Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy dolgoztátok fel régi, jó...

Hogy dolgoztátok fel régi, jó barátság "elvesztését"?

Figyelt kérdés

A gyerekkori legjobb barátnőmet 13 éves korom óta ismertem, nagyon szoros volt a kapcsolat, mindent együtt csináltunk, mindent tudtunk egymásról.

Aztán eltávolodtunk 20-as éveink elején, föképp amiatt, mert mi a férjemmel külföldre költöztünk spórolni ingatlanra (csóro családokból jöttünk), míg a barátnőm és párja tehetősebb családokból jöttek és kaptak ingatlant, kocsit, mindent, ők így akkor inkább házasodtak, gyereket vállaltak.

Egyrészt nyilván a távolság, nyilván az életmódbeli külömbség miatt sokat lazult a kapcsolat. Plusz a férjeink annyir nem bírják egymást, elbeszélgetnek, de nem egymás társaságai.

Évek elteltével hazajöttünk, egész közel lakunk egymáshoz a régi jó barátnőmmel, találkozni is szokunk, beszélgetünk, egyidős gyerekeink is vannak. De ők idöközben összebarátkoztak egy másik házaspárral a környéken, és na, mondjuk ki, le lettem kicsot pattintva, velük járnak el fagyizni, hétvégi kirándulásra, ilyesmire.

Hát sz*rul esik, na, pláne, hogy mindig látom ezt.

tegnap 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Már nem igazán kötődöm az emberekhez, szóval ha egy kapcsolat ennyi volt, akkor el tudom fogadni. A legutóbbi szakításom a barátnőmmel erre tanított meg.
tegnap 17:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem tart örökké, keress új barátnőket.
tegnap 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Visszajön, felelevenedik, vagy nem.
tegnap 20:00
 4/7 anonim ***** válasza:

Lehet, idővel visszaerősödik a kapcsolatotok, azonban erre, sajnos, nincsen garancia, de az esély megvan rá.

Nekem volt már olyan barátságom, ami tényleg megszakadt a végére, és nem volt könnyű, azonban olyan is, ami később erősebb is lett, az eltávolodás után, mint előtte volt.

Túltenni meg nehéz volt magam a dolgon. Megéltem az érzéseim, de közben nem hagytam magam belesüppedni a dologba és nyitott voltam új barátságokra, ismeretségekre.

tegnap 20:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Volt olyan "barátom" aki leépített, aztán amikor összeomlott az élete ő jött vissza magára hagyatottságában kuncsorogni, most tart a kapcsolatunk, amolyan szo-szo, langyos víz. Valamit mindenképpen kinyírt a távolságtartásával, a kapcsolat lelkét. De látod, a szerencse forgandó! Sose tudhatod hogy mit hoz a holnap! Végül ő szorult rám, akit el akart dobni! ;)
tegnap 20:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha a másik döntése volt, hogy megszakadt a kapcsolattartás, akkor sehogy. Pláne, ha nem volt rendes lezárás. Új barátság jó dolog, de ezen nem segít, mert az adott személyhez kötődtem, az új barát nem "helyette" lesz.
tegnap 22:03
 7/7 anonim ***** válasza:

1- hez hasonlóan már úgymond átlendülök ezen, és nem hiszek úgy a barátságban, mint régen.

Naív voltam. Az embereknek nem kell egy őszinte kapcsolat semmilyen szinten sem. Csak az egójuk fényezése, és a magukkal való törődés a fontos.

Hol érdekli őket egy őszinte barát?! Sehol! Inkább a felszínes, hazug emberek.

tegnap 23:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!