Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy felejtsek el valakit,...

Hogy felejtsek el valakit, akit nem akarok?

Figyelt kérdés
A legjobb barátom (aki világéletében elég problémás lélek volt, de velem mindig mindent megosztott) "bekattant", és egyik napról a másikra ok vagy indoklás nélkül megszakított velem minden kapcsolatot, letiltott mindenhol és kijelentette, hogy úgy akar csinálni, mintha soha nem ismert volna. Természetesen próbáltam meggyőzni, érvelni, vitatkozni, de nem csak hajthatatlan volt, hanem olyan ellenséges, rideg és közönyös is, amilyennek még sosem tapasztaltam őt. Néha megpróbálok "továbblépni" (bár ha beledöglök, sem értem meg, mi szükség van rá, mikor semmi akadálya, hogy barátok legyünk), de nem tudom kiverni a fejemből, hogy van valaki, akivel mindent meg tudtam beszélni és semmit nem kellett előtte titkolnom, rohadt jól éreztem magamat vele, de nem áll szóba velem. (Van egy-két másik barátom, de velük bizonyos dolgokat nem tudok megosztani) A szokásos tanácsok (menj társaságba, ismerkedj másokkal, sportolj, új hobbi) nem váltak be/nem alkalmazhatóak nálam. Hosszú ideje történt már mindez, de mindig frissen tépettnek érződik a seb. Lehetséges az utána maradt űrt eltüntetni? Örökké hiányozni fog, és fájni fog, ha rágondolok?
2013. szept. 11. 22:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Velem ugyanez történt a legjobb barátnőmmel (szintén örökké problémás eset volt....)

3 évig nem beszéltünk (ő akarta így, egy piti dolog miatt....)

Rengeteget álmodtam vele, sírtam utána, volt, hogy csak ő járt a fejemben.

Természetesen nem tudtam elfelejteni.

Aztán egyszer csak megkeresett (tök természetesen, mintha kb 3 napja találkoztunk volna.)

Azóta tartjuk a kapcsolatot, de tapasztalatból mondom,azok a mély érzések, az a fájdalom,amit a 3 év alatt átéltem a hiánya miatt... Ez régen történt már, évek óta itt van mellettem,de valahogy mégsem tudok már úgy nézni rá,mint akkor... Sőt, előfordult, hogy több honapig én nem kerestem,mert voltak huzasai, amik miatt nem voltam rá kíváncsi....

Elképzelhető, ha visszakapnád, rövid ideig öröm, boldogság, majd neked is tudatosulna, hogy semmi sem lesz olyan, mint régen. A törés megmarad mindig sajnos :S

2013. szept. 11. 22:45
 2/15 anonim válasza:

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, volt egy barátom, mindent megbeszéltünk, nagyon jóban voltunk, aztán egyszercsak nem beszéltünk, hiába szerettem volna beszélni vele, közömbös volt, mintha haragudna rám, mintha idegenek lennénk. Pedig nem tettem semmit, amivel ezt érdemlem. Mióta kapcsolata van, azóta lett ilyen. De nekem is van kapcsolatom, előtte is volt. 2 éve már nem láttam és nem beszéltünk, nagyon hiányzik, és ahogy mondtad, mindig frissen tépettnek érződik a seb.... Nem tudom mit tegyek...

De szerintem igen, amíg meg nem oldódik, addig fáj hacsak rá is gondolsz. Én is így látom.

2013. szept. 12. 11:37
 3/15 anonim válasza:
Előző vagyok, a miénk ellenkező nemű ,,barátság" volt. Talán mélyebb érzések voltak felőle és azért lett így. Nem tudom. 21/l
2013. szept. 12. 11:40
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Első: egyrészt néha úgy érzem, hogy előbb golyózok be, mint hogy olyan sok idő elteljen, másrészt mégis reményt ad (pedig tudom, hogy nem szabad lehetőségként gondolnom rá), hogy létezik több évnyi eseménytelenség után való kapcsolatfelvétel. Bennem is felmerült, hogy már nem lenne olyan, mint régen, de akkor legalább eltűnne a vágyakozás is, és a "nem beszélhetek vele" helyett eljutnék oda, hogy már nem akarok. De azért sajnálom, ami veletek történt.

Második: nálunk meg pont az árnyalja képet, hogy jártunk egy darabig, de mivel jóval az elválás után történt a megkattanása, szerintem nálunk nem ez lehet az oka. Átérzem a fájdalmad, és egyszerre megnyugtat és elszomorít, hogy más is érez így és hogy ennyire tartós tud lenni valaki hiánya. A párválasztásban amúgy téged mennyire befolyásolt a legjobb barátod? Nem merült fel, hogy megpróbáljatok együtt lenni? Én jártam valaki mással, mikor már ismertem őt, de magamban folyton hozzá (a kérdésben szereplőhöz) hasonlítottam azt a lányt, hogy mennyivel jobban összeillenénk vele.

