Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » "Újraépíthető" egy barátság,...

"Újraépíthető" egy barátság, amit hosszútávon nem ápolt a két fél?

Figyelt kérdés
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy másoknak sikerült-e így régi / távoli ismerőseivel kapcsolatot megtartania esetleg újraépítenie, miután hosszú ideig nem volt közöttük aktív a kapcsolat, csak futólag néha találkozott a két fél.

tegnap 20:11
A kérdező szavazást indított:
Igen, de nem volt tartós / már nem tartjuk a kapcsolatot
Igen, mai napig aktív közöttünk a kapcsolat
Nem
8 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ hány éve lett vége.
tegnap 20:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Szerinted mennyi ideig lehet közel passzív a kapcsolat ahhoz, hogy folytatni tudják?
tegnap 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az idő mindegy. Az ok nem mindegy. Miért nem volt aktív? Akadályoztatva volt az egyik fél, vagy csak tojt a másikra. Ha akkor nem volt fontos, most miért lenne az.

Külső ok miatti távolodás simán újraépíthető - például külföldre költözött az egyikük, majd hazajött.

tegnap 23:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmi értelme erőlködni
ma 07:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Általánosságban szólva:

nem mindegy, milyen, mennyire volt szoros, mély a barátság a törés előtt, ahogy az sem elhanyagolható, miért szakadt meg, mi volt a konkrét dolog, indok, ki által történt, mennyire van igény a kapcsolat újraépítésére, sikerül-e a problémát maradandóan jól megbeszélni, nem pedig csak rontanak a helyzeten.

Saját példák:

-volt egy olyan barátságom, ami veszekedéssel ért véget, ő kiprovokálta, én meg sajnos belementem. Utána hónapokig nem beszéltünk, végül ő írt rám (aki úgy zárta azt az összeveszést, hogy "többet ne merjek hozzászólni"), de nem tudtuk megbeszélni az egészet. Én elismertem a hibáim, ő mindent rám kent.

-Viszont volt egy másik barátság, amit sikerült megmenteni, újraélszteni. Ő nehéz időszakon ment keresztül, én segíteni szerettem volna, ő viszont egyre jobban bezárt, teljesen passzív lett, így kevesebbet kerestem, aztán már nem is. 1.5-2 évig nem beszéltünk, csak felköszöntöttük egymást. Aztán egyik nyáron elhívtam kicsit beszélgetni, amire elment, és rendbe tettünk mindent. Azóta nemcsak, hogy erősebb és mélyebb a barátságunk, de olyan dolgokról is rendszeresen beszélgetünk, amiről előtte sosem ment. És már neten is jobban kommunikálunk, ami megint csak nagy plusz.

ma 10:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát nálam pl 4 év. Ha addig nem keresett, felőlem írhatna bármit. Max 1 év ami belefér nálam, hogy átgondoljam szóba álljak e vele.
ma 12:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Még talán az egy év is sok, mert ha havonta nincs rám 10 perce, akkor az sose volt barátság. Az igazi barátaimmal naponta élőben beszélgetek, az online ismerőseim ha heti egyszer sem érnek rá, akkor ignorálom őket.
ma 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!