A férjem legjobb barátja öngyilkos lett, és most nagyon maga alatt van. Hogyan segíthetnék neki?
Gyerekkoruk óta szinte testvéri kapcsolat volt közöttük, mindent elmondtak egymásnak, ha baj volt mindig számíthattak egymásra. A srácnak az utóbbi időben elég nehéz élete volt, éppen túl akart lépni az addigi gondjain és a barátnőjére akart koncentrálni, egyik nap bejelentette nekünk, hogy eljegyzi a lányt. Erre a csaj pont aznap dobta ki (szinte oktalanul). Megint összetört. Ez több mint fél éve történt, azóta nem volt boldog csak próbálta azt mutatni. Már mostanában állandóan be volt rúgva, elveszítette a munkahelyét és nem lehetett kicsalni a házból sehogy.
Egyik nap a férjemet felhívták, hogy mi történt. Azóta ő is bezárkózott, dolgozni sem jár. Nem piszkálom, de éreztetem vele, hogy ha beszélgetni szeretne én itt vagyok, nem láttam még soha ennyire szomorúnak, ő is elkezdett iszogatni és magát is okolja mert aznap nem ment át hozzá. Megijeszt, félek, hogy ő is valami hülyeséget csinál. Mit tegyek? 30 éves
Férjed 2.5 hónapja van a kuckójában és azóta nem dolgozik?
Mert az ok, hogy elvonul. Ilyenek vagyunk. De azért a dolgát, csendbe tehetné.
Nem, nem szabad hagyni hogy ennyire belesüllyedjen az önsajnálatba, mert gyorsan ki tud alakulni ám az a mániákus depresszió.
Miért nem jár dolgozni? Ilyenkor pont hogy el kéne foglalnia magát, hogy ne mindig a történteken járjon az esze.
Nagyon rossz stratégiát választott.
Azért ne küldd el dolgozni, mert elég rosszul jönne ki a dolog :) Próbáld meg valahogy kipiszkálni a kuckójából.
Egészséges dolog a gyász, de ilyen szinten már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!