Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Csúnya dolog, hogy "félek"...

Csúnya dolog, hogy "félek" egy baráti találkozótól ezért?

Figyelt kérdés

Holnap találkozom egy nagyon jó barátnőmmel. Május óta nem láttam. Egyszerűen nem tudtuk összehozni, ő érettségi óta dolgozik, én egyetemre járok. Én nyáron külföldön dolgoztam, nem tudtam hazajönni, tanév közben ő hétköznap dolgozik, én tanulok. Ő hétvégén szabad, én többnyire dolgozom, de most sikerült végre összehozni a talit. Ő két éve házasodott (előtte 4-5 évig megvolt az a kapcsolat, meg éltek is együtt a párjával, mert anno az anyja hagyta, hosszú sztori.) Én szingli vagyok.

Ma dumáltunk hívásban, említette, hogy neki nagggyon sok mesélni valója van, de majd személyesen. Én "tartok tőle", hogy terhes. És azt érzem, hogy nem miatta aggódom, hanem a barátságunk miatt. Ő az utolsó hozzám közelálló, bizalmas személy. Félek attól, hogy ha ő meg a férje családot alapít, akkor a barátságunknak annyi. (Nem egy ilyet láttam már itt is, ismerősök közt is, hogy ha valakinek jön a gyerek, akkor vége a szoros barátságnak)

nov. 15. 20:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
40%
Ez már nem barátság. Nem a meg sem született gyerek miatt, hanem mert szétváltak útjaitok. A barátságot csak a rendszeres találkozások és kapcsolattartások tudják fenntartani.
nov. 15. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
Már annyi, hiszen sosem volt ez igazi barátság, ha ezt így neki nem mered megmondani és olyan idegenek segítsége kell, akik egyáltalán nem ismernek.
nov. 15. 20:58
 3/11 A kérdező kommentje:

#1 Kapcsolatot tartunk, bár tény, hogy sokkal többet, és mélyebben akkor beszélünk, ha találkozunk. Viszont számíthatunk egymásra kb bármikor.

#2 Mert mit mondjak? Azt, hogy félek attól, hogy családot alapít, mert mi van, ha akkor magányos leszek?

nov. 15. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Most sem találkoztatok májustól novemberig, ezt tudjátok tartani bármeddig, akár három gyerek mellett is. Valódi barátok ha nem találkoznak évekig akkor is onnan folytatják ahol abbahagyták. Nekem is van ilyen barátnőm. Igaz, az a találkozás sok órásra nyúlik.
nov. 15. 22:24
 5/11 anonim ***** válasza:
38%
Az van, hogy neked se kutyád, se macskád, ha érted mire célzok, a barátnőd pedig halad az életben. Nem az a fő gondod, hogy félsz, hogy elveszíted, mint barátot (hiszen eddigis alig találkoztatok, pedig nem volt gyereke, most is csak feltételezed, hogy lesz), hanem az, hogy most kezded érzékelni, hogy más mennyivel előrébb jár nálad. Házas, boldog, lehet hamarosan gyereke is lesz. Te meg szingli vagy és nincs egyelőre nálad semmi ilyesmi. Nem kell a barátnődre rátolni, hogy miatta (pontosabban a gyerek miatt) ér véget a barátság. Ezek a te érzelmeid, a te félelmeid. És a félelmed oka, nem a barátnőd boldogsága, hanem a saját boldogtalanságod.
nov. 15. 22:43
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Attól, hogy az egyetemista kérdező nem házas, még nem kell elégedetlennek és boldogtalannak lennie. Pont ott tart, ahol tartania kell.
nov. 15. 23:26
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
#6 Ez egy kivetített lelki dolog. Magány, kilátástalanság, némi irigység és boldogtalanság, mert másnak összejött már, neki még nem. Ott tart, ahol tartania kell, ez tiszta sor. De lélekben úgy érzi teljesen egyedül marad, ha a barátnő is "elhagyja".
nov. 15. 23:42
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
Ezt meg te vetíted, 7-es. A te egyéni ötleted, hogy a kérdező irigy és kilátástalan, mert nincs férjnél. Erről szó sincs, nem is akar jelenleg férjhez menni. Egyedül van, az igaz. De nem a nemlétező házassága miatt aggódik, hanem a barát nélkül maradás miatt.
nov. 16. 00:58
 9/11 anonim ***** válasza:
#8 Lelki dolog, érted?! Amolyan kapuzárási pánik. Ha úgy vesszük, eddig is "barát nélkül" volt, hisz fél éve nem találkoztak. Szerinted oszt, vagy szoroz ilyen szempontból, hogy gyereke lesz a barátnőnek? A barát az barát marad férjjel, gyerekkel is, a fél év meg fél év marad. Semmi sem változik, egyedül a Kérdező felfogása kezd átváltani indokolatlan pánikolásba, nála törik el valami, ha baba lesz a barátnőnél. Kezded már érteni?
nov. 16. 01:10
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Hű, de nagyképű vagy, 8-as!

Nem indokolatlan pánik, hanem rendkívül indokolt. A barátságuknak vége. Nem a nemlétező gyerek miatt, hanem már most. A barátságok nem tartanak örökké, legalábbis igen ritka, újakat kell kötni az új élethelyzetekben. A kérdezőnek az egyetemen, aztán a munkahelyen.

nov. 16. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!