Vettünk egy házat a párommal, egy idős vidéki ház. Elég ramaty állapotú,sok lesz benne a munka,felújítandó dolog. A barátaim el akartak jönni megnézni,de kibújtam alóla mert szégyenlem. Mit csináljak?
Normális, igazi barátok még össze is fognak és segítenek a felújításban (ki miben tud pl bontási munkákban stb).
De ez tényleg igazi barátság esetén van így, ahol nyugodtan meg lehet beszélni hogy mi a helyzet. Én is mentem segíteni régebben egy baráti házaspárnak, mert erről is szól egy barátság. Nem kellett semmit eltitkolni, hanem a tervezési folyamatba is beavattak, kikérték a véleményemet és másokét is.
De itt nem felületes emberekről van szó hanem tényleges barátokról akik képesek összefogni és együtt örülni ha elkészül a ház.
Aki igaz baratod, azt nem a haz allapota fogja erdekelni. Tavalyelott vettek hazat a barataink, a baratnom akkor mar kismama volt, egyutt raktuk le negyesben a jarolapokat, csiszoltuk a cserepeket, es a tobbi.
A mi hazunk megvan lassan 4 eve, meg mindig van rajta mit csinalni, most fogunk belefogni a csinositgatasba. Ha ugy van, elhivom a barataimat segiteni, amennyiben van kedvuk.
Nekem rokonok szóltak be, hogy miért ilyet vettem.
Erre volt pénzem.
Barátok barátságosabban álltak hozzá, mondtam nincs kész ezért nincs mit rajta mutogatni.
Van aki végül átjött segíteni betonozni-vakolni.
"rokonok szóltak be, hogy miért ilyet vettem"
Egy csomó ilyen beszólásnak voltam már szemtanúja, és 100%-ban félreértések voltak.
Pl rokonék építkeztek, az egész utcában az övék volt az első épülő ház; még az utca sem volt leaszfaltozva. Az anyja meg azt találta mondani, hogy "jézusom, kiköltöztök a prérire?". Elcseszett mondat volt, de igazából csak aggódott, hogy nehéz lesz nekik ott, egyedül. Atom sértődés lett belőle, hogy anya "lefikázta" a házat.
Vagy a másik: friss házasok, kis gyerekkel, albérletben, a szülő meg aggódik, hogy sok a teher a fiatalokon. Apa többször is leült, és finoman felajánlotta, hogy bármi van, tudnak segíteni anyagilag. A pár meg telibe megsértődött, hogy a papa azt hiszi, nem képesek eltartani a családot.
Neked kell hogy megfeleljen az ingatlan, nem a barátoknak.
Mindenkinek mások az igényei es lehetőségei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!