Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehet teljesen nulláról...

Hogy lehet teljesen nulláról barátokat és szociális életet "szerezni"?

Figyelt kérdés
30 körüli korosztály, zárkózott ember, aki szeretne ebből kitörni. Az, hogy menjen el "bulizni" nem működik, mert egyrészt gőze sincs róla, hogy az hogy működik, másrészt pénze sincs rá.
2013. aug. 24. 09:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nehéz, különben nem szorulnék tanácsra. Azt, hogy lehet, vagy nem lehet, nézőpont kérdése, hogy ki mit tekint annak. Én nem húzok meg egy képzeletbeli vonalat, hogy na, innentől "normális" életem van. Arra figyelek, hogy előrébb jussak valamivel. Az meg biztos nem lehetetlen.
2013. aug. 24. 22:53
 12/20 anonim ***** válasza:
30 évesen elég fiatal még az ember, miért ne lehetne?? Még akár egyetemre is mehet, vagy egy tanfolyamra, ahol meg simán kialakíthat szociális életet, találhat barátokat! Szóval ne keseredj el, csak tegyél érte! Sok sikert!
2013. aug. 25. 08:20
 13/20 anonim ***** válasza:
Hát kb. én is hasonló cipőben járok, csak én úgy 10 évvel fiatalabb vagyok, de így is nagyon nehéz szociális életet "szerezni", ha eddig nem volt. Mondjuk én már úgy vagyok vele, hogy elfogadtam h ez így van és kész. Szerintem ezen csak egy dolog tud segíteni, ha fogod magad és elköltözöl egy másik városba, és ott próbálsz meg új életet kezdeni, ahol nincsenek előítéletek veled szemben.
2013. aug. 27. 16:35
 14/20 A kérdező kommentje:

10 éve még engem se izgatott a dolog. Később téged is fog valószínűleg.

Az elköltözés megtörtént, de sikertelenül, legalábbis eddig. Nem sikerült beilleszkednem az új környezetbe, mert fogalmam sincs, mit csináljak.

2013. aug. 28. 16:40
 15/20 anonim ***** válasza:
Új hely, tehát új szomszédok. Menj át hozzájuk és mutatkozz be! Aztán meg ha újra összefutsz velük, nyugodtan kérdezd meg hogy vannak, vagy kérdezd meg tőlük, hogy nem tudják-e hol van ez vagy az (pl bank, orvosi rendelő, hol lehet olcsón vásárolni, melyik a legjobb fodrászat, ilyenek). Aztán ezt még jobban lehet bővíteni, megkérdezed, hogy mióta laknak itt, milyen maga a környék? Biztos visszakérdeznek, hogy honnan jöttél, miért, és akkor megint folytatódik tovább az egész... Ezt bárhol megteheted akár, pl bemész a fodrászhoz (akkor is ha férfi vagy), és közben a fodrásszal simán el lehet beszélgetni, megkérdezed őt is hasonló dolgokról, hogy melyik üzletről mi a véleménye, szerintem utána kialakul egy beszélgetés. Aztán ha mindig hozzá jársz, idővel akár még a fodrásszal is kialakulhat barátság. Ez persze csak példa, nem muszáj pont ezen a helyen. Vagy akár bemész egy múzeumba, és odamész valakihez aki néz egy képet, megkérdezed, hogy neki tetszik-e? mert szerinted egész érdekes, esetleg megkérdezed, hogy ért-e az ilyenekhez, ha igen, akkor megkérheted, hogy meséljen róla, stb.stb. Szóval kb így :)
2013. aug. 28. 17:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Sosem lehet ezzel elkésni !! :)

Barangolj társkereső, barátkereső oldalakon, ilyen szabadidiős társkeresési oldalakon (itt van egy : [link]

Amúgy akár itt gyakorin is találhatsz barátokat, eddig úgy néz ki nekem két barátom is lett enek az oldalnak köszönhetően :)! Szóval a lényeg hogy ne add fel, és ne adj blamáló megjegyzésekre !!! :)

2013. szept. 22. 17:21
 17/20 anonim ***** válasza:
kezdésnek olvasd el neil strauss a játszma című könyvét az erről is szól.
2013. szept. 22. 19:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem talán a külsőddel van probléma Kérdező?

Lehet ez miatt is nincs meg a szükséges önbizalmad, hogy előrébb haladj nem?

2013. szept. 22. 22:51
 19/20 A kérdező kommentje:
A külsőmmel kapcsolatban pozitív visszajelzéseket szoktam kapni. Ennek egyébként se kéne számítani, hiszen barátság kategóriában vagyunk, és pillanatnyilag ilyen törekvéseim vannak, nem párt keresek, hanem némi szocializálódásra vágyom. Olyanról nem nagyon hallottam még, hogy ezen a téren a külső sokat számítana, legyen az bármilyen.
2013. szept. 22. 23:19
 20/20 anonim ***** válasza:
Igazi barátságban a külső valóban nem mérvadó, hacsak nem ápolatlan valaki.
2013. szept. 23. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!