Van egy közeli ismerősöm, aki kiment német nyelvterületre egy hétre és mikor hazajött furcsa, röhejes akcentussal beszélt németül, holott mielőtt kiment még normálisan beszélt. Mennyi esélye van annak, hogy teszi a fejét ebben a dologban?
Az, amit nyelvórákon, iskolában tanulsz, sokszor nem helyes akcentus. Én akárhova mentem, körberöhögtek ha az addig számomra helyesnek vélt kiejtést használtam. A tanárom meg mindig szidott, mert "igénytelen" amerikai akcentussal beszéltem. Még most is használom az angolt, de már nem annyit, mint régen, mert sikerült letelepednem Hollandiában, de még mindig próbálgatom a tanárom által sulykolt akcentust, és még itt is kiröhögnek. :)
Maradok az amerikainál.
Németről nem sokat tudok mondani, 4 évig tanultam, és mindent elfelejtettem, amit megértek, azt a holland tudásomnak köszönhetem. Aki jártas egy kicsit a holland nyelvben, az tudja, mennyit tud változni különböző területeken a kiejtés, stb.
Kialakítottam valami sajátos akcentust, amit mindenki megmosolyog, de általában annyit mondanak, egyedi.
Lehet ő is ezt próbálja csinálni, de valószínűbb hogy csak teszi a fejét, 1 hét alatt nem fog rád ragadni egy teljes akcentus, max. pár szó kiejtését fogod megváltoztatni. Egyszerűen nem hallasz eleget az adott nyelvből 1 hét alatt, ahhoz, hogy utánozni tudd a kiejtést.
Öregapám 56-ban ment ki Németországba és csak a 90-es évek során tért vissza. Na neki volt egy kis akcentusa és van is a mai napig. De még őt is tökéletesen meg lehet érteni és jól beszél magyarul.
Szerintem az ismerősöd csak játssza a fejét. Sokszor előfordul itthon az ilyen.
# 9:
Ha így van, akkor az meg természetes. Bár nem egy hét alatt, de természetes. Egy ismerősöm 3 hét Amerika után amerikai akcentussal beszélt angolul (bár abba is biztos volt rájátszás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!