2013. szept. 12. 22:35
 5/15 anonim válasza:

Második vagyok. Mi nem jártunk, de az ismerkedésünk onnan kezdődött, hogy megtetszettem neki, és megszeretett (ezt mondta). Úgyhogy igen, felmerült, hogy együtt legyünk. Szóval bocsi, rosszul írtam, nem TALÁN, hanem BIZTOS hogy mélyebb érzések voltak. De én már azelőtt évekkel is ismertem a párom, tudomásul vette a dolgot, és jóban voltunk, barátok lettünk, elfogadta. Sokszor elgondolkodtam, hibáztam-e vagy nem, de nem hiszem. Én legjobb barátnak tartottam, így is volt, de mióta neki is lett egy lány, még néhányszor beszéltünk, de azóta szóba sem akart állni velem, és nem láttam 2 évig. EZIDÁIG! Most láttam, írtam neki, normálisnak tűnt, bár még mindig idegennek hatott kicsit, de kiváncsi leszek a folytatásra.

Ha nem lesz folytatás megint, meg kellene próbálnom elfogadni...bár nem tudom hogy fog menni. És igazad van, amit az elsőnek írtál, én is tudom, már nem lenne olyan újra mint régen, de nem érdekel, inkább magamtól jöjjek rá, csak ne hiányozzon... És én sem értem mért ne lehetnénk jóban...

2013. szept. 17. 10:51
 6/15 A kérdező kommentje:
A napokban egy véletlen folytán én is fel tudtam vele venni a kapcsolatot (nem merek részleteket írni, nehogy magára ismerjen egyszer). Nem akarok túl bizakodó lenni, meg elkiabálni sem semmit, és valahogy "félek" is örülni, de egyelőre nagyon aranyosan válaszolgat. Szurkoljunk egymásnak :)
2013. szept. 19. 15:19
 7/15 anonim válasza:

Jólvan, szurkoljunk egymásnak!!!:) Találkoztál vele, vagy írtál neki? Ez már jelent valamit, ha rendes volt!

Nekem is aranyosan válaszolgatott, de nem tudom, hogy lesz-e belőle folytatás, őmiatta..:/ De majd meglátjuk. Reménykedjünk!! Írj majd hogy alakultok!:)

2013. szept. 19. 21:50
 8/15 A kérdező kommentje:
Csak írtam neki, találkozásra nincs mód. Nem is igazán tudom, hányadán állunk, egyrészt elmaradt a katarzis, a nélküle töltött hónapok alatt azt hittem, kiugrok majd a bőrömből, ha végre beszélhetünk, de néha szinte közönnyel viselem. Máskor viszont meg hirtelen úgy érzem, hogy hiányzik, és várom, hogy megint neten legyen. Azt sem tudom, hogy ő hogy viszonyul hozzám; egyfelől indirekten bocsánatot kért és arról is elejtett egy félmondatot, hogy párszor meg akart keresni, csak szégyellte magát, de közben egyáltalán nem érzem rajta, hogy örülne, hogy beszélünk (bár a járásunkat, meg a szakítást követő pár átmeneti hetet leszámítva amúgy is nagyon ritkán hozta szóba az érzéseit velem kapcsolatban), és inkább csak háttértevékenységként dumál velem netezés közben. Nálatok mi a helyzet?
2013. szept. 21. 21:11
 9/15 anonim válasza:

És azóta, hogy írtál neki, rád ír ő is néha ha fönt van, vagy inkább csak te írsz neki? Hát tudod ez is olyan, hogy inkább jöjj rá te magad, hogy érdemes-e csinálnod, minthogy azon bánkódj, hogy hiányzik, és nem múlik az érzés. A lényeg, hogy megpróbálod, és a többi már nem rajtad múlik. Lehet jobb is, ha nincs a nagy katarzis.. De nem tudhatod, hátha elgondolkodik, hogy most ráírtál így a semmiből, és ha ő is igyekszik, megint jóban lehettek, és elmúlik a hiányérzet is.. Csak magamból indulok ki, nekem jól esne, ha egy régi kedves ismerős, barát felkeresne.

Nálunk nincs azóta semmi, de sokkal többször látom fönt neten, már írni nem írok, én elkezdtem, még mondta is, hogy találkozzunk, de az a baj, hogy csak az ígéretek vannak. Eldöntöttem, ha nem lép, akkor nem fogok, de nem tudom... Én sem tudom eldönteni, hogy most akkor ennyire egyoldalú lenne a dolog?? Ennyit tudna változni egy ember ennyi idő alatt?! Vagy szándékosan csinálja?(ezt sem tartom kizártnak) De nem is bánnám akkor, ha én is így érezném. Hiába, nem vagyunk egyformák!

2013. szept. 22. 16:48
 10/15 A kérdező kommentje:
Többször rám írt azóta, rendszeresen beszélgetünk, már lelkiztünk is, úgyhogy vannak kilátások, bár ő közben elköltözött az ország másik végébe suliba. Nálatok nem lehet, hogy a srác barátnője nem engedi őt feléd közeledni? Az első barátnőm (pont ezzel a lánnyal kapcsolatban) nem érezte megengedhetőnek, hogy olyan lánnyal barátkozzak, aki iránt korábban érzelmeim voltak (pedig szegény nem is tudta, hogy azok nem múltak el). Nálam azért volt más a helyzet, mert a kérdésben szereplő lány fontosabb volt, mint az akkori barátnőm, és nem lettem volna hajlandó lemondani róla, de a te barátodnál lehet ilyesmi a háttérben? Mennyire ismered ilyen szempontból a barátnőjét?
2013. szept. 25. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!