Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Jó emberként mindig szhar...

Jó emberként mindig szhar embereket vonzok be, miért?

Figyelt kérdés

Azért mert az ellentétek vonzzák egymást?

Vagy mert kedves vagyok mindenkivel és nem kellene mindenkit egyformán kezelnem?

tegnap 10:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem vagy jó emberismerő. Nem tudod kiszűrni, hogy kivel érdemes kapcsolatot ápolni és kivel nem. Vagy áldozat jellemed van és azt váltod ki az emberekből, hogy kihasználjanak.
tegnap 11:01
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Vagy nem is vagy jó ember.
tegnap 11:08
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Szr ember vagy, ha szr emberezel. Valamelyik oldal hibádzik.
tegnap 11:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy te jó ember vagy, még nem jár az univerzumtól, hogy veled is jól bánjon.

Nagyon sok "jó" ember él abban a tévedésben, hogy akkor majd őt is korrektül kezeli a világ. Sajnos ez nincs így. A sokat ad, attól sokat vesznek el. Visznek mindent.

Raádásul a saját regényében mindenki főhős, és ezek az emberek (energiavámpírok, kihasználók, visszaélők, egyre többet követelők, stb) is meg vannak róla győződve, hogy ők jók.

tegnap 11:28
 5/11 anonim ***** válasza:

SOk ember aki magát jónak titulálja valójában csak simán nem húzza meg a saját határait, mindnekinek igent mond. Kedvességnek mondják azt, ami valójában tutyimutyiság, kenyérre kenhetőség.

Az ilyen embert meg az is kihasználja aki nem akarja, mert egyszerűen mindig azt kapja, hogy igen, persze, miközben a "jó ember" nem is akarja a dolgot, csak kényszeresen igent mond.

Pedig attól még, hogy valaki azt mondja, hogy nem, ez neki nem fér bele, vagy nem, erre ő most nem ér rá, még nem lesz kevésbé jó vagy kedves ember.

Nem azt mondom, hogy te ilyen lennél, de nekem mindig ez jut eszembe arról, ha valaki magára olyat mond, hogy ő jó vagy kedves ember. Számomra pl nem fér bele a "jó ember" kategóriába az, ha valaki saját magát fényezi vag ymásokat leszaroz.

tegnap 11:43
 6/11 anonim válasza:

Azt feltetelezed a masikrol amit magadrol gondolsz. Ugy hiszed, hogy a masik ugyanolyan nevelest kapott, es azok a normai vannak, mint neked. Pl. allja a szavat, nem lop, nem ver at es a tobbi.

Sajnos az emberek nagy resze hulye. Es ezert viselkedik defektesen. Az ilyeneknek raadasul szenzorai vannak, hogy tudnanak legjobban kihasznalni. Azt is megerzik, ki az, aki normalis, es hiszekeny. Mennek ra, mint legy a sz.. ra. :(

Idovel majd lesz eleg tapasztalatod, hogy ezeket elkeruld, vagy felismerd.

tegnap 11:52
 7/11 A kérdező kommentje:

6

Sajnos ez 35 évembe tellett mivel a szüleim nem készítettek fel arra, hogy az emberek többsége morálisan elferdült, illetve a rokonsági körben nagyjából mindenki azokat az elveket vallotta mint a szüleim, mondhatni régi vágásúak voltak, nem is készíthettek fel erre a morálisan meghasonult erőkultuszon alapuló társadalomra.

Sajnos tényleg úgy érzem az emberek egy nagy része csak követi az ösztöneit képtelen az önvizsgálatra.

tegnap 12:07
 8/11 anonim ***** válasza:

5# “ de nekem mindig ez jut eszembe arról, ha valaki magára olyat mond, hogy ő jó vagy kedves ember. Számomra pl nem fér bele a "jó ember" kategóriába az, ha valaki saját magát fényezi vag ymásokat leszaroz.”

Én is így vagyok vele. Akitől és ahányszor azt hallottam, hogy de “én jó ember vagyok” mindig megcáfolta, és mindig mások voltak a szarok nekik.

Kérdező, nem ismerlek, nem tudhatom milyen vagy valójában. De a kommentek között, ahogy írják lehet, hogy elég sok minden közbe játszhat, hogy miért ilyenek veled az emberek.

tegnap 12:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Nnna, 7es kommentben meg is érkezett a válasz.

Morális magasló, az emberek és a komplett világ alapvető lenézése... És még csodálkozol, hogy a legtöbb ember nem kér az ilyen "jó" emberekből...

tegnap 12:43
 10/11 A kérdező kommentje:

9

De ha ez a valóság mit kellene tennem? Szépítgetnem, hogy hát szegényt biztos az apja szekálta azért lett ilyen másokat becsapó, kibeszélő alja ember?

tegnap 12:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!