Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti hogyan küzditek le az...

Ti hogyan küzditek le az ilyen irigységet?

Figyelt kérdés
Barátnőm nem rég közölte, hogy karácsonyra laptopot kap. Másik barátnőm meg új telefont, még hozzá elég jót. Tudom, örülnöm kéne neki hogy boldogok, meg ilyenek, de egyszerűen nem bírom leküzdeni az irigységem. Főleg, hogy nincs is rá szükségük, mindkettőnek van gépe, jó telefonja, tehát nem létszükséglet.. meg nem is élnek olyan jól, hogy csak úgy zsebből előrántanak a szülők egy ilyet, csak már hónapok óta hisztiznek érte. Tudom, hogyha tehetnék az én szüleim is megvennék, de nekem van testvérem, szóval nálunk minden két felé van osztva, épp ezért soha nem is hisztiznék semmiért... De akkor is iszonyatosan bosszant, alig tudok hozzá jó képet vágni, pedig hát ők nem csináltak semmi rosszat, csak én nem tudom elfogadni.. Mit csináljak?

2013. nov. 24. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezt ismerem...

Borzalmasan keveset keresek, pedig napi 10-12 órát dolgozom, felelős munkakörben, nagyon nagy nyomás alatt.

Van egy barátnőm, aki hivatalban dolgozik, napi 8 órát, nem szakadnak meg... Kétszer annyit keres, mint én, plusz cafeteria, plusz ruhapénz, meg minden, ami még kell.

Sokszor együtt megyünk vásárolgatni, ami abból áll, hogy ő vásárol, én meg nézem, és segítek neki ruhát választani, fogom a cuccait, amíg öltözik, hozom neki a méreteket, stb.

Örülök annak, hogy ő tud vásárolni, esküszöm, nem erről van szó. De olyan jó lenne, ha egyszer én is vehetnék magamnak valamit, nem csak nézném... :(((

De én sajnos nem engedhetem meg magamnak, mert a bérlet és az étkezés viszi el minden pénzemet. Én még itthon lakom a szüleimnél, neki saját lakása van... Szóval na, ez bizony néha irigység, még ha amúgy szégyellem is magam miatta.

2013. nov. 24. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit ne csinálj. Végül is... nem bűn az, hogy el vagy keseredve, ha másiknak van, neked meg nincs valamid, mert nem lehet. De jobb lenne, ha ezt nem éreznéd. Az embernek meg kel tudni békülni a sorssal, be kell látnia a korlátait, elérhetetlen álmokat nem kergethet, mert megkeserítik az életét. Az irigy ember gonosszá válik. Ha meg ezt az energiát arra fordítod, hogy inkább majd kitörj abból a nehéz helyzetből, amiben most vagy és majd az eredményeid után sokkal többet megengedhetsz magadnak, akkor jó törekvés ez, erre koncentrálj inkább!
2013. nov. 24. 16:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ment a zöld kéz :)
2013. nov. 24. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én most olyan helyzetben vagyok hogy szüleim valahogy szereztek egy kis anyagi pluszt és születésnapomra(18.) kaptam egy laptopot. Nem kellett volna, mert a számítógépem is előtte való héten hoztam vissza a szerelőtől... a telefonom folyton kikapcsol, egyszerűen lehetetlen elérni engem, meg még van néhány baja, mert jó pár éve megvan. Amíg be tudom kapcsolni, addig nekem az egy működő képes mobil :) Most akarok venni hozzá egy aksit, de szüleim egy vadi új telefont akarnak venni karácsonyra.

A többi barátnőm meg ugyanabban a helyzetben van mint te, kérdező, hogy csak azt látják hogy én most megkapok minden nyavalyát, amire istenigazából semmi szükségem és mindenki irigy rám. Nem jó érzés, mert én szeretnék ennyi cuccot, de szüleim most akár van rá pénzünk, akár nincs, költenek :/

2013. nov. 24. 17:11
 5/8 anonim ***** válasza:
*mert én nem szeretnék ennyi cuccot(jav)
2013. nov. 24. 17:13
 6/8 A kérdező kommentje:

És ha megmondanád nekik, hogy az erre szánt pénzt inkább költsék olyanra, amire valóban szükség van?:)

(Egyébként ment a zöld)

2013. nov. 24. 18:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nekik teljesen más az értékrendjük. Most örülnek hogy van +a konyhán, de ez sem marad örökre így. Ha megmondanám hogy én inkább félretenném, vagy tényleg csak arra költeném amire muszáj, én lennék lehordva.
2013. nov. 24. 18:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, ha esetleg megjegyezném, hogy nincs is rá szüksége, akkor rögtön az lenne, hogy milyen rosszindulatú vagyok
2013. nov. 25. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!