Egyre nagyobb a szakadék köztem és a legjobb barátom között, de én generálom szerintem a bajt?
Messziről kezdem, mind a ketten 26 évesek vagyunk, mind a ketten egy vidéki városban nőttünk fel.
Annó én kisgimibe mentem, jól tanultam, bár inkább voltam kocka, nem nagyon jártam el, viszont ő sima gimis lett, kilencedik körül már bulizni járt, sokkal több társasága, barátja volt mint nekem, de ez nem volt zavaró, mások voltak a preferenciáink. Korán kezdett csajozni, nem volt olyan jó tanuló, de a tanárok imádták. Emlékszem, már 16 évesen nagyon jol beszélt spanyolul meg angolul, mert már külföldi ismerősei is voltak. Budapestre járkált, ott volt sok társasága még.
Jött az egyetem. Én a PTE-re mentem, kitűnő bizonyítvány után, ő egy kis Budapesti főiskolára büfé szakra. Én mérnök lettem, mesterdiploma után felköltöztem albérletbe, viszont nehezen találtam megfelelő tapasztalat nélkül munkát, nehezen fizettem az albérletet, ő viszont.... Nyert az apja kaparóson és vettek neki egy lakást. Végzett ő is a mesteren és értékesítő lett, ami tényleg nagyon megy neki, rengeteg pénzt keres, nem dolgozik sokat, vállakozó lett már.
A nőügyei miatt nagyon sok vitám volt vele az elmúlt években, nekem meghalt mind a két nagyszülőm Covidban, ő illegál buliból illegál utazásra ment akkor is folyamatosan, a társaságaiban neg semmilyen szinten nem tudtam belehelyezni magam.
Látom rajta, hiába vêgzek hasznos munkát, inkább csak mosolyog rajta, nem érti, miért szeretem annyira. Most lett neki januárban komoly kapcsolata, és már együtt lakik a csajjal. Nyáron országon belül kétszer egy hónapot nyaraltak, a csaj még egyetemista is, szóval gyakorlatilag folyamatosan mentek. Most közölte, miután bevágta, hogy mennek 2 hetet síelni, hogy ő nem bírja ezt a nyomasztó telet, mennek Szenegálba nyaralni 3 hétre január végén.
Folyamatosan utazik, folyamatosan programok, és én gyakorlatilag emiatt meggyűlöltem. Nem mondom, hogy keveset keresek, vagy rossz lenne az életem, de ő sosem tanult, semmiért nem dolgozott meg, csak valahogy megszerzi, én meg albérletben lakom, és örülök, hogy nyáron el tudok menni 2 hétre Horvátországba, meg egyszer síelni egy évben, ő meg... Folyamatosan mindenhová.
Tulajdonképpen irigy vagy rá és emiatt teszed tönkre a barátságotokat.
Az alábbi kettő mondatod pedig eléggé ütik egymást:
"Végzett ő is a mesteren és értékesítő lett, ami tényleg nagyon megy neki, rengeteg pénzt keres, nem dolgozik sokat, vállakozó lett már."
"de ő sosem tanult, semmiért nem dolgozott meg, csak valahogy megszerzi"
Az irigységgel, mint érzéssel én is egyetértek, hogy az a te oldalodon van csak, neked kell tenni ellene.
Egy generációval idősebbként mi is átéltünk hasonlót egy családi barátunkkal, hogy teljesen másfele kanyarodott az élete. Most már más a dolgok fontossága számára, így kevésbé tartalmasak a beszélgetések, és amolyan jó ismerős kategóriába vagyunk már csak egymásnak.
Pusztán az anyagiak, meg hogy ki merre nyaral, kevésbé számítanak ebben szerintem, mint az emberek hozzáállása. Van ugyanis nála gazdagabb barátunk, akivel mégis mindenről tudunk beszélgetni.
Ha amúgy jól megértitek egymást, akkor ne azt a három hetet irigyeld, hanem a közös programoknak örülj.
Én átéltem ezt.
Csóró, bántalmazó családból jöttem, egy gyerekkori nagyon jo barátnőm apjának meg bejött a vállalkozasa, eléggé meggazdagodtak, mire felnőttünk.
Én mentem éhberes 3 műszakos gyári melót csinálni érettsegi után, mert el kellett tartanom magam, mellette egyetem, aztán a férjemmel (akkor még csak barátom), külföldre mentünk sporolni. Az egész huszas éveink a spórolásról meg 6 nap munkáról szóltak.
Közben a barátnőm összejött a párjaval, aki szintén tehetős családból jött, ő mar kalott is egy lakást, aztan a két csalad összedobta nekik a családi házra valót, hogy a lakast is kiadhassák, besegítették őket jó munkahelyre, gyereket tudtak vállalni, utazgatni, stb.
Mi eltávolodtunk, igen, igazából mi közös lett volna bennünk, miről tudtunk volna beszélgetni? Irigy is voltam, igen. Idővel hazaköltóztünk, de anyagilag azóta is nehéz, nekünk is vannak gyerekeimk, de a régi kapcsolatot nem tudtuk folytatni.
Egyszerüen sz*r volt folyamatosan azt nézni, hogy ő kb. semmit nem tett és mégis mindene megvolt, amire vágytam, söt, soha nem fogom még csak hasonló életet élni sem, hiaba dolgozom ki a belem a mai napig.
Nem tehet rola, tudom. Szerencsés. Én meg nem. De ezzel sz*r folyamatosan szembesülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!