Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Azt hiszem nagyon nem lesz ez...

Azt hiszem nagyon nem lesz ez így jó, ö is bajban van, én is bajban vagyok, most mi legyen?

Figyelt kérdés

Elég komplikált.

Régebben vagdostam magam, elég sokat, de most már csak nagyon ritkán vágom meg magam, szinte soha. Viszont elkezdtem cigizni, nem vagyok láncdohányos, de ha rosszul vagyok, sok elmegy. A legjobb barátnöm nagyon haragudott rám, amiért cigizek meg vágtam magam, és eléggé büntudatom volt. De tegnap kiderült, hogy a barátnöm is vagdossa magát, csak miattam nem akarta mondani. Eléggé haragyszok rá amiért folyton nekem papolt, hogy hagyjam abba, miközben ugyanazt csinálta. Mondtam, hogy elviszem a sulipszichológushoz (ö is elvitt engem még kb 2 éve), erre megfenyegetett, hogy akkor elmondja hogy cigizem. Most mi legyen? Aggódom miatta, de ha a szüleim megtudják hogy cigizek, kinyírnak.

2013. dec. 6. 21:12
 1/1 anonim ***** válasza:

nézd...

a barátnőd szinte életveszélyes állapotban van. ez nem más, mint egy dilemma: döntened kell, hogy a barátnődön segítesz, vagy inkább magadon.

gondoljuk végig:

ha elviszed pszichológushoz, azzal lehet, hogy megoldottál neki egy életre szóló problémát, és teljesen rendben lesz minden, viszont te otthon kapsz egy kicsit a fejedre, de gondolj bele: megmentettél valakit.

ha pedig nem viszed el pszichológushoz:

nem derül ki, hogy cigizel. de ne felejtsd el, hogy semmilyen titok sem marad titok örökre. :)

én személy szerint a következőt tenném:

most, nyomban lemennék a szüleimhez és elmondanám nekik, hogy cigizek. nem érdekelne hogy mit tesznek, hogy nem értik meg, hogy mit gondolnak erről, egyszerűen bevallanám, és elmondanám nekik, hogy sajnálom, hogy eddig nem szóltam, de nem volt hozzá bátorságom. aztán elvinném a hangsúlyozom, LEGJOBB barátnőmet a pszichológushoz, és utána már nem lenne mit elmondani a szüleidnek. és ezért ha még most nem is, de egy nap hálás lesz. azt hiszem, ennyi kockázatot vállalnod kell!! 14/L

2013. dec. 6. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!