Hogy tudnék segíteni a barátnőmnek akinek a férje öngyilkos lett? Ő talált rá, a fiú szíven szúrta magát.
Csak állj mellette, és várd meg, amíg hozzád fordul segítségért. Ilyen fokú gyász, trauma és sokk után az ember önmagát is elveszíti félig, nemhogy a másikat.
És őszinte részvétem.
Az én barátnőm férje is öngyilkos lett. Két kisgyereket és a feleségét hagyta itt.
Barátnőm elment egyedül egy hétre átgondolni a dolgokat. Neki az a hozzáállás segített, hogy kimerte mondani a volt férje gyávaságát, amiért elmenekült, és otthagyta őket. Haragudott rá, mert nem volt benne annyi, hogy végigcsinálja az életét. Arra a következtetésre jutott, hogy nem kell sajnálnia, hiszen nem balesetben halt meg, hanem önszántából, saját döntése által lett ez a sorsa.
Ezekkel én is tökéletesen egyetértek.
Az öngyilkos döntése, gyávaság, menekülés, saját döntés.
Valahogy ezekre próbáld rávezetni. Ha valamiért esetleg barátnőd lelkiismeret furdalást érez, azt próbáld feloldani benne, mert nem az ő hibája. Problémái mindenkinek vannak. Ha mindenki megölné magát aki küzd, nem lenne ember a földön.
Barátnőm azóta boldogan él.
ma 08:29 Nyíregyházán történt :( Miért Nálatok hol?
Annyira nem tudom, hogy segítsek neki, hogy könnyebb legyen feldolgozni. Mellette állok, meglátogatom őt, felhívom telefonom, hogy tudok-e neki segíteni valamiben, de mást nem tudok mit tenni....
Sajnos magát okolja, hogy miért nem látta, hogy valami baj közeleg.
6-os.
Mi van még mögötte?
Ki az aki megöli magát?
Elárulom. Az, aki nem mer szembenézni a problémáival.
E-mellett az öngyilkos ember önző is. Nem néz senkit, és senkit, csak azt akarja, hogy az ő problémái megszűnjenek. Az, hogy mi lesz a körülötte élőkkel, lásd a kérdező barátnőjét, le...ja. Az én szememben ez sose lesz más mint gyávaság, gyengeség. Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!