Miért nem tudok örülni a barátaim sikerének és boldogságának?
Sajnos nem igazán alakult túl jól az életem, számos kudarcban volt részem, így megkeményedtem érzelmileg, ha lehet így fogalmazni. Ami igazából nem zavarna, csak olyan rossz, mikor látom a barátaimon, hogy örülnek valaminek, hogy boldogok valami miatt, és egyszerűen arra sem érzek magamban erőt, hogy egy kényszeredett mosoly keretében egy Gratulálok-ot kinyögjek. Nem is irigységet érzek, hanem csak ürességet. Egyszerűen nem is érdekel a dolog, csak mennék már a dolgomra.
Lehet, hogy a kudarcok miatt van ez, hogy egyszerűen nem akarok olyan dolgokkal foglalkozni, amikben nem vagyok jó. Például bevallom őszintén nem tudok örülni a barátaim boldog párkapcsolatának, mert nekem már hosszú ideje nincs semmim. Nem azért mert irigy lennék, hanem mert egyszerűen igyekszem magamat érzelmileg elzárni a témától, mert különben beleőrülnék azt hiszem.
Egyedül a munka az, ami kicsit örömet tud okozni, ha az se lenne, nem is tudom lenne-e erőm felkelni-e reggelente.
Próbálj tényleg valami helyet változtatni, a természet jó ötlet. Nyilvánvaló, hogy nehéz mások párkapcsolati sikereihez jó képet vágni, ha épp szingli vagy, de gondolj bele, olyan sok szép dolog van, aminek lehet örülni.
Szerintem pár sikerélmény is segítene, keresd tudatosan az olyan helyzeteket, ahol nagyjából tutira mehetsz, sikerrel, nem munkára gondolok, hanem olyan helyzetre, ahol jó érzésed van, pl: segíts önként valahol, mittudomén önkéntesként.
Ha akarod, privátba írhatsz, mik voltak vajon azok a kudarcok, amik szerint ilyen megkeményedett lettél most?
Kedves Utolsó!
Átérzem a helyzeted, rengeteg dologban teljesen magamra ismertem.
"Igyekszem ilyenkor másoktól ellesett érzéseket imitálni, hogy ne sértsem meg a másikat, közben meg borzalmasan érzem magam, mert meg kell játszanom magam.."
Ez rám is teljesen igaz, rengetegszer voltam már így. És az a legrosszabb, hogy tudnám mit kellene mondani, csak annyira nincs mögötte érzelem és motiváció, hogy nagyon nehezemre esik normálisan szimulálni, hogy annyira azért ne legyen észrevehető a dolog.
Nem is tudom munka nélkül hogyan bírnám, valószínűleg megőrülnék vagy depresszióba esnék. De még előtte elmennék bármilyen önkéntes munkára, lehetőleg valami olyasmire, ahol nem emberekkel kell foglalkozni.
Kitartást, és sok sikert a munkakereséshez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!