Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az egyik barátnőm nem viszonoz...

Az egyik barátnőm nem viszonoz semmit, mindig sajnáltatja magát. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

17 évesek vagyunk. Az egyik barátnőm kb 120kmre lakik tölünk, és sokszor jövünk a mi városunkba bulizni mivel itt sok bulihely van. Nemis ezzel van baj, hanem hogy az egyik barátnőm bármikor eljön tőlem kunyerál ruhát, sajnáltatja magát hogy nincsen pénze. Régebben mindig megszántuk a többiekkel és összedobtuk neki a belépő árát, és a többi dolgot a buliba...de már kezdem ezt unni! Én suli mellett dolgozok, és nem azért hogy az ő dolgait fizessem. Persze szivesen kisegitem a barátaimat ha nekik nincs, de az hogy neki soha nincs, ha pedig van akkor elveri mindig hülyeségekre. Legutobb az verte ki a biztositékot, hogy eljött hozzánk és nagyon sokat evett. Most ez igy ugyhangzik mintha sajnálnám tőle, de nem..csak az hogy eljön pl péntek délután másnap délután megy haza és ezidö alatt eszik vagy 7x.. misem birjuk anyagilag :S Legutobb azon volt felháborodva hogy nem csináltam neki kávét(anyu valami specko kávéje annyit tudok hogy drága). Tényleg nem vagyok olyan ember aki sajnálja a dolgokat a többiektöl, de egy idő után szerintem ebbe más is beleunna. Ha viszonozná ezeket a dolgokat nemis lenne gond, rajta kivül többen is szoktak hozzánk jönni, de mind viszonozza valahogy(pl meghiv üditöre, vagyelhiv magukhoz ilyesmi..nem várok el nagy dolgot, csak ha ő sose "etet" engem legalább ennyi) Az még csak hab a tortán hogy mindig elkéri a ruháimat mert neki nincsen..aztán ha mondom hogy nem adom oda, akkor még felvan háborodva hogy elsem akarta kérni :D

Ezen kivül tényleg joban vagyunk mert megértjük egymást meg jokat tudunk hülyéskedni.. csak ezt hogy lehetne neki mondani hogy ne sértödjön meg? Olyan tanácsokat kérek, akik hasonlo helyzetben volak.:) Köszönöm:)))

17

2013. okt. 30. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ő egy élősdi. Addig élősködik rajtad, amíg hagyod. Az együtt "hülyéskedés" és bulizás még nem barátság.

Ezt a kapcsolatot szépen le kellene építened.

2013. okt. 31. 00:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez pofátlan élősködés. Addig fogja csinálni, amíg van, aki hagyja. Építsd el, ilyen "barátra" senkinek sincs szüksége. Meglásd, ha neked kellene valami, ő lenne az első, aki eltűnik a színről...Nem pénzbeli dolgokról van szó, ha normálisan gondolkodna, kompenzálná valamivel (fizikai segítség pl.) azt, amit "kap".
2013. okt. 31. 05:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm... Én is hasonló helyzetben voltam. :)

A legjobb barátnőm elég sokszor jött hozzánk. Ez nem is volt probléma, csak egyenesen pofátlan dolognak tartottam/tartom, hogy konkrétan kijelentette, hogy "hmm... ma ott alszok nálatok" és nem nagyon érdekelte az sem, ha nekem már programom van. Amikor odajött, mindig adtam neki ruhát, amit haza vitt és sajnos ezen ruhadarabokat azóta sem láttam. :/

A húgom vett reggel 2 pudingot, én megettem reggelire az egyiket. Mikor jött a barátnőm, kérdezés nélkül befalta a másikat, ami a húgomé lett volna. Nagyon édes szájú a húgom és mikor egész nap arra vár, hogy hazajöjjön és az édességét megegye (még kicsi :3 ), elhiszem, milyen csalódás, ha azt megették.

Ezek csak apróságok... De tényleg eszméletlenül sokat eszik, ha nálunk van.

Aztán észrevettem, hogy mikor ÉN megyek hozzájuk, nem sokat eszünk azzal az ürüggyel, hogy ő diétázik és ne kísértsem. Meg egyébként sem vagyok az a fajta, aki másnál sokat eszik...

Volt a városban egy kis... buli féle. Elmentünk és mivel ő nem ide valósi, mondta, hogy nálam alszik. (már nem mintha nem tudott volna hazamenni...) A lényeg, hogy mondtam neki, hogy rendben, de legyünk halkan, mert anyu reggel korán fog kelni, ahogy apu is, valamint a húgom indul osztálykirándulásra és 6-kor indul a vonata.

Egész éjjel visongott és röhögött és valahányszor kértem, hogy maradjon csendben, csak még hangosabban beszélt. A szüleim többször jöttek be a szobámba, hogy figyelmeztessenek minket.

Egyszer volt, hogy egy barátommal elmentünk vásárolni a városban, ahol ez a lány is lakik. Eltelt az idő, sétálgattam a fiúval, elmentünk a parkba, megnéztünk egy filmet is a moziban és hát mire észrevettem, 11 körül volt. Nem volt kedvem egyedül buszozni és amúgy is sötét volt, féltem. Elsétáltam a barátnőmhöz, hogy hadd aludjak ott.

Konkrétan éppen aludni tudtam. Egy pohár vízzel nem kínált meg, egy pólót akartam kölcsön kérni, hogy ne abban a ruhában aludjak, amiben egész nap járkáltam és beleizzadtam és kényelmetlen is volt, de nem adott... Reggel nem kínált meg reggelivel, egy csésze kávét sem adott. Reggel az első busszal hazamentem és utána ebből persze lett egy vita is.

Szóval én megpróbáltam vele megbeszélni a dolgokat, de sajnos az ilyen ember... ilyen marad... és nem igazán lehet velük ezt megbeszélni. Így hát kicsit eltávolodtam tőle. Már vannak új barátaim, akikre mindig számíthatok. Persze vele is ugyanúgy beszélgetek és ha kell segítség neki, segítek, de csak mértékkel és már nem járunk össze annyit.

Az lenne szerintem a legjobb, ha megpróbálnál beszélni vele, ha pedig nem változik semmi, akkor töltsd az idődet olyanokkal, akik megbecsülnek téged és viszonozzák a segítségedet. :)) Nem kell vele minden kapcsolatot megszakítani, de ne is tegyél párnát a feneke alá. Azért dolgozol és tanulsz, hogy magadon segíts és a családodon... Nem neki keresed a pénzt. Ha neki nincs, akkor menjen dolgozni és spóroljon. Elláthatod őt jó tanácsokkal, hogy mit érdemes megvenni, mit nem, segíthetsz neki állást találni, de ez, amit ő most csinál nem más, mint rossz élősködés.

Sok sikert! :)

2013. okt. 31. 10:27
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat zöld kéz mindenkinek ment:)))))

Nálunk azért nem ugy van mint az utolsonál nagyritkán mikor voltam náluk engem megkináltak mindennel, csak egyszerűen nem szeretek hozzájuk járni mert egyfolytában felbukkan a pasija és akkor gyertyatartoskodok..ahhoz meg nemigazán van kedvem:S ezért irtam hogy legalább annyit "kedveskedne" ő is nekem hogy meghiv vagy bármi, ha már én mindenben segitek neki ha nálunk van stb.

2013. okt. 31. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!