Hogy barátkozzak(bízzak meg másokban)?
Elmondhatom magamról 31 évesen, hogy gyermektelen vagyok, a munkahelyem és az otthonom között ingázok, szabadnapjaimon moziba vagy könyvtárba járok, vagy a közeli parkba sétálni. 10-15 éve sokkal könnyebb volt barátkoznom. A munkahelyen sok társalkodóm van,de azok nem barátok. Amióta sokan átvertek, becsaptak, kihasználtak(mert mindig jó szívem volt és adtam amit tudtam, és nem szabadott volna), azóta sokkal óvatosabb vagyok-emiatt nincsenek friss barátságaim-ami elszomorít, mert még lehetnének....
Aki barátom, abból csak 5 van, mind az én korosztályom:
1.az egyik az ikertesóm, ő sokat dolgozik, alig látom-szintén gyermektelen és a munkájának él.
2.a második egy gyermekgyógyász, egyidős velem, aki Californiában kutat onkológiai centrumban, majd hazajön(ha egyszer haza akar menni....), fáj a hiánya, de nem tudok mit tenni, csak a legjobbakat kívánom neki.
3. a harmadik egy Franciatanár, 2 évvel idősebb nálam(33 éves), aki Magyarországi székhelyű Francia cégnél felsőfokú ügyintéző, vele havi 2-3x beszélek vagy csetelek, szeretem és annó sokat lógtunk együtt, de rajta lóg a 3 kisebb gyermeke. A család az első, megértem és tiszteletben tartom, viszont 2019 óta nem voltam náluk a sok munka, járványok és egyéb miatt-és szerintem már a gyerekei is elfelejtettek.... Ez részben az én hibám is, viszont iszonyat sokat dolgozok, ha ő nem dolgozik, én dolgozom és fordítva... Időeltolódás miatt nem látjuk egymást sokáig.
4. egy volt érettségis osztálytársnőm(Ő 30 éves), szeretem, imádom, gyermektelen szintén, de munkanélküli és az idős beteg anyját ápolja, aki hol kórházban van, hol otthon, az is sok erőt és energiát vesz el tőle. Nem irigylem.
5. egy általános iskolás barátnőm(szintén 31 éves), ő is gyermektelen, még dolgozik-de most mondott fel nemrég- ő meg most a démonjaival küzd. Sok szempontból sikertelen, a családja is sokat bántja akikkel együtt él(lánytestvére és az anyja). Aggódok érte, de mondta csak magán tud segíteni, nem fogadja el a segítségemet.
.....Mit tegyek hogy legyenek új barátaim? :( Szomorú vagyok, hogy kicsit burokban élek. Ha kimozdulok egy könyvtárba, moziba, vagy állatkertbe, ott sem érdeklek senkit. Voltam bulizni, nem volt akivel társulhattam volna.
Ki kell mozdulni otthonról, de nem olyan helyekre, ahol az ember egyedül akar lenni vagy pedig társasággal megy és velük akar foglalkozni. Ezért nem segít neked az, hogy elmész moziba vagy könyvtárba. A legjobb, ha találsz egy hobbit, ahol van társaság, ott máris van egy közös téma és aki jófej, azzal lehet barátkozni.
Én mindig a sportokat ajánlom, a legjobb dolog, amit tehetsz a testeddel az az, ha mozogsz, konkrétan erre fejlődtünk ki, hogy mozogjunk jó sokat, illetve ugye ott a lehetőség megismerni új embereket. Win-win szituáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!