Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Az angolok mennyire idegengyűl...

Az angolok mennyire idegengyűlölők?

Figyelt kérdés
Ha magyarként ott dolgozol akkor befogadnak vagy nem lehet oda beilleszkedni?
jan. 31. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez attól függ. Éltem kint Angliában és a mai napig gyakran látogatok arra, nekem könnyű volt beilleszkednem, mert jól beszéltem már akkor is angolul, ismerem és tisztelem az angol kultúrát, nyitottam a helyiek felé. Másnak viszont nehezebb dolga van, ha ezekre nem képes vagy nem hajlandó. (Nyilván a szerencsén is múlhat valamennyi.)
jan. 31. 10:22
 2/4 anonim válasza:
100%

Lányom él kint, ő egyetem miatt költözött annak idején oda. Már egyetem alatt és most is, teljesen elfogadták. Barátok, munkatársai is. Soha nem éreztetik vele, hogy ő nem ott született. És igen, ehhez kell ahogy az 1-es válaszoló írta, hogy jól beszél angolul, jól be tudott illeszkedni.

Szerintem főleg azokat nem fogadják el, akik nem is tesznek érte semmit, hogy beilleszkedjenek. És ez bármelyik másik országra igaz.( én is külföldön élek) Ha valaki nem tanulja meg a nyelvet, csak szidja az országot stb.,őket biztos nem fogadják el. Ugyanúgy, mint ahogy Magyarországon sem tennénk az ilyenekkel.

jan. 31. 10:37
 3/4 A kérdező kommentje:

1

Aham, és összehasonlításként más nyugat-európai országgal mennyivel nehezebb vagy könnyebb beilleszkedni.

Inkább az emberek habitusára akartam utalni, természetesen a nyelvi készségeket adottnak tekintve.

jan. 31. 10:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, mert nem éltem mindenhol. Olaszország és Skócia között ingázok, előbbi a fő lakóhelyem huszonnégy éves korom óta (huszonhét éves vagyok), és őszintén szólva mindhárom országban ugyanolyan könnyen beilleszkedtem, nem volt érdemi különbség a folyamatok között (ehhez hozzájárul, amit a #1-es hozzászólásomban leírtam). Nyitottnak kell lenni és mindenhol megtalálni a hozzád illő közeget. Például mindhárom országban az egyik első dolgom volt megkeresni, hogy milyen helyi könyvklubok voltak, mert közel áll hozzám az irodalom. Bumm, mindhárom helyen voltak ilyen klubok és mindhárom országból lettek barátaim ezáltal.

jan. 31. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!