Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért vagyok ilyen?

Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés

Egyszerűen úgy érzem nincsen kedvem hozzájuk. Talán untatnak talán nem, nem tudom. Egyszerűen nincs hangulatom baráti társaságra. Ma is elhívott a barátnőm magához vagy filmezni vagy valamit csinálni és én meg úgy éreztem muszáj kitalálnom valamit, csakhogy ne kelljen elmennem.

Sokkal jobban érzem magam, ha valamit magamban csinálok, ha én osztom be az időm, ha nem csinálnak nekem programot. Ha sokan vagyunk együtt mondjuk suliba és a sok lány csak úgy visítozik, rohangál, nem bír magával, nekem egyszerűen sok lesz. Nem tudom őket követni, nem tudom felvenni velük a tempót, egyszerűen ki akarok szakadni, csak egymagamban ülni a padban a saját dolgommal. Miért vagyok ilyen? Engem nem zavar, csak lelkiismeret furdalásom van amiatt, hogy a barátaim meg rosszul érzik magukat, hogy kerülöm őket.

Néha azért szeretnék társasági ember lenni, de nem tudom hogyan, mert ha "hát akkor menj el velük bulizni" , akkor nem érzem ott jól magam. Ki akarok menni egyedül akarok lenni, csendet akarok.

17/L

2013. okt. 20. 17:37
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja nincs kedvem a barátaimhoz :D Csak átfogalmaztam a kérdést és így hülyén hangzik a leírás.
2013. okt. 20. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyszerűen te más természetű vagy, mint ők, más társaságra van szükséged. Nem veled van a gond. Ne üldözd el magad mellől az embereket, de ne is barátkozz valakivel csak azért, hogy legyen társaságod. Ha egyedül jobban érzed magad, akkor ne lógj velük csak azért, mert a társadalom azt várja el. Meg fogsz majd ismerni nyilván olyan embereket is még, akikkel jobban egy hullámhosszon vagytok, akikkel jól érzed magad és azt is megértik, ha egyedül szeretnél lenni és akik a te tempódban élnek. Nem attól leszel több, meg jobb, hogy sok barátod van, meg állandóan bulizni jársz velük. Ne akarj más lenni.
2013. okt. 20. 17:54
 3/8 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. Az a helyzet, hogy egyenlőre ilyen emberek vesznek körül..:/
2013. okt. 20. 17:58
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól még velük nem muszáj barátkoznod. Én négy évet lehúztam úgy a gimiben, hogy szinte nem is beszéltem az osztálytársaimmal. Szünetekben olvastam, az órán meg figyeltem a tanárra. Sulin kívüli barátaim voltak, akiket rajongói klubbokból, netes közösségi portálokról stb. ismertem.
2013. okt. 20. 18:42
 5/8 A kérdező kommentje:
De nem erről van szó. Teljesen úgy érzem nincs szükségem barátokra. Egy filmezésre képtelen vagyok átmenni valakihez, mert csak unnám magam, ami csúnya dolog a másik felé de ez az igazság.
2013. okt. 20. 22:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok 33 éve. Sose dramatizáltam túl, nem is okozott gondot. Kapom a "penészvirág" meg hasonló jelzőket, de nem veszem magamra, ahogy a partypatkány is csak néha szokott bulizni és az alkoholista is bármikor abba tudja hagyni... Hatalmas pozitív oldala van egyébként. Igazi mély kapcsolatra találhattam így, egyszerűen ezekkel a "magas" igényekkel. Simán csak elém gördített a sors valaki csodálatosat már jó régen, és azóta ketten vagyunk egy új forma. Kisebb jóra te se számíthatsz.
2013. okt. 20. 23:19
 7/8 anonim ***** válasza:

"Nincs szükségem barátokra." - Ezt gondold át még egyszer, de jó alaposan! Ha sikerült, akkor válaszold meg magadnak a kérdést: még mindig fenntartod, hogy nincs szükséged barátokra? Ha igen, akkor egyszerű a kép: az önzőség dominál feletted (bizonyítékként ott van a "szükség" szó a megfogalmazásodban). Egyszerűen nem tudod, hogyan tudnád hasznát venni a barátaidnak, számodra a barátkozáshoz való motiváció a "szükség"-ben rejlik, nem pedig a közös élményekben, netán mások megsegítése, jó kedvre derítése, stb. Persze nem mondom, hogy lélektelen lennél, mert a lelkiismereted még furdal, de ez nem elég már a változtatáshoz a jelen helyzetedben, amibe meglehetősen jól belekényelmesedtél. Nehezen fogadod el magad, ez csak rosszabbítja a helyzetet.

Arra nem gondoltál, hogy a saját kis világod és preferenciáid háttérbe szorítsd azért, hogy másoknak örömöt szerezz (ha csak egy közös filmezéssel és egy kis beszélgetéssel)? Ha mindenki olyan lenne, mint te, akkor nem lennének barátságok, mert mindenki csak a maga érdekeit tartaná szem előtt, nem érdekelné a másik, nem lenne empátia, tolerancia, semmi szociális érzék a társadalomban. Szerencsére nem ez a valóság. 22/F

2013. okt. 20. 23:41
 8/8 anonim válasza:
Ezen próbálj meg változtatni!!! Hidd el nekem! 22 éves vagyok és sose volt egy normális igaz barátom, mert én is azt csináltam amit te. Most itt vagyok és bmit megtennék azért, hogy vkivel tudjak beszélgetni aki nem a párom. És mivel nincs barátom ez miatt lehet a kapcsolatomnak is vége mert nem bírja elviselni az élettársam, hogy olyan vagyok mint egy begyöpösödött 80 éves vénasszony.
2013. okt. 24. 16:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!