Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jogosan erzem azt, hogy le se...

Jogosan erzem azt, hogy le se sz@r?

Figyelt kérdés

Arrol van szo,hogy egy ideje mar eleg furcsan viselkedik a baratnom,ma is eleg bantoan viselkedett de nem szoltam neki errol..O az egyetlen olyan baratnom akinek elmondok mindent, vele beszelek meg mindent senki massal. Neha viszont amikor szuksegem lenne vkire aki megert es segitene, akkor egyaltalan nincs olyan ember akit erdekelne mi van velem, ha elmondom neki a problemaim vagy tanacsot kerek tole akarmi, akkor vagy gyorsan eltunik vagy tul foglalt a ''pasijaival'' vagy egyszeruen le hulyez es ne torodjek az egesszel meg jajj igy jaajj ugy...Rosszul esik,mert ahanyszor neki problemaja van 1 szavaba kerul es mindig segitek, de altalaba nem szokta meg fogadni a tanacsaim es masnap rohan hozzam panaszkodni,hogy mi tortent vele es hogy mennyire csalodott..stb.stb.stb. Miutan elmondta a gondjait a tobbi dologgal mar nem igazan foglalkozik...es innentol kezdve en levagyok szarva,mert neki van 3 pasija aki kozt nem tud valasztani es mindegyik szorakoztatja ot skype-on NEKEM MEG SZUKSEGEM LENNE egy MEGERTO EMBERRE AKI NINCS......

Szoval nem tudom,hogy csak tulreagalom a dolgot es tul erzekeny lehetek,nem erzem magam onzonek....de kicsit kezd az agyamra menni mar,hogy a legjobb baratomre se szamithatok!

Ha netan csalodni fog a ''pasijaiban'' vagy elvalnak utjaik...utana kihez fog menni sirni?? Csak is hozzam,mert eddig minden baratnoje elarulta..

Csak,hogy lehet addigara mar nem akinek elsirja a banatjat!

Ma is tok szar napom volt alig vartam,hogy beszelhessek vkivel, aztan amikor ra irtam orak hosszat kellett varni arra,hogy le irja ''Bocs,most az egyik baratommal camozok''.....

Nem erdeklek senkit,mindenki le szarja mas erzeseit...senkit semmi nem erdekel csak is sajat maga..senkire nem lehet szamitani ebben az eletben...Engem viszont mindig mindenki erdekel,mindig mindenkivel foglalkozok es torodok engem meg le szarnak...ez a koszonet erte..

Lehet most jobb lenne ha par napig nem beszelnek senkivel es hanyagolnam ot....Nem artana eszre vennie magat..

2013. okt. 22. 00:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

A nőknél jellemző ez a hozzáállás a " barátság " terén.

Ahelyett, hogy elemeznéd a problémát, te azért panaszkodsz, hogy a világ mennyire megbízhatatlan és téged mindenki csak kihasznál.

Az igaz, hogy a világ megbízhatatlan, de a világ nem csak téged használ ki, hanem mindenkit, aki hozzád hasonlóan hagyja, hogy mások hasznot húzzanak belőle. Te is tisztán látod, hogy a barátnődet nem érdeklik a te gondjaid és csak akkor fordul hozzád, amikor neki van szüksége segítségre, akkor meg miért hagyod, hogy továbbra is folytatódjon minden a szokásos forgatókönyv szerint ? Pont akkora szereped van neked is abban, hogy eljátszod a kihasznált barátnő szerepét, mint amekkora szerepe van a barátnődnek is abban, hogy kihasznál téged. Ez egy soha véget nem érő körforgás, amely nem fog addig megállni, amíg valamelyikőtök ki nem száll belőle.

Amúgy: “Nem artana eszre vennie magat.. “ – Nem, NEKED nem ártana észrevenned magad. Egy olyan személlyel vesztegeted az idődet, akit láthatóan fikarcnyit sem érdekli, hogy veled mi van, kivéve akkor, ha abból neki is haszna származik, ezért teljesen felesleges kapcsolatért küzdesz.

Megéri ez neked ? Ilyen barátnőre van szükséged ? Nincs jobb dolgod ebben az életben, minthogy elpazarold az idődet ilyen személyekkel ?

Ezen kellene elgondolkoznod inkább ahelyett, hogy vele foglalkoznál, neki ugyanis megvan az élete, szórakozik a pasijaival, neki nem lesz lelkiismeret furdalása miattad, de ha te ezt várod, akkor csak saját magadat csapod be és még több időt veszítesz mellette.

2013. okt. 22. 02:22
 2/16 anonim ***** válasza:

Igy igaz, ahogy az utolsó irta!

Csak az a baj, hogy nehéz a jó szándékról lemondani.

2013. okt. 22. 10:36
 3/16 anonim ***** válasza:

Nem úgy kell hozzáállnod, hogy a jó szándékról mondasz le, hanem egy hamis barátságról.

Mindenről érdemes lemondani, amely csak hátráltat téged vagy kárt tesz benned.

2013. okt. 22. 10:39
 4/16 anonim ***** válasza:

Egyetértek veled, de akkor végeredményben nem marad senki sem, mert a mai világban mindenki az érdekét keresi.

Nagyon ritka az,amikor egy barátság egy életre szól, az egyik mindig elrontja.

