Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Vettünk egy házat a párommal,...

Vettünk egy házat a párommal, egy idős vidéki ház. Elég ramaty állapotú,sok lesz benne a munka,felújítandó dolog. A barátaim el akartak jönni megnézni,de kibújtam alóla mert szégyenlem. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 10:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Normális, igazi barátok még össze is fognak és segítenek a felújításban (ki miben tud pl bontási munkákban stb).

De ez tényleg igazi barátság esetén van így, ahol nyugodtan meg lehet beszélni hogy mi a helyzet. Én is mentem segíteni régebben egy baráti házaspárnak, mert erről is szól egy barátság. Nem kellett semmit eltitkolni, hanem a tervezési folyamatba is beavattak, kikérték a véleményemet és másokét is.

De itt nem felületes emberekről van szó hanem tényleges barátokról akik képesek összefogni és együtt örülni ha elkészül a ház.

tegnapelőtt 11:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki igaz baratod, azt nem a haz allapota fogja erdekelni. Tavalyelott vettek hazat a barataink, a baratnom akkor mar kismama volt, egyutt raktuk le negyesben a jarolapokat, csiszoltuk a cserepeket, es a tobbi.

A mi hazunk megvan lassan 4 eve, meg mindig van rajta mit csinalni, most fogunk belefogni a csinositgatasba. Ha ugy van, elhivom a barataimat segiteni, amennyiben van kedvuk.

tegnapelőtt 11:51
 13/19 anonim ***** válasza:
87%
Most vettétek. Öreg a ház... Miért kellene szégyelni. Sőt, én büszkén megmutatnám. Körbevezetném őket, és elmondanám, hogy milyen jó leyz, hogy lesz felújjitva, és ha elkeszül és tényleg olyan lesz, mint aminek elképzeltem, akkor még büszkébb lennék! És megérdemelném a dicséretet, mert a baratok látnak, hogy honnan hová vagyok képes eljutni a családommal!
tegnapelőtt 12:20
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Mit kéne? 😅 Megmondod nekik az igazat, hogy még nem alkalmas vendégfogadásra, de tartotok házavatót, ha elkészültök.
tegnapelőtt 13:10
 15/19 anonim ***** válasza:
89%

Nekem rokonok szóltak be, hogy miért ilyet vettem.

Erre volt pénzem.

Barátok barátságosabban álltak hozzá, mondtam nincs kész ezért nincs mit rajta mutogatni.

Van aki végül átjött segíteni betonozni-vakolni.

tegnapelőtt 14:19
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Én áthívnám őket, most mit kell szégyelleni ezen? Jézusom...
tegnapelőtt 14:20
 17/19 anonim ***** válasza:
86%

"rokonok szóltak be, hogy miért ilyet vettem"

Egy csomó ilyen beszólásnak voltam már szemtanúja, és 100%-ban félreértések voltak.

Pl rokonék építkeztek, az egész utcában az övék volt az első épülő ház; még az utca sem volt leaszfaltozva. Az anyja meg azt találta mondani, hogy "jézusom, kiköltöztök a prérire?". Elcseszett mondat volt, de igazából csak aggódott, hogy nehéz lesz nekik ott, egyedül. Atom sértődés lett belőle, hogy anya "lefikázta" a házat.

Vagy a másik: friss házasok, kis gyerekkel, albérletben, a szülő meg aggódik, hogy sok a teher a fiatalokon. Apa többször is leült, és finoman felajánlotta, hogy bármi van, tudnak segíteni anyagilag. A pár meg telibe megsértődött, hogy a papa azt hiszi, nem képesek eltartani a családot.

tegnapelőtt 14:49
 18/19 anonim válasza:

Neked kell hogy megfeleljen az ingatlan, nem a barátoknak.

Mindenkinek mások az igényei es lehetőségei.

tegnapelőtt 17:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Eredetileg a felnőtt párkapcsolatok témában írta ki a kérdező, ezért írtam a #4-es valaszom.
tegnapelőtt 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!