Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért csinálhatja ezt a barátnőm?

Miért csinálhatja ezt a barátnőm?

Figyelt kérdés

Bocsánat a kategóriáért, de a barátnőmről van szó, és itt "barátság" alcímet sehol sem találok.

Szóval x évvel ezelőtt volt egy fiúm. Nagyon rövid és viharos szerelem volt, de annál szenvedélyesebb. 18 éves voltam akkoriban, a barátnőm is ennyi idős volt.

Ezzel a fiúval nagyon gyorsan vége lett a kapcsolatunknak, és olyannyira eltűnt, hogy semmit nem tudtam róla múlt hét péntekig. Bejelölt a facebookon, és a barátnőmet is. (mivel elég jó kapcsolatuk volt) Meglepődtem, mert házas lett, és van két kisgyereke is.

Erre szombaton hívott a barátnőm, hogy láttam e a jelölést. Mondtam, hogy igen, és vissza is igazoltam. Erre ő elkezdett "dicsekedni", hogy ő chatelt is a volt fiúmmal, és megbeszélték, hogy találkozni fognak, mert mindketten a tőlünk nem messze lévő városban dolgoznak. Mondom jó, találkozzanak, legalább tudni fogom az új infókat.

Következő nap megint hívott barátnőm, hogy a volt fiúm olyanokat írt neki, hogy bármelyik pasi örülne a társaságának, meg hogy milyen szép lett. Erre is csak annyit mondtam, hogy ok, fogadja a bókot, elvégre a párjától úgy sem kap belőle sokat...

Aztán ma is hívott, hogy előléptették, és megbeszélte a volt fiúmmal, hogy megünneplik majd a találkán, meg koccintanak rá.

Itt már elakadtam. Most miért hívogat engem mindig ezzel? Nem igazán értem. Nekem teljesen úgy jön le, mintha idegesíteni akarna, de nem értem, hogy miért. Engem nem érdekel már ez a pasi, rég volt már, amikor mi jártunk. Amúgy is családja van, és nálam az szent dolog.

Ma már mondtam neki a telefonba, hogy nem vagyok kíváncsi az exem minden lépésére. Erre jött a "ne játszd az agyad, tudom, hogy még megdobban a szíved ha rá gondolsz" duma.

Most komolyan, mire jó ez? Azt tudom, hogy anno a barátnőm is kinézte magának ezt a pasit, de már neki is párja van, együtt élnek, nemsokára gyereket is szeretnének.

Volt már valakivel hasonló eset? Mi lett a végkifejlet?

Hogy hitessem el vele, hogy nem érdekel, és ne hívjon fel minden hülyeségért?

Elnézést a regényért. :)

2012. okt. 15. 21:19
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
* szerintem ő sem utasította VOLNA vissza
2012. okt. 16. 16:59
 12/12 nagylzs ***** válasza:
Én a helyedben az erkölcsi fölény biztos tudatában ettől csak jól érezném magamat. Ha téged tényleg nem érdekel az a fiú, és ha azt látod hogy a barátnőd megpróbál arra játszani hogy ez neked rossz, akkor abból világosan látszik hogy ő még azon a szinten van, amikor egy barát az "egy jó dugás", és ugyanúgy el lehet vele dicsekedni mint egy új autóval vagy egy jó frizurával. A te nézőpontod meg - ha jól értem - az, hogy ha a barátnőd úgy érzi jól magát, akkor csinálja azt. Ez a különbség - te azt szeretnéd hogy neki jó legyen, ő viszont azt hogy neked rossz. Egyértelmű, hogy erkölcsi fölényben van, és ha nem járatod túl sokat az agyadat a dolgon, akkor kvázi sérthetetlen leszel. Mert olyan oldalról próbál támadni, ahol nem vagy sérülékeny. A barátnőd iránt szánalmat lehet érezni, hogy ő még itt tart. De neki ez egy jó alkalom lesz a tanulásra - ha képes lesz belátni hogy ezzel csak a saját fejét veri a falba, akkor talán rájön érdemes az ilyet mellőzni.
2012. okt. 17. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!