2013. okt. 22. 10:59
 5/16 anonim ***** válasza:
Ja és általában a nõknél áll fent ez a probléma.
2013. okt. 22. 10:59
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem kell elzavarni valakit magunktól vagy haragban lenni valakivel azért, mert nem vagyunk a legjobb barátok. A barátokon kívül vannak haverok, ismerősök, kollégák, stb.

Egy kapcsolat feltétele nem kell feltétlenül a barátság legyen, attól még lehet jó viszonyunk valakivel, ha mindössze csak haverok vagyunk.

Én nem arra buzdítom a kérdezőt, hogy szüntessen meg minden kapcsolatot az illető lánnyal, viszont ideje lenne rájönnie arra, hogy hanyadán állnak.

Még egy olyan viszony is, amelyben mindkét fél csak az érdekre pályázik, kiegyensúlyozottabb, mint egy olyan kapcsolat, melyben az egyik átveri a másikat. Nekem is vannak olyan személyek az életemben, akikkel nem köt össze különösebb érzelem vagy bensőséges kötelék, hanem egyszerűen mindkettőnknek származik nyerességünk egymásból és ezt mindketten tudjuk is. De ezzel azért nincs gond, mert egyikünk sem veri át a másikat és mindketten azt adjuk-kapjuk, amit akarunk.

A kérdezőt viszont az állítólagos barátnője egyoldalúan használja ki , egyáltalán nincs rá tekintettel és kihasználja a naivitását. Ez az, amin változtatni kell, és nem csak a mostani helyzetre nézve, hanem a továbbiakra is, mert előbb-utóbb a szokások jellemmé alakulnak, és aki megszokja, hogy mások kihasználják, az mindig is a kihasznált ember szerepét fogja játszani az életben is.

2013. okt. 22. 11:36
 7/16 A kérdező kommentje:

Igazatok van sracok,nagyon is..Lehet,hogy tenyleg kihasznal, de en mindig szivesen segitek ha vmi baj van es ram szamithatnak -.- ...O is sok mindenben segitett nekem, es vannak olyan dolgok amik hozza kotnek..lehet,hogy most atmeneti a helyzet es kesobb tobbet fog velem torodni....de nem tudom. Nem akarok megint en lepni.Abba akarom hagyni ezt az egeszet.

Keptelen vagyok egy hatarozott dontest hozni...es ez mar egy jo ideje van igy...inkabb ugy vagyok vele,hogy ''Oohh lesz ami lesz, nem banom'' Viszont legbelul nagyon is idegesit,hogy keptelen vagyok donteni es ilyen hanyag vagyok....

Talan a depressziom miatt es egyeb dolgok miatt sem tudok donteni, es vegre lezarni az olyan dolgokat amik rossz hatassal vannak ram. Igazabol tudom,hogy hulyesseg az amit csinalok es sajat magamnak (is) koszonhetem azt ami most van,sajat magamat gyotrom,kinzom es nem tudom elfelejteni a multbeli dolgokat ezert keptelen vagyok a jelenben elni.

Sok dolog van amit nem zartam meg le magamban, es ez is hatraltatt sok dologban...szoval.....

NEM TUDOM MINEK kellene tortennie ahhoz,hogy vegre MEG tudjak valtozni es lezarjak minden olyan dolgot ami rossz hatassal van ram!!

Egyenlore...ennyi.

2013. okt. 23. 15:44
 8/16 anonim ***** válasza:

Egyszer fel kell állni és rendet kell rakni a dolgok között.

Nem fogok erősködni, mert felesleges lenne, egy idő után te is ráfogsz jönni, hogy az életben olyannak kell lenni, mint egy keljfeljancsi, azaz minél hamarabb fel kell tudni kelni, bármilyen bánatod is van, mert minden pillanat csak még rá tesz egy lapátot az amúgy sem fényes állapotodra.

A kamaszkorra jellemző az, hogy sínylődünk, de minél inkább telik az idő, annál inkább rájövünk arra, hogy az élet nem áll meg, hanem tovább halad, és csak mi vagyunk azok, akik lemaradunk a gondjainkban való elmerülés miatt, közben az életünket viszont senki nem fogja helyettünk elrendezni, ha valamit változtatnunk kell, az úgyis ránk marad.

2013. okt. 23. 15:57
 9/16 A kérdező kommentje:

Miert erzek duhot es vmifele haragot amikor ilyen szovegeket olvasok?

Pl: Akarmilyen pozitiv gondolat legyen az, ami elore hajtja az embert motivalja es megerositi, itt van ez a ''Az elet nem all meg'' es egyeb ehhez hasonlo...valahogy mindig duhos leszek amikor ilyen dolgokat irnak, ugy erzem nem ertik meg,hogy en nem tudok kilabalni ebbol a helyzetbol es vmi vissza tart ebben....Es ha be beszelnem magamnak,hogy nemsokara minden meg fog oldodni akkor csak sajat magamnak hazudnak, mert tudom,hogy olyan hulye vagyok,hogy nem fogom tudni helyre hozni egyedul a problemaim....Ezelott meg tudtam oldani egyedul is, de most mar nem megy.

2013. okt. 23. 17:51
 10/16 A kérdező kommentje:
Ja es a neurozisom miatt, es a ''komfortzonam'' miatt se tudok haladni egyrol a kettore...
2013. okt. 23. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!