Miért ilyen bénák a szülei?
A legjobb barátnőm szülei annyira gázok. Sohasem engedig el sehová, és egyfolytában féltik. Ha messzebbre mehetünk (MAX. 20km), az is már milyen jó.
Elegem van, mert engem teljesen önállónak, megbízhatónak, és tisztességesnek neveltek, őbenne pedig 0 önállóság. Semmit nem tud egyedül megcsinálni, hála a szüleinek. Én nem leszólni akarom őket, de ha ez így folytatódik, nem tudjuk fenntartani a barátságunk, mert én kirándulásokra, élményekre vágyom, és nem arra, hogy néhanapján elengedjenek minket 20 kmre arrébb fagyizni.
Mind a ketten 16 évesek vagyunk.
És mégegyszer mondom, nem a szüleivel van bajom, mert tisztességes, rendes emberek, hanem a neveléstechnikájukkal. És most jöhetnek a kommentek, hogy mit képzelek én, hogy leszólom a szülőket, meg mit tud egy ficsúr a nevelésről... Elmondom, semmit. De látom, hogy ez így nagyon rossz, és ő sem élvezi. Ez nem normális.
Mellesleg szerintem a szülőknek nem velem van a baja, nem ez lehet az ok.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudná(nk) meggyőzni őket arról, hogy engedjék el valamerre. Legalább évente 1-2-szer, nyáron (ne is tanulásidőben, mert az nekünk is fontos, akkor amúgy sem mászkálnánk).
Köszönöm.
16 éves vagyok és ugyanez megy nálam is. Mondjuk annyi különbséggel, hogy én napi rendszerességgel még szidást is kapok anyukámtól, hogy miért vagyok önállótlan, mikor nem enged semerre. :D
Egyébként nem úgy néz ki, hogy meg lehet változtatni az ilyen gondolkodású embereket, már a fél család kiáll mellettem, de anya hajthatatlan...
Bár én megoldom és valami ürüggyel néhanapján "elszököm" erre-arra, csak nagymamám tud róla. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!