Egy felületes, de pozitívnak induló ismeretség miért válthatott át negatívba?
A történet nagy vonalakban.
Mozgásszervi panaszok miatt reumatológia kezelésekre kaptam beutalót. Praktikussági okokból egy idő után át kellett szerveztetnem a kezelések időpontját. Az egyik kezelési ponton megismertem egy, a kórházban dolgozó nőt, akivel, az átszervezés miatt aztán egy busszal kezdtünk közlekedni. Ennek az lett az eredménye, hogy alapszinten elkezdett nyitni felém, a kórházban már felismert, elkezdett mosolyogni, helló-t köszönni, piszkálódtunk egymással, a buszon is beszélgettem vele, meg jókat derültem, ahogy a fiatalabb kolléganőivel hülyültek, akikkel a kezelőben szintén volt pár vicces történetem. Kicsit feldobták a napjaimat.
A kezelések vége felé bemutatkoztunk egymásnak, mondván, ha már „egymás vérét szívjuk”, tudjuk ki kicsoda. Nekem ennyi is elég volt, mert gondoltam, hogy van párja, talán gyereke is. A facebook adatlapját sem néztem meg, ismerősnek sem jelöltem, mert nem tartottam fontosnak. A legtöbb, ami volt a részemről, az annyi, hogy egyszer megkérdeztem, jön-e haza azzal a busszal, amivel szoktunk, erre korrekten válaszolt is.
Nyilván hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vártam a találkozásokat, de a vehemens stílusa miatt, ami könnyen átvált bunkóba, sem szerettem volna intenzívebb érdeklődést kifejteni. (PL: Ismerősnek jelölés a facebookon)
Mindemellett egyikünk részéről sem tudtam volna többet a fentebb leírtaknál elképzelni.
Ennek ellenére a hideg zuhany akkor ért, amikor az egyik utolsó alkalommal vártam a buszt és ő is jött egy kolléganőjével. Meglátott, megálltak két peronnal odébb, mint én, a nő hátat fordított nekem, meg valamit a barátnője fülébe súgott, és csak akkor indultak el, amikor már jött a busz. Próbáltam poénkodni vele, amikor odaértek, válaszolt is, de eléggé idegesnek tűnt. Azóta egyszer futottunk össze a busznál, ahol rám köszönt, de nyoma se volt a korábbi kedvességnek, közvetlenségnek.
Én 44/F a nő kb. 20-as évei vége 30-as eleje tippre.
U.I.: Mivel rendszeres olvasója és néhány alkalommal kommentelője is vagyok a GYÍK-nak, így számolok azzal, hogy jó pár rosszindulatú, dehonesztáló jellegű bejegