Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Nektek miről szól egy barátság?

Nektek miről szól egy barátság?

Figyelt kérdés
Miről szoktatok beszélgetni? Mit szoktatok csinálni?

2013. aug. 13. 14:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon életkorfüggő. Amikor a legjobb barátnőmmel összebarátkoztunk, hétévesek voltunk. Az iskolás éveink úgy teltek, hogy a szabadidőnket szinte teljességében együtt töltöttük, vagy náluk vagy nálunk játszottunk. Aztán gimiben jött ehhez a közös baráti kör. Egyetemre más városba jártunk, így csak hétvégén találkoztunk, amikor mindketten hazajöttünk a szüleinkhez. Most már mindkettőnknek családja van, így személyesen csak néhány havonta találkozunk, amúgy skype-on beszélgetünk nagyjából heti egyszer. Hogy miről? Mi történt velünk, mi foglalkoztat, mit tervezünk épp, mit olvastunk/láttunk stb.. Összességében mindenről.
2013. aug. 13. 14:48
 2/15 Mysticista ***** válasza:

nekem rengeteg barátom volt...hittem. idővel mind eltűnt..másik iskolába kerültem, más munkahely, kapcsolata lett egyeseknek. én hiába kerestem tovább a barátságot, hirtelen mindenki falat húzott maga köré és onnantól nem kívánt személy lettem. körülbelül 10 ilyen barátot vesztettem, akikre tényleg esküdtem volna, hogy még 65 évesen is együtt fogunk emlékezni vissza. most 30 vagyok. egy barátom sincs.

van persze nejem, nemsokára gyerek...de...barát egy se

2013. aug. 13. 14:54
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! :-) Azt hiszem el kell mondanom, hogy miért tettem fel a kérdést: Van egy barátnőm, akit nagyon szeretek, de amikor találkozok vele utána nagyon fáradtnak, kimerültnek és van, hogy dühösnek, agresszívnak is érzem magam és ez nagyon megijeszt! Valaki tudja, hogy ez miért van?:-(
2013. aug. 13. 14:57
 4/15 Mysticista ***** válasza:
irigy vagy rá valamiben...bármiben. család, anyagi, tanulás, külső, kapcsolatok, stb
2013. aug. 13. 14:58
 5/15 anonim ***** válasza:
Miről szoktatok beszélgetni? Rád is kíváncsi, vagy csak az ő problémáit elemezgetitek? Utóbbi tényleg le tudja szívni az embert.
2013. aug. 13. 14:59
 6/15 A kérdező kommentje:
Egyiket sem irigylem tőle, állandóan emiatt panaszkodik, de aztán ki tudja lehet a lelkem mélyén mégis...
2013. aug. 13. 14:59
 7/15 Mysticista ***** válasza:
mi az a mégis?
2013. aug. 13. 15:01
 8/15 A kérdező kommentje:
Az ő problémáit szoktuk elemezgetni, nekem nincsenek (vagy ha vannak is nem szoktam vele másokat terhelni)ezért is tettem fel a kérdést... gondoltam kapok ötleteket milyen irányba tereljem a beszélgetést, milyen programokat szervezzek :-)
2013. aug. 13. 15:02
 9/15 A kérdező kommentje:
A pasiügyek de ha jobban belegondolok talán azt se irigylem tőle mert az is elég zűrös szegénynek :-)
2013. aug. 13. 15:04
 10/15 anonim ***** válasza:
A barátság is egy kicsit olyan bizonyos szempontból, mint a párkapcsolat, nem lehet erőltetni, két embernek össze kell illeni hozzá. Ha más az érdeklődési körötök, nagyon más élethelyzetben vagytok, és téged nem érdekel, ami őt foglalkoztatja, akkor sok értelme nincs a barátkozásnak. Ezt nem elítélően mondom, teljesen természetes. Én sem tudnék mit kezdeni valakivel, aki mondjuk mindig a munkahelyi problémáival jön. Világéletemben szabadúszó voltam, az "iroda" szó hallatán hidegrázás kerülget. Ugyanakkor két irodai dolgozó órákat beszélgethet a benti dolgokról, és még fel is töltődnek, hogy meg tudják osztani egymással az élményeiket.
2013. aug. 13. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!