Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mi lehet a baj velem? Mit...

Mi lehet a baj velem? Mit rontok el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan gondom van,hogy úgy érzem nem bírnak az emberek.Barátaim nem igazán vannak.Van 1-2 ,aki állandóan keres,de sokszor úgy érzem csak kihasználnak.Ha én keresem őket,hogy bajban vagyok,akkor leráznak.Én persze mindig ott vagyok,ha bajban vannak és kisegítem őket.Mit rontok el? Én nem vagyok jó barát,ha ott vagyok és segítek,ahol csak tudok? Bár így nem kellene,ha nem viszonozzák....ezzel tisztában vagyok.

Koleszos voltam most először az egyetemen.Ott se működtek a dolgok.Én próbáltam alkalmazkodni,de nem igazán bírtak,mert én szerettem volna aludni már legkésőbb! hajnali 2kor,de ők még 4körül is fenn voltak és felhoztak embereket.Nem tetszett,hogy a szobatársaim felhoznak szexre másokat és éjjel mellettem...és ezért is "kiközösítettek". Persze,ha zh vagy vizsga van,akkor menjek segíteni,mert én voltam egyedül,aki tanult rá...mert én nem szeretek buliba járni,alkoholt inni meg drogozni meg mindenkivel lefeküdni...

Van pár olyan lány is nálunk,akik állandóan kigúnyolnak,kibeszélnek.Még egyetemen is! Ezt úgy hallottam vissza egy lánytól,akivel jóban vagyok fogjuk rá...

Nem is ismer az a pár lány,akkor meg? Mi alapján? Mit szúrok el,hogy ezt váltom ki az emberekből?

Látják rajtam,hogy vissza húzódóbb vagyok és azokat már pedig lehet bántani?Vagy nekik sincs önbizalmuk és így próbálják növelni vagy éppen,hogy túl sok és valaki kell,akit bánthatnak?-.-

Mit tanácsoltok?

2013. aug. 26. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:

"Én próbáltam alkalmazkodni,de nem igazán bírtak,mert én szerettem volna aludni már legkésőbb! hajnali 2kor,de ők még 4körül is fenn voltak és felhoztak embereket."

Ilyenkor tanácsos nem morogni, szerintem. Egyszerűen zárd magadra az ajtót, és úgy igyekezz elaludni. Lehet, hogy nehéz, de így is alkalmozkodni kell.

Amúgy meg olvastam az egészet, és szerintem te sokkal jobban megtudod rá adni a választ, mint mi. Mert ebből most igazándiból a felháborodásod jött elő, mint sem egy olyan bemutatás az egész képről, ami egyik oldalról sem elfogult. Itt nálad van az elfogultság valamiképp. Lehet, rosszul fogalmazom. A lényeg az, hogy itt most nem ismerhetjük meg mások nézőpontjait, csak a tied. Ebből pedig automatikusan úgy jön ki az egész, hogy inkább neked kelljen igazat adni. Emiatt nem lehet rá rendesen választ adni. Ilyenkor nem is szabad.

A lényeg szerintem, hogy gondolkozz el. De ne úgy, hogy kiakadsz és mondod a magadét. Hanem pl.: Timi azt mondta, hogy bunkó vagyok. Igaz, néha tényleg mondok szemétséget, de azért egy kicsit talán túlzás. Egy részről nem bántásként mondom. De tényleg nem szép dolog stb...

Elsőként mindig gondolj bele, hogy az ő nézőpontjából milyen lehetsz. Ne csak a sajátodból nézd. Így rájöhetsz. :)

Sajnálom, ha nem tetszik a válaszom. De úgy gondolom, ezzel jobban tudtam segíteni mint sem egy nézőpontból elmesélt sztori alapján döntsek, mi a baj. Hogy most te vagy a rossz, vagy mások. :/

Azért kitartást.

13/L

2013. aug. 26. 11:50
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Ez elalvás nem működhetett így,mert egy szobában 5en aludtunk,de hajnalig vagy 10en voltak benn.Ha benne is voltak az alvásban,akkor úgy,hogy felhoztak fiúkat és mellettem...érted mire gondolok.Én sosem morogtam velük.Csak szóltam,hogy alkalmazkodom én a fenn létekhez,csak ne hajnali 4ig,mert 8kor meg óráink vannak és volt,amelyik lány így is a kimerültségtől ügyeleten kötött ki.

Az meg,hogy mellettem szexelnek szerintem érthető,hogy engem zavar.Ez két emberre tartozik és nem még 4re ,akik a szobában pihennek.

2013. aug. 26. 13:11
 3/3 anonim ***** válasza:

Értem. Ezt a többiekkel beszéld meg, hogy mi legyen szerintem. Ha a többieket is zavarja, akkor együttesen oldjátok meg. Sok sikert!

Első voltam. :)

2013. aug. 26. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!