Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » A barátság vagy a párkapcsolat...

A barátság vagy a párkapcsolat az erősebb kötődés?

Figyelt kérdés
Én eddig azt hittem a párkapcsolat, de most úgy tűnik a fiúknál a barátság kb. erősebb, mint a párkapcsolat, mert lehet, hogy a párkapcsolat nekik csak kb. "arra" kell. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy mennyire vannak olyan fiúk is, akinek a párkapcsolat fontosabb, mint a barátai.

2013. nov. 21. 00:30
1 2
 1/13 anonim válasza:
91%
Nő vagyok, kövezzetek meg, de én úgy gondolom, hogy a barátság, az igaz barátság. S szerelem nem mindig marad örök, de az igaz barátság az igen, legalábbis én ezt tapasztalom eddig. Nem arra gondolok, hogy választani kell egy barát és egy társ között, hanem, hogy ha van partnerünk sem szabad a barátok elhanyagolni, mert ha a partner esetleg elmegy, elhagy, vagy mi döntünk úgy, hogy vége, a barátok akkor is barátaink maradnak. Lehet, hogy egy kicsit negatív vagyok, bocsi :)
2013. nov. 21. 01:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi értelme ezt feszegetni, hogy melyik a fontosabb. Eleve hullámoznak az ember kapcsolatai, van amikor feljebb megy, van amikor lejjebb. Kicsit azt érzem a kérdésből, mintha problémának éreznéd, ha valakinek nagyon mély barátságai vannak.
2013. nov. 21. 01:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Dehogy is azt érzem problémának, csak megismertem egy nagyon aranyos fiút, és én párkapcsolatot szeretnék vele, ő meg kitalálta, hogy legyünk csak barátok "extrákkal". És én ezen totál kiborultam, mert korábban azt gondoltam, csak a párkapcsolat lehet az igazi, de most szeretném azt hinni, hogy talán az ő részéről pont hogy így szeretne jobban engem, mert hogy szerinte pont, hogy a barátság a fontosabb. (És mondta is amúgy, hogy ha járnánk, és szakítanánk, lehet soha nem állnánk többet szóba, így meg ez a veszély nem fenyeget.)
2013. nov. 21. 02:27
 4/13 anonim ***** válasza:

így is szakítani fogtok, ha egyikőtöknek rendes párkapcsolata lesz, mert elég problémás lenne megtartani egy ilyen barátot utána.

amúgy szerintem ha valaki szerelmes, akkor ritkán mondaná azt, hogy legyünk csak barátok+szex, mert ebben benne van az is, hogy a másiknak más kapcsolatai is lesznek, azt meg kevesen viselik el attól akibe szerelmesek.

2013. nov. 21. 04:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Nem állítom, hogy szerelmes vagyok, bár tény, hogy nagyon ragaszkodom hozzá. Egyszer voltam úgy igazán szerelmes, na az teljesen viszonzatlan maradt, még ilyen szinten sem lett volna esély. És azért most nem érzem azt a nagy lángolást, mint akkor egyszer. Lehet olyan már soha nem is lesz, nem tudom. :(
2013. nov. 21. 04:38
 6/13 anonim ***** válasza:

A legideálisabb esetben szerintem a párkapcsolatnak kellene. Gondolok itt a hosszútávú, komoly kapcsolatra, nem az egy-két hónapos együtt járásra tiniknél.

A legjobb, ha a párunk a barátunk is egyben, hiszen vele fogjuk (elvileg) leélni az életünket, vele alapítunk családot, vele öregszünk meg (jó esetben), vele kell közös jövőt építeni, vele éljük a hétköznapjainkat, vele fekszünk, vele ébredünk.

Épp a minap mondta a férjem, hogy nemcsak a szerelme, de a legjobb barátja is én vagyok. Én is így érzek iránta és ezért nagyon szerencsésnek érzem magam.

A barátok is nagyon fontosak, de a kötődés a férjemmel a legerősebb.

2013. nov. 21. 14:24
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi szerelem a barátság után jön, bár ahogy elnézem, egyre kevesebben gondolják így. Úgyhogy a barátság erősebb.
2013. nov. 21. 20:07
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha már egyszer voltál szerelmes az nem rossz. Én még nem voltam és lehet nem is leszek. De sebaj.

Szerintem bátran kísérletezz és majd meglátod, hogy mi sül ki ebből. Szerintem egy ilyen kapcsolatban elég fontos lehet tudni szabadon engedni a másikat, legalábbis egy barátságban ez fontos szerintem. Csak többnyire legyen nyitva az ajtónk, de ő meg ne sértődjön meg, ha épp zárva van. De a lényeg, hogy bármi lesz is ne bánd, és ne hibáztass senkit, se őt, se magadat.

2013. nov. 21. 23:53
 9/13 anonim ***** válasza:

Én lányként egyértelműen a barátságot mondom. Mert a szerelem az olyan, mint a tűz, amikor van, akkor nagyon lángol, de bármikor kialudhat. Egy barátság ellenben stabil, bármikor számíthatok egy barátra. Pláne, hogy legtöbbször a barátság régebb óta tart, mint a párkapcsolat. Persze, most nem azt mondom, hogy éjjel-nappal a haverokkal kell lógni, de ha mondjuk egy barátnőm elhív valahova, aztán két percre rá telefonál a pasim, és ő is csinálni akar valamit, akkor megmondom neki, hogy bocs, de már van programom. (És ez fordítva is igaz.)

Csomóan elkövetik azt a hibát, hogy összejönnek valakivel, a barátaikat hanyagolják, aztán fél év múlva szakítanak, és hívnák a barátokat, de azok addigra (érthető módon) már nem akarnak beszélni az illetővel. Egyensúly, az a lényeg.

2013. nov. 23. 22:22
 10/13 anonim ***** válasza:

Fiatal koromban a barátságot mondtam volna, de így, a harmincas éveim közepe felé azt kellett tapasztalnom, hogy a barátaim lassan elkoptak mellőlem, csak néhányan maradtak. Az életem legnehezebb pillanataiban a párom állt ki mellettem, ő tartott ki mellettem, ő segített, ő ölelt át esténként.

Nem is kérdés, hogy a párkapcsolat az erősebb.

2013. nov. 24. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!