Mit tehetek ilyen helyzetben?
Nem tudom, hova írhatnám ezt a kérdést, talán ez a kategória áll a legközelebb az egészhez.
Nos, én egy 14 éves lány vagyok, és van egy legjobb barátnőm, aki megváltozott. Negatív irányban. Szerzett egy barátnőt, aki 13 éves, egy tornaszertárban vesztette el a szüzességét, alkoholizál, illetve füvezik. A legjobb barátnőmet elég könnyű rávenni dolgokra, berúgott, nem is egyszer, és volt rá példa, hogy valaki kiszívta a nyakát, de olyan részeg volt, hogy nem tudja ki. És a legszomorúbb, hogy ezeket tényleg nem csak kitalálja. Nemrég egy öngyújtót és egy egész doboz cigit láttam a táskájában, viszont nincs cigiszaga. Nem tudom mit tehetek ilyenkor. Tudom, az ő élete, ne szóljak bele meg ilyesmi, de tanácstalan vagyok, és úgy érzem felelős vagyok az egészségéért meg magáért a lányért. Tanácsok? Ötletek? Kérlek, bármi!
Próbáljátok meg ti ketten megbeszélni! Véletlenül se menj az osztályfőnökhöz, nincs köze hozzá. ( a szüleihez is csak akkor menj ha nincs más választásod)
Ha már régóta barátnők vagytok, akkor ezt higgadt fejjel megfogjátok tudni beszélni :)
A cigi miatt meg ne aggódj... csak divatból csinálja ( ha csinálja)
Sok szerencsét! ;)
Utolsó voltam
Osztálytársak vagytok egyébként?
Az a 13 éves, az csak a legjobb barátnőm egyik barátnője egyébként.
Igen, osztálytársak vagyunk, próbálok vele beszélni, de mintha a falnak... Mikor először nagyon berúgott, mondtam, hogy ez így nem oké, megígérte, hogy ő ilyet többet nem fog, és, hogy én büszke leszek rá, de aztán megint...
Azért érzem magam felelősnek érte, mert én nem egy egyszerű 14 éves lányka vagyok. Ha megfigyelitek a fogalmazásmódomat, ezt láthatjátok is. Érdekel a pszichológia, és tudom, hogy egy tizenéves tinédzser legjobban a barátnőire hallgat, ezért sem gondolom, hogy a szüleihez kéne mennem. Egyébként a szüleit nem igazán ismerem, az osztályfőnök... No, ő a legutolsó, akihez ilyennel fordulnék. Ezért vagyok tanácstalan. :/
Sajnos nem igazán tudsz mit tenni. Beszélhetsz a barátnőddel, de már megtetted. Ha nem hallgat rád, csak annyit tehetsz, hogy te nem keveredsz zűrös ügyekbe. De okos, aranyos lánynak tűnsz, így nem hinném, hogy ilyen veszély fenyegetne.
Lázadó korban van a barátnőd, ezért tesz ilyeneket, és sajnos rossz útra tévedt.
Esetleg beszélj erről saját édesanyáddal, ő beszélhetne a lány szüleivel. De akkor valószínűleg elveszíted a lány barátságát. Nem vagy könnyű helyzetben. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!