Szerintem nagyrészt igen, sokan családosak lesznek, aztán ott van a munka, senki nem fog még munka után "barizni", inkább megy haza dögleni, hétvégén meg kipiheni a munka fáradalmait, regenerálódik. Napi 8-ban emberek között van, nem lesz ideje, se energiája még plusz emberekre. Adott esetben befigyel a fizikai távolság is, illetve ha másmerre tart az életük folyása, ugyanez történik, lemorzsolódás.
Igazából a gyenge kapcsolatok elbuknak, az erősek megmaradnak.
Persze, mondjuk egy suliban kötött barátság felnőttkorban nem a napi szintű találkozásokról szól, de nem szakad meg, a kötelék bőven megmarad - de csak akkor, ha eleve erős volt a kötelék (és nincs semmi szexualitás benne).
dec. 10. 17:33
2/19 anonim válasza:
Kinek mire van igénye. Nekem heti 40 órás munka mellett is van időm/energiám heti 2-3 edzésre és 3 szoros barátság + néhány lazább fenntartására, sőt mindemellett párkapcsolatom is van. Meg két kutyám, akikkel minden nap sétálok legalább 30-40 percet. Tudod nem véletlenül tartja a mondás, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akar szánni. Én az otthon tespedésre nem sokat szánok :D
dec. 10. 17:36
3/19 anonim válasza:
Szerintem eleve nincs olyan, hogy "a barátság" az ember ismerősi köre változik, barátok jönnek, mennek. Ritka az, hogy valaki a gyerekkori barátaival éli le az életét.
Az a pár barátom akik megmaradtak pl. egyetem után azokkal tartom a kapcsolatot, nyilván nem olyan intenzitással, mint régen. Az egyik vidékre költözött, míg a másik 20 percre lakik tőlem. Utóbbival nyilván egyszerűbb összefutni, gyakran átugrom hozzájuk munka után.
Azon felül sok barátságom munka/hobbi által köttetett az elmúlt években, azokat igyekszem ápolni. Néha változik, néha cserélődik, ez az élet rendje.
Mondjuk én sem vagyok otthon tespedős.
dec. 10. 17:45
4/19 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy napi 8 óra után hogy van az embereknek energiája bármire.
dec. 10. 17:59
5/19 A kérdező kommentje:
*8 óra munka után.
dec. 10. 17:59
6/19 anonim válasza:
Szimpla elhatározás kérdése. Energiád fizikailag van, fejben dől el a dolog.
dec. 10. 18:07
7/19 anonim válasza:
Nálam a következő okok voltak:
- távolabbra költöztek
- gyerekek lettek
- munka
dec. 10. 18:09
8/19 anonim válasza:
Szerintem határozottan megkopnak. És még egy okot ide vennék: az, hogy az évek során ti magatok és az életetek is változik, és nem biztos, hogy akivel sok közös volt és jól kijöttél 20 évesen, azzal jól ki fogsz 40 évesen is.
dec. 10. 18:27
9/19 anonim válasza:
Nincs valami vitaminhiányod? Egészséges fiatal felnőttnek nem kéne 8 óra munka után úgy éreznie magát, mint a mosott szar. Én munka után most épp még egy olyan tesztre is készülök, ami intenzív koncentrációt-multitasking készséget is igényel. Ja és még edzeni is megyek.
dec. 10. 18:31
10/19 anonim válasza:
Én szeretem a barátaimat, ezerszer inkább velük találkozom, minthogy itthon dögöljek, szerintem nem erről szól az élet, hogy a kanapén poshadva várjam, hogy holnap megint mehessek dolgozni, de kinek mi. Nyilván nem kivitelezhető, hogy kétnaponta összefussak velük munka után, de találunk rã alkalmat, nyugi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!