Ti hogyan reagálnátok rá, ha a legjobb barátotok/barátnőtök egyszer csak meghalna, vagy bekattanna és öngyilkos lenne?
Figyelt kérdés
Bocsi a kategória miatt, de nem tudtam hova máshova tehetném fel:s
Ti hogyan reagálnátok rá, ha a legjobb barátotok/barátnőtök, akivel régóta nagyon jóban vagytok, és szinte testvéretekként szeretitek, egyszer csak meghalna, vagy bekattanna és öngyilkos lenne?
2013. máj. 16. 08:07
11/12 anonim válasza:
Ha nem halnék bele a fájdalomba, nem lenne többé senki (a legjobb) barátom.
Akinek mérget ivott a barátnője: ez iszonyú:-SSS.
12/12 Alaque válasza:
Szerintem az ilyenek, hogy nem lenne többé egy barátom sem, meg hasonlók, eléggé túlzásszámba mennek. A halál az élet velejárója, meg kell tanulni elfogadni. A modern társadalom egyik legnagyobb önámításának, a halál legyőzhetőségébe vetett hitnek a problémája, hogy a maiak tabuként kezelik az elmúlást. Egy fiatal ember halála mindig szörnyű tragédia, nem azt mondom, hogy úgy kell tenni, mintha mi sem történt volna, a gyásznak is megvan a maga helye, értelme, de meg kell tanulnunk együtt élni a gondolattal, hogy egyszer bizony mindenki meg fog halni, még az is, akiről a legkevésbé gondolnánk, és az is lehet, hogy akkor, amikor a legkevésbé gondolnánk. Ha pedig valaki rendőri, tűzoltói vagy hasonló hivatást választ, az tudhatja, hogy benne van a pakliban, hogy meghal ő maga vagy épp valamelyik munkatársa. Nekem is halt már meg rokonom, közeli ismerősöm, fiatalok is, és minden alkalommal egyre könnyebben teszem túl magam rajta, és tudom, bár nem tetszik a gondolat, hogy bizony minden ismerősöm meg fog halni előbb-utóbb. Nem kell a további életünket lelki roncsként leélnünk emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!