Hogyan lehetne pozitív a kisugárzásom?
Mindenkitől ezt hallom,hogy mennyire fontos és én is így gondolom, de nem tudom, hogyan valósíthatna meg egy negatív kisugárzású ember ezt.
Köszönöm a választ. :)
Igazából ehhez nem képmutató, alakoskodó színésznek kellene lenni, magunkra erőltetve egy olyan álarcot, amire azt mondhatjuk, hogy "pozitív", hanem akkor vagyunk pozitív kisugárzásúak, ha körülöttünk rendezett az élet, harmóniában és megelégedettségben élünk. Ilyen esetben automatikus, eljátszás nélkül is pozitívak vagyunk.
Ez kicsit olyan, mintha az autóval gyorsan akarunk menni, akkor nem a kilométeróra mutatóját tekergetjük, hanem a gázpedált nyomjuk.
Sose panaszkodj, zsémbelj vagy nyafogj. Bármiről legyen is szó, azt pozitív irányból közelítsd meg. Egy egyszerű példa: ha valami büdös, ne azt mondd, hogy "pfuj hát ez rohadt büdös, mindjárt elhányom magam", hanem fogalmazd meg ugyanezt pozitívan, pl.: "nem áraszt túl kellemes szagot".
Legyél kedves és segítőkész, ne beszélj ki másokat, ne legyél bunkó. Mindig lehessen rád számítani. Gyakran dicsérd meg az embereket és éreztesd velük, hogy fontosak neked. Sose tegyél rájuk durva megjegyzéseket, ne káromkodj.
A kisugárzás nem egy megfoghatatlan dolog. A beszédből, viselkedésből, attitűdből, az élethez és az emberekhez való hozzáállásból tevődik össze. Annak pozitív a kisugárzása, aki pozitívan áll hozzá mindenhez és mindenkihez. Szorgalmas, kedves, jó kedélyű, nem traktál az embereket a problémáival, nem szokott kiborulni. Szóval mindig, mindenben, mindenkihez pozitív, jó.
koszonom az intelliens,segitokesz valaszokat. :)
irtatok hasznos dolgokat,de en olyan kisugarzasra gondoltam,h jobban erzem magam a boromben,jobb a kedvem,felszabadult vagyok tehat egyfajta pozitiv belso erzesre...
Ja, ha így értetted a kérdést, akkor is nagyjából annyi a lényeg, hogy mindig, mindenhez és mindenkihez pozitívan állj hozzá. Nagyjából ugyanaz igaz, amit az előző válaszomban leírtam (hogy hányadik voltam, arra nem emlékszem, de a 77%-os), csak gondolkodásmód, világszemlélet, az élethez való hozzáállás terén.
Senkiről se feltételezz rosszat, mindenkiben a jót keresd. Még ha valaki bunkó, primitív, sunyi stb. is, őt se egy hülye bunkóként definiáld magadban, hanem találj benne valami pozitív tulajdonságot, és annál fogva gondolj rá - pl. "ő egy olyan illető, aki nagyon muzikális, és jól ért az autókhoz".
Mindenben a jót keresd, és ne a rosszat. Ez különösen a negatív szituációkra igaz - ne azt mondd magadban, hogy "na, ma is volt egy csomó unalmas órám tök fölöslegesen", hanem addig keresgélj, amíg nem találsz a napodban valami, BÁRMI jót. Pl.: "na, ma is milyen finom péksütit ettem".
Akárhol vagy és akármit csináld, tudatosan törekedj arra, hogy a jó dolgokat vedd észre. Figyelj oda a legkisebb jó dolgokra is, pl. a természet szépségeire, vagy arra, ha valaki kedves veled, vagy hogy van helyed a buszon, vagy akármi.
Ezzel párhuzamosan a rossz dolgoknak tulajdoníts minél kisebb jelentőséget. Ha valaki megbánt, ne kapd fel a vizet, kommunikáld le a konfliktust pozitívan. Bocsáss meg könnyen. Ha valami rossz dolog ér, tudatosan keress azonnal valami jót, ami eltereli róla a figyelmedet.
Sokan írtak itt már több, jó módszert, ezeket nem ismétlem:) Annyival egészítem ki, hogy minden nap legyen egy jócselekedeted és hidd el ez olyan őszinte örömöt fog okozni Neked, hogy már önmagában pozitívabb leszel és ezáltal a kisugárzásod is jobb lesz!:) Nem kell minden nap nagy dolgokra gondolni: elég ha átadod a helyed egy idős néninek/bácsinak, nem vagy goromba egy veled gorombó eladóval stb
Ez bár egy kicsit nagyobb kaliberű jó cselekedett de nekem nagyon tetszik: [link]
gyűjts össze és memorizálj pár gondolati programot magadnak.
ha el akarsz intézni valamit,akkor előveszed azt az élményed,amikor azt a csini szőke csajt nagyon keményen beintézted.
végig gondolod pontról-pontra,felidézed az illatokat,az érintését a nyögdécselését,mindent.
aztán kajánul mosolyogva mész be intézni a dolgod és az összes csaj hirtelen rém segítőkész lesz veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!