Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Akinek volt része toxikus...

Akinek volt része toxikus baràtsàgban vagy bàrmilyen toxikus kapcsolatban nektek is sok pozitív interakció kellett ahhoz,hogy kiüsse azt az egy negatívat?

Figyelt kérdés
Önismeret és pozitív interakciók és még mindig maradtak bennem tüskék,még nem tompultak el teljesen az érzések.Olyan előfordult valakivel hogy miutàn összeszedte magàt,lelkileg felépítette magàt újra megjelent a toxikus ember az életében?
dec. 2. 21:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
62%
Mit értesz önismert és saját magad felépítése alatt?
dec. 2. 21:48
 2/17 anonim ***** válasza:
61%

Nekem, sajnos, pont fordítva volt: a sok negatívat mentegettem azzal a pár pozitívval, amit adott/tőle kaptam.

Volt már olyan, hogy az az illető, aki többet ártott, mint segített, próbált visszatérni az életembe, amint az általa okozott sérelmeket rendbe szedtem magamban. De nem hagytam.

dec. 2. 22:15
 3/17 anonim ***** válasza:

Szerintem én voltam valakinek egy toxikus barát.

Mikor elkezdődött a barátságunk elmesélte, hogy régen sokan bántották, cikizték.

Ezt magam is elítélem.

De teltek a napok, és ahogy egyre jobban megismertem, tökre kezdett idegesíteni, hogy nincs saját véleménye, az enyémet veszi át, alig beszél, tiszta idegesítő dolgai vannak, és önző, magán kívül senkit sem szeret őszintén, csak ha neki az hasznos.

Elkezdtem toxikus lenni, és én is ugyanúgy bántottam, mint régen mesélte ezt másokról.

Szóval szerintem lehet olyan is, hogy te vagy a hibás azért, amiért mérgezővé válik valaki melletted.

Ezen már filóztál, hogy netán te váltod ki valakiből az idegesítő dolgaiddal?

dec. 3. 00:39
 4/17 anonim ***** válasza:
39%
3, de ez nem a helyes reakció. Engem ha valaki idegesít, távolságot tartok vele vagy felhívom a figyelmét az idegesítő szokásaira. Ha megbánt, elmondom, hogy ez nem esett jól. De nem támadok vissza egyből.
dec. 3. 00:51
 5/17 anonim ***** válasza:
52%

4

Próbáltam neki elmondani úgy, hogy ne legyek sértő, de nem vette a lapot.

Az őszinteség nálam első egy barátság esetén. Szerinte meg nem az, ha az az ő magáról alkotott jó véleményével ellentétes.

Távolságtartással úgy vagyok, hogy megkedvelek valakit, akkor próbálok hosszan kitartani mellette, és megérteni az ő nézőpontját. Szeretek hűséges barát lenni, nem olyan, aki egyből dob egy kapcsolatot a kukába, amikor az első csalódás éri.

dec. 3. 04:24
 6/17 anonim ***** válasza:
58%

3 ez nem ennyire fekete és fehér, valahol igaza van 4-nek, ha nem is cselekedett helyesen.

Én biztos vagyok benne, hogy ugyanígy vagyok toxikus valaki történetében. De van olyan, hogy a toxikus tesz toxikussá. A történet hasonló volt, csak mellé az illető lépten nyomon kereste az ingert, amivel vitát szíthatott, az is baj volt ha nem reagáltam a hisztire csak oké értem. Sokáig tűrtem, mert sajnáltam, hogy egyedül van, de az egész barátságnak csúfolt valamink mérgezett volt. Örülök, hogy lezártam. Tiltottam mindenhonnan, ő még próbálkozott azután is, ahogy tudott. Sajnos vannak ilyenek is.

De kérdező, bennem is vannak tüskék azóta is, de nem hagyom, hogy ez határozzon meg mindent. Tanultam a hibámból, és tudom, hogy a határaim fontosabbak, minthogy valaki, akit alig ismerek jól érezze magát. Figyelek a jelekre, de mindenkinek megadom az esélyt, amíg vissza nem élnek vele.

dec. 3. 09:53
 7/17 A kérdező kommentje:

6." a toxikus tesz toxikussa..."Ez ismeros! A huzasai utan o mondta hogy ez toxikus baratsag meg hogy kontrollalom.Ami szerinte kontroll volt az az volt hogy rakerdeztem,szembesitettem dolgokkal mikor kamuzott.

A hataraink kijelolese fontos mint ahogy a jelekre valo figyeles is.En ezt elmulasztottam ezen probalok valtoztatni.A masik hogy ne legyunk tul elozekenyek masokkal meg nem bizonyitottak ok is igy sok csalodastol kimelhetjuk meg magunkat.

Az ilyen embereknel az is benne van a pakliban hogy sajnaltatjak magukat es ha tulzottan megsajnalod oket vesztett ugyed van.

dec. 3. 17:13
 8/17 anonim ***** válasza:

6/

De pl mibe kötött bele?

dec. 3. 21:36
 9/17 anonim ***** válasza:

4

De.Hidd el, belőled is kihozta volna az állatot, mint már több emberből is.

Először kimért vagy vele. Aztán a totális butaságai, toxikus személyisége mellett ott az a beképzelt fölénye, amit érez.

Pl 6 sem szimpatikus a mondatod: "sajnáltam, mert egyedül van".

Miért, te nem?

Fogadjunk egy csomó kamu jóbarátod" van. Ahogy ez lenni szokott a sajnálkozóknál. 🤮🤮🤮

dec. 3. 21:42
 10/17 anonim ***** válasza:

6/

Emellett nagyon egyenes lehetsz. Tiltogatókról megvan a véleményem. Bátor lehetsz! No, és őszinte.

Főleg magadhoz.

dec. 3. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!