"Újraépíthető" egy barátság, amit hosszútávon nem ápolt a két fél?
Az idő mindegy. Az ok nem mindegy. Miért nem volt aktív? Akadályoztatva volt az egyik fél, vagy csak tojt a másikra. Ha akkor nem volt fontos, most miért lenne az.
Külső ok miatti távolodás simán újraépíthető - például külföldre költözött az egyikük, majd hazajött.
Általánosságban szólva:
nem mindegy, milyen, mennyire volt szoros, mély a barátság a törés előtt, ahogy az sem elhanyagolható, miért szakadt meg, mi volt a konkrét dolog, indok, ki által történt, mennyire van igény a kapcsolat újraépítésére, sikerül-e a problémát maradandóan jól megbeszélni, nem pedig csak rontanak a helyzeten.
Saját példák:
-volt egy olyan barátságom, ami veszekedéssel ért véget, ő kiprovokálta, én meg sajnos belementem. Utána hónapokig nem beszéltünk, végül ő írt rám (aki úgy zárta azt az összeveszést, hogy "többet ne merjek hozzászólni"), de nem tudtuk megbeszélni az egészet. Én elismertem a hibáim, ő mindent rám kent.
-Viszont volt egy másik barátság, amit sikerült megmenteni, újraélszteni. Ő nehéz időszakon ment keresztül, én segíteni szerettem volna, ő viszont egyre jobban bezárt, teljesen passzív lett, így kevesebbet kerestem, aztán már nem is. 1.5-2 évig nem beszéltünk, csak felköszöntöttük egymást. Aztán egyik nyáron elhívtam kicsit beszélgetni, amire elment, és rendbe tettünk mindent. Azóta nemcsak, hogy erősebb és mélyebb a barátságunk, de olyan dolgokról is rendszeresen beszélgetünk, amiről előtte sosem ment. És már neten is jobban kommunikálunk, ami megint csak nagy plusz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!