Ha sem a munkahelyröl, sem a kapcsolataitokból nem kaptok pozitív ösztönzést, akkor Ti hogy lendültök át a holtponton?
Hogyan és milyen lelkesítö tevékenységbe fogtok?
Arra gondolok, hogy többnyire szenvedélyesen és lelkesen csinálom a dolgaim - munka, szabadidö, család - akár külsö ösztönzés nélkül is, tehát belülröl fakadóan, aztán hirtelen megkérdöjelezem magamban: mi végre ez az egész? Ès leállok. Hirtelen minden olyan céltalanná válik.
Itt vagyok most.
"Kívül" nem történ semmi, mégcsak fáradtabb sem vagyok, mint máskor. Ez egy belsö folyamat.
Aki ezt az érzést ismeri, segítene, hogy lendül át ezen?
Ilyenkor irigylem azokat, akik különösebb lelkesedés nélkül, monotonon, de fegyelmezetten csinálják kötelességeiket és "nem esnek ki a ritmusból".
Elöre is köszi a segítséget.
Mert valami barom nem itta meg mindet.
Én ilyenkor lazítok egy kicsit, pihenek, iszogatok, aztán visszaáll minden normálba. Azért dolgozz, hogy neked jobb legyen, ne azért, hogy megdícsérjenek. Ennyit tudok mondani. Természetes, hogy néha összedől az ember.
"ne azért, hogy megdícsérjenek"
À, régóta nem azért, söt mondhatni, már gimi óta nem azért teszek bármit, hogy mások elismerjenek.
Ilyen módon nagyon nem szeretnék másknak kiszolgáltatva lenni.( De az is lehet, hogy nem kényeztetett el az élet ilyen szempontból.)
A dolgokat saját elhatározásból teszem, meg persze, amit a helyzet megkíván.
De most elpárolgott ez az elhatározás.
Lehet, hogy igazad van: túlpörögtem és lazítani kéne. Csak azt nem tudom, hogyan.
Ilyenkor jó lenne valami vidám kis összejövetel...
Itthon nemigazán tudok ellazulni...
"kilátástalannak látom az életem"
Ez nálam is passzol. Neked is van párod és mégis így érzünk. Furcsa. À, nekem ez menzesztöl függtelen, még ennyi logika sincs benne.
Milyen zenét szoktál hallgatni, könnyüzenét? Magyart?
Magyart nem igazán, angol nyelvűeket inkább. De én nagyon muzikális vagyok, vendéglátóztam is évekig, ahol mindig szólt a zene, nem is tudnék meglenni nélküle. Szóval ha te nem vagy ennyire zenehallgatós, akkor nehéz rábeszélni, hogy hallgass zenét :)
Miért nem próbálsz meg olyat csinálni, ami sikerélmény a munkahelytől és a párodtól függetlenül. Mondjuk főzz valamit, amit nagyon szeretsz, régen csináltál, vagy nagymamád csinálta és mindig ki akartad próbálni. Vagy süss ilyet. Én szeretek elmenni Obiba is egyedül, kivonulok a kertészeti részre, böngészgetek a virágok között, veszek 1-2-t az ablakunkba. Vagy kimegyek egyedül ikeába és még ha semmit se veszek vagy max hotdogot, akkor is nézelődök, ötleteket gyűjtök, beleülök egy kanapéba, stb. Annyi minden lehet ösztönző, ezt magadban kellene megtalálnod, hogy mi az, ami téged fellelkesít, mert engem akár a zene, de ez nem garancia :)
A nekem tetsző zenék hallgatásával.
pl.:
http://www.youtube.com/watch?v=AirDnyqL5Qs
http://www.youtube.com/watch?v=DEytv4xj-OY
Nemrég bukkantam rá, és nagy kedvencem lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!