Mit tehetek ilyen helyzetben?
A tesómmal és a szüleimmel van probléma. A bátyám egy ingyenélő, nem tanul tovább, nincs igazi állása, néha eljár valami alkalmi melókra. Egész életében igazából csak a haverok, a csajok és a fű érdekelték. Semmilyen életcélja nincs. Ennek ellenére a szüleink kérdés nélkül pénzelik az összes hülyeségét.
Én mindig is jobban tanultam, most kezdtem az egyetemet. Mellete dolgozom, és nem rosszak a jegyeim. Nekem viszont szinte könyörögnöm kellett mindig is a pénzért. Soha nem kértem bulizásra egy vasat se, de most diákmelóból éhen lehet halni. Ő otthon lakik, én koleszban. HItelem már van, de nem elég, csak a tandíjra és a kolesza.
Hogyan oldjam meg? Szerintetek csak figyelmetelneség, vagy titokban ennyire utálnak? Pénz van otthon. Vagy csak nem vesznek észre mert nem látnak?
24/F
Nekem is voltak ilyesmi próblémáim viszont sokkal kisebbek, úgy értve hogy pl. a tesóm 5 cukorkát kapott én meg csak egyet, és akkor én mindig megkérdeztem apumat hogy miért van ez...
Tulajdonképpen ő mindig azt mondta, hogy sohasem fogunk tesómmal ugyanannyit kapni...hiszen én jóval nagyobb vagyok az öcsémnél (9 évvel), és még a nemünk is különböző. Szóval én már amúgy is többet kaptam mint az öcsém..életem során...és lesz olyan amikor ő fog kevesebbet kapni, és én soha ne nézzem, hogy ki mennyit kapott. Amit ők nem tudnak megadni, azt próbáljam meg én előteremteni. Bár ez a te esetedben mind más...az is lehet, hogy csak neked tűnik így, de szerintem mindenképpen próbálj meg higgadtan beszélni erről a szleiddel, és mond el mindezt nekik is. Bocsi, ha valami értelmetlent mondtam volna..:)
Az a probléma, hogy ha nem kérnék, akkor észre se vennék hogy éhenhaltam. Nagyon vacak érzés minden hónapban menni, hogy bocsi, de 350 ftos órabérrel, heti 5 nap suli mellett nem tudok annyit keresni, hogy mindenre jusson.
Nekem is kellemetlen kérnem, de nem tehetek mást. Nagyon kellemetlen minden ezresért kuncsorogni. Meg kicsit dühítő látni, hogy a bátyám ennek a többszörösét szórja elkoktélokra a diszkóban...és nem a saját keresetéből, mert azt telefonra meg ruhákra költi.
Szóval nem az a baj hogy nincs pénz a családban, adnak is, csak egyszerűen elfelejtenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!