Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért hiszik azt egyesek,...

Miért hiszik azt egyesek, hogy emiatt teljessn oké ugráltatni őt ilyenkor?

Figyelt kérdés
Vőlegényem egy Michelin-csillagos étterem dolgozik és 1,5 hétre kivett szabadságot, mert amúgy nem is nagyon volt szabadságon a 2 év alatt, mióta ott dolgozik. Voltunk egy távolabb élő barátnőméknél, akik 5 órára innen laknak. Nem elég, hogy órákat vezetett, de még meg is kérték, hogy csináljon neki és családjának valamit, nem muszáj nagy dolognak lennie. Vőlegényem csak azért belement, hogy utána leszálljanak róla, de azután is ugyanúgy folytatták, hogy na még egy valamit, meg még egyet, meg még ezt is, azt is. Konkrétan vérig voltak sértve, amikor azt mondta nekik, hogy a szabadsága alatt nem akar ezzel foglalkozni, még csak meg sem köszönték azt az egy dolgot is, amit megcsinált nekik.
dec. 26. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy bunkóság, de pont ezért szoktam rá arra, hogy az ismerősöktől is kérek egy jelképes összeget azért, ha a szakmámmal kapcsolatban segítséget kérnek. Így elkerülhető, hogy a nyakamra nőjenek és aki megérti, mi ezzel a szándékom, azt nem is zavarja. Aki pedig vérig sértődik ezen, az még szűrőnek is jó.
dec. 26. 09:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Az emberek nincsenek tekintettel,halatlanok.Magan cegnel dolgozom es van hogy valaki elvarja valamit megcsinalj neki gyorsan.Es egyszer bevallalod meg akkor van ido azt megcsinalni gyorsan ha jon legkozelebb es mondod ketto utan lesz meg azonnal ervel,hogy multkor megvolt fel ora alatt...es persze a koszonom elso alkalommal is lemaradt meg utana se ugy kerdezte,hogy elnezest megtudnak- e csinalni gyorsabban? Hanem rogton ervel es akkor pont nem lehett megcsinalni.A koszonom ma mar fogalom es akkor hol vagyunk attol ha valaki megteszi szivessegbol adok neki halabol egy csokit 🙂egy apro gesztust Nekem amikor az orvos a menedzserunkon keresztul ingyen megcsinalt egy vizsgalatot kuldtem neki egy jobb bort,annak aki intezte meg belga csokit.
dec. 26. 09:55
 3/8 Fragments of Fantasy ***** válasza:
54%

Tipikus...

Engem is zargatnak állandóan még az utcán, áruházakban is az emberek a szakmám kapcsán. Hiába van hétvége, hiába van bármi.

Pénzt kell kérni és leszoknak róla..

Nyilván nálatok ez most nem volt opció, de ne foglalkozz azzal, hogy megsértődtek.

dec. 26. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:

mjndenhol ez van.

Aki pl fodrász arra is rászáll az egesz rokonság hogy ingyen csinálja a hajukat, én meg pl tudok varrni gyári gépem van erre mindenki (barátok osztttárs)megkeres hogy csak hajtsam fel a nadrágját meg csak ezt csak azt csináljam már meg(nekik "csak", nekem meg idő meg MUNKA.) Meg mikor fagyiárus is voltam akkor is azt hitték hogy majd ismerősöknek a fagyi is ingyen van.

Cukrász ismerőseimmel is állandoan csináltatnak mindent. Ingyen meg olcsón.

Az emberek azt hiszik mindenre hogy a másiknak semmiség.

dec. 26. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Neha tenyleg legjobb penzt kerni.Valaki meselte aki a szulofalujatol 2,5 orara van autoval,hogy a gyerekkori baratnojevel akivel egy varosba dolgoznak neha mikor megy haza a baratnoje elkeri az ut arat es neki ez furcsa.De o meg amilyen,hogy levagja massal a lebeszelt programokat hogy mashova menjen nem csoda,hogy az adott baratno ugy gondolkodik haza viszlek,visszaviszlek haztol hazig de kifizeted igy nincs sertodes,kihasznalas erzes,hogy mit tettem erted te meg atvagsz.Barati szivesseg csak ott lehet ahol az kolcsonos.
dec. 26. 10:08
 6/8 anonim ***** válasza:

A férjem villanyszerelő, ugyanezt csinálják vele. Karácsonyi látogatáskor is addig beszélik meg mutogatják a problémát a rokonok, hogy ráveszik, legalább nézzen rá. Aztán az a vége, hogy a karácsonyi látogatásból bojlerszerelés lesz vagy konnektorcsere. Volt is belőle veszekedés.

Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszoltam :(

dec. 26. 10:42
 7/8 anonim ***** válasza:
A te barátnődékhez mentek és a pasidnak kell ezt megoldani? Nem érzed cikinek?
dec. 26. 11:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan rárepülnek ilyen lehetőségekre, tisztelet a kivételnek, mert a saját hasznukat látják benne (az emberben és a helyzetben) és nincsenek tekintettel a másik félre. Ők ezt szimpla segítségnek, vagy apró gesztusnak fogják fel, holott ez is egyfajta kihasználása a másiknak. Ha erre meg rá mer valaki világítani, ők vannak felháborodva.
dec. 26. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!