Van "esélye" még a barátságunknak?
A "legjobb barátom" 12 éves koromban Londonba költözött a szüleivel, és azóta eltelt már 3 év. Azért kellett elköltözniük, mert itt nem tudtak megélni, szó szerint, a srácnak nem tudták kifizetni 3.-n a menzát, mert nem volt rá pénzük, és akkor is én mentem ki (nem voltam tanszobás) és vettem neki valami péksüteményt. Az én szüleimnek jobb anyagi körülményei vannak, (tehetősek..., ami előny, és persze hátrány is) Szóval, most 3 év után, 15 éves korunkban újra láthattam őt, és teljesen megváltozott külsőre, és belsőre is.
Mióta ott élnek, az apja főszakács lett egy étteremben, és nagyon jól keres, elmondása szerint, nem irigykedek rá, hiszen örülök neki, hogy kilábaltak ebből a szörnyű időszakból. Én sose voltam az, aki lenézi a másikat, mert ő nem engedheti meg magának azt, amit én megtehetek. De ő IGEN... Van egy nagyon szegény osztálytársam, rendes lány, jó tanuló, ő meg úgy szólítja, hogy: "csóró liba, benzinkutas". Kérdeztem tőle, hogy mert ő nyilvánvalóan olyan gazdag volt, erre meg azt mondta, változtak a körülmények.
Utána jön a legjobb rész! Megkérdeztem tőle, tényleg úgy működik-e ott ez a "lúzerek vannak meg menők" dolog... Erre a válasza az volt, hogy igen, és ha valaki menő akar lenni, akkor meg kell verni valakit, előnyösebb, ha vagy négert, vagy cigányt vernek meg, és ő természetesen cigányt vert meg... Az én apukám roma, és így mondhatjuk én is az vagyok... De ez nem is esett annyira rosszul, hiszen én kérdeztem, ő meg felelt. De ő csak fitogtatta ezt a cigányos dolgokat, és így tovább...
Később megkérdezte tőlem, hogy mi lakunk-e abba a nagy sárga házba, én meg mondtam neki, hogy igen. (mintha ő nem tudná, többször volt már nálunk) És azt mondta nekem, hogy , érti már miért nevezik azt úgy, hogy a helyi cigányok háza... Ekkor telt be a pohár, és mondtam neki, hogy ha csak azért jött vissza, hogy engem basztasson, akkor mehet vissza Londonba, majd otthagytam.
Két hétig lesz még itt, hívott már többször is, de nem veszem fel neki, SMS-t is írt már, de nem válaszolok neki, mivel iszonyatosan haragszok rá, és nem tudom, hogy érdemes lenne-e , innentől ez a barátság vele...
15/F
Szerintem te is jól tudod erre a választ.
Felejtsd el.
Korodhoz képest igazán érett vagy, s mély gondolataid vannak - az írási stílusod is lehengerlő.
Én úgy látom, hogy te egy értelmes, különleges srác vagy, aki egészen egyszerűen nem méltó a haverodhoz hasonló emberekhez. Én elhiszem, hogy jó barátod volt, s megértem azt is hogy bizalmat szavaztál neki.
Mindennél jobban megértem, hogy hiányzik a barátsága, hiányoznak a közös kirándulások s a többi közös emlék. Viszont meg kell tanulnod őt elengedni; ő már nem létezik. Aki valakit megver, csak azért, hogy menő legyen; aki lenéz másokat -akik ráadásul ugyanott tartanak, mint ahol egykoron ő volt- ; aki a legjobb szándékkal felé közeledő barátja apját és családját sértegeti... Hát könyörgöm, mire vársz? Odamenjek s felnyissam a szemed? :)
Hagyd a fenébe az egészet! S ne csábulj el, mikor keres. Azért keres, mert nincsen itthon senkije- önző és akarja hogy vele legyél. De nem azért, mert hiányzol neki, hanem azért hogy megmutassa, milyen menő csávó lett.
Nagyon jól tudom, milyen nehéz elengedni egy barátot. Számtalanszor kellett már nekem is ezt tennem. De hidd el, ki lehet bírni - a régi szép emlékeket őrizd meg a szívedben, s soha ne feledd őket. De a sráccal ne vedd fel a kapcsolatot jónéhány évig. Talán egyszer benő a feje lágya s remegő szívvel fog kopogtatni a sárga házatok ajtaján. Vagy talán majd valaki más fogja ezt tenni.
:-)
21/f
Igazatok van, nem veszem föl vele a kapcsolatot. Csak számomra eléggé nehéz a barátkozás, mivel nagyon szótlannak áldott meg az élet... Tehát inkább kimaradok az ilyen társasági beszélgetésekből, nem fűzök hozzá semmit, csak figyelek, nagyon mély kapcsolatban nem vagyok senkivel, és nem is tudnék, mivel most az én osztályom a "tini hiszti" korszakot éli, és már a szexről beszélnek, miközben még meg se tapasztalták... (Épp ezért nem bírnak a fiúk, mert máshogy gondolkodok mint ők, épp ezért inkább lányokkal szoktam beszélni.)
De akkor jöjjön egy új kérdés: Hogy kezdjek el barátkozni?
Ha lehet, inkább ide írjátok a válaszokat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__baratok-baratsagok__4..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!