Hogy mondjam el neki hogy már nem akarok a barátnője lenni?
Ez marha vicces, ha elolvastátok volna, tudnátok, hogy nem szerelmi kapcsolatról van szó :).
Kérdező: egy rossz barátság rosszabb, mintha egyedül vagy. Saját tapasztalatból mondom. Amikor rájöttem, hogy igazi barátom nincs, akkor nehéz volt rávennem magam arra, hogy egyedül legyek, és az elején nehéz volt, de belerázódtam. Olvasgattam, leckét írtam, hobbit kerestem magamnak. És nem volt egyáltalán olyan rossz. Szóval csak azért ne nyelj le tőle semmit, mert különben egyedül leszel. Inkább legyél egyedül, mint állítólagos barátja olyannak, aki dróton rángat, és akinek a társaságában nem érzed jól magad. Ja, és nem árt, ha leülsz vele beszélgetni, és nemcsak azt mondod el, hogy bocs, úgy döntöttem, hogy nem leszek többé a barátod, hanem megindoklod, hogy miért. Ennyit ő is megérdemel, mert lehet, hogy nem vette észre, hogy milyen hülyén viselkedik (szarul volt nevelve, azt hitte, vicces téged piszkálni, és veszed a humorát stb.) - de ezzel együtt igenis tudatosítani kell benne, hogy ez a viselkedés nem szép.
Az első kettőn nagyon nevettem... :D
Egyébként nem tudom, mikor én ilyen helyzetbe kerültem, akkor megbeszélés nélkül hátráltam ki a barátságból. Túl színpadiasnak tartottam volna még külön lelkizést tartani a dologról, így egyszerűen csak nem kerestem az addigi barátaim társaságát,aztán idővel ők sem keresték az enyémet.
Azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy barátkozni nem csak az osztályban, suliban lehet. Vannak szakkörök, programok, hobbik, amik köré csoportok gyűlnek. Én az osztályomból mindenkivel mosolygó- és köszönőviszonyban voltam, elbeszélgettem velük, de végül is nem voltak barátaim közöttük. Sulin kívül viszont megtaláltam a társaságomat. Nem kell egyedül maradnod azért, mert az osztályodban nem volt szerencséd, ezt nagyon fontos tudnod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!