Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért van az, hogy válaszol...

Miért van az, hogy válaszol ha érdeklôdöm és jót beszélgetünk, de ô meg se kérdezi, hogy vagyok?

Figyelt kérdés
Barátok vagyunk. De úgy érzem mkntha nem is érdelelné mi van velem és ez nagyon rossz. Engem mindig érdekelnek a gondjai, de ô az enyémelket lesz*rja. Mit tegyek. Hozzam szóba? Nem akarom, hogy azért érdeklôdjön, mert ezt akarom, hanem szeretném ha magától jönne neki...
2013. szept. 28. 21:39
 1/10 anonim válasza:
A hogy vagy dolog egy nagyon sablon kérdés én pont ezért ritkán használom ha tudtok állandóan beszélgetni valamiről ez nem gond ha a problémáidat megosztod vele már akkor válaszolsz erre a kérdésre, ha valami konkrétan érdekli és össze kapcsolható a hogy vagy?- kérdéssel akkor nincs probléma.
2013. szept. 28. 21:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem a hogy vagy al van a gond. Hanem azzal hogy nem érdeklôdik, és ha a problémáimat elmondom olyan mintha nen is érdekelné. Pedig én mindig segítek neki...
2013. szept. 28. 21:50
 3/10 anonim válasza:

Akkor lehet, hogy felszínes a barátság részéről ennyi gondolkozz úgy, hogy van egy jegyed és az feljogosít valamire valakinek más milyen van és az esetleg többre.

Ezt embere válogatja én az igaz barátoknál szinte már lelki szemetesként működök -.- :D Viszont a többi barát aki inkább ilyen haveri szinten van azokkal nem megyek bele egy olyan beszélgetésbe, hogy Szia mi a helyzet és egy óra kínos csend esetleg kérdezek valamit, de ilyenkor azt érzem, hogy csak idegesítem őket, lehet hogy nem nagyon érdekled őt és itt van gond, ami nem megy azt nem szabad erőltetni :P Megemlítheted neki és ha utána sem reagál akkor szinte, bukta a dolog.

2013. szept. 28. 21:54
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen, de ez nem egy haveri szint, annál töb. Nincs kínos csend. Vagy dumálunk, vagy nem.
2013. szept. 28. 22:03
 5/10 anonim válasza:
És a beszélgetéseket ki kezdeményezi többségében?
2013. szept. 28. 22:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Kb ugyanúgy. Tehát nem kezdeményezek többször mint ô.
2013. szept. 28. 22:06
 7/10 anonim ***** válasza:
Vagy olyan típus aki nem szeret/nem tud másoknak segíteni, vagy te tényleg komolyabban veszed a barátságotokat mint ő.
2013. szept. 28. 22:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább nem az a típús aki segíteni szeret.
2013. szept. 28. 22:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy ilyen "barátom". Mivel egy időben nagyon sokat voltunk együtt, az is feltűnt, hogy azt se vette észre, ha valójában nem figyelek rá (nem gyakran fordult elő, és nem rosszindulatból, csak pl. fáradt voltam, vagy mással foglalkoztam, mikor elkezdett beszélni), sőt, hiába tanácsoltam bármit a problémájával kapcsolatban, ő semmit nem tett az ügyben, és hónapokon át mesélte, hogy a Jancsika már megint bunkó, holott én vagy nyolcféle megoldás javasoltam. Tőlem függetlenül egy másik barátnője is mondta, hogy nem is figyel rá, meg sem kérdezi, vele mi újság. Szóval én ebből azt szűrtem le, hogy neki csak az a fontos, hogy elmondhassa a saját kis dolgait, a többi nem számít. Ebből pedig arra következtettem, hogy ha én nem érdeklem őt, akkor mi nem is vagyunk barátok. Lehet, hogy a te barátod is ilyen.
2013. szept. 28. 22:45
 10/10 anonim válasza:

Ha egyformán keresitek egymást, akkor szerintem nincs gond. Az ember nem keresi olyanok táraságát, akiket nem szeret.

Bár a másik fél ismerete nélkül nem lehet megmondani, de elképzelhető, hogy csak ő más, máshogy kezeli a dolgokat. Nekem van olyan barátom, aki soha nem hív fel senkit, hanem otthon epekedve várja, hogy őt keressék. Ő nem kezdeményez soha, de nem azért, mert nem kíváncsi senkire. Az is lehet, hogy a barátod egyszerűen nem szeret tanácsokat adni, vagy nem tudja, hogy hogyan segítsen. Pl egyébként engem halálosan zavar, ha elmondom valakinek a problémáimat, és ő meg elhalmoz ezer tanáccsal. Azt szeretem, ha csak akkor adnak tanácsot vagy segítséget, ha kérem. Van olyan barátom is, aki mindig megkérdezi, hogy hogy vagyok, minden beszélgetést ezzel indít, én soha, de nem azért, mert nem érdekel, hanem mert ezt kicsit idétlen, udvariassági kérdésnek gondolom, amiről nem lehet tudni, hogy most tényleg ezt akarja tudni, vagy ő akar valamit mondani. Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki akar valamit, akkor majd elmondja magától. A barátoddal kéne megbeszélned, hogy ő hányadán áll ezekkel a dolgokkal. Mi itt nem fogunk tudni válaszolni erre...

2013. szept. 29. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!