Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátság vs. Udvarlás. Melyik...

Barátság vs. Udvarlás. Melyik félnél van az igazság?

Figyelt kérdés

Végzős gimnazista fiú vagyok.

Van egy lány barátom, akivel régebben nagyon sok időt töltöttem együtt, és tényleg kedvelem is őt, mint barátot.

Az utóbbi időben azonban bejött a képbe egy másik lány is, aki szintén ebbe a gimibe jár, nagyon bájos, tüneményes, és vele nem csak barátkozni szeretnék, szeretném őt minél jobban megismerni, idővel összejönni vele.

Mindebből kifolyólag a szünetek legnagyobb hányadát azzal töltöm, hogy a párjelölt lánnyal beszélgetek; a lány barátom viszont ezen szomorkodik, aggódik, hogy egyre kevesebb időt töltök vele, és hogy majd ballagás után soha többet nem látjuk egymást, mert nem szeretném majd vele tartani a kapcsolatot, és örökre el fogom feledni őt... Ami egyébként abszolút nincs a terveim között, szívesen jóban maradnék vele, de a szüneteket tényleg sokkal szívesebben töltöm azzal a lánnyal, aki bejön nekem.

A lány barátom önbizalomhiányos és eléggé érzékeny alkat, de tényleg nagyon szerethető személyiség.

A kérdésem az lenne, hogy kinél van az igazság? Melyik álláspont a jogosabb? Az, hogy nem kellene elhanyagolnom a barátomat (akivel délután is találkozhatnék, csak ritkábban), vagy az, hogy a barátom megérthetné azt, hogy én a szüneteket a másik lánnyal szeretném tölteni, és lehetőség szerint mindig kikísérném őt a buszmegállóba, amikor éppen kevesebb órám van, mint neki.

Kérlek, legyetek kedvesek, megértőek és türelmesek velem és egymással. Szeretem elkerülni az online ellenségeskedést, mert az végső soron senkinek nem válik előnyére soha.

Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

nov. 12. 22:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A lány barátom erőteljes önbizalomhiányából kifolyólag nagyon sértődékeny, nem lehet vele megbeszélni az esetlegesen fennálló problémákat, és az érzelmi zsarolásra is hajlamos. Ezt kihagytam azok közül az okok közül, amik miatt barátként még el tudtam fogadni, meg ezek ellenére is tudtam őt kedvelni, de a párkapcsolat mindkettőnk számára rémálom lett volna idővel.
nov. 14. 20:01
 12/13 anonim ***** válasza:
50%

Mondjuk inkább az a kérdés, miért barátkozol ilyen sértődős kis hülyepistával.

Vagy jó neked tojáshéjon lépkedni meg állandóan azt lesni, hogy a hercegnő épp kegyeskedik-e nem bevágni a durcát?

Neked sem lehet túl nagy önbizalmad, hogyha egy ilyen ember a barátod.

nov. 15. 15:06
 13/13 anonim ***** válasza:
Fontos lecke, amit sokan a saját kárukon tanulnak meg, hogy szerelemért barátságot nem hanyagolunk el. Soha. A szerelem elmúlik, egy igazi barát pedig mindig melletted marad. Hogy időt töltesz a kiszemelt csajjal az természetes, de úgy csináld, hogy a barátodra is mindig maradjon időd. Ha nem így teszel, fél év múlva elmúlik a nagy szerelem, és ott maradsz egyedül.
nov. 16. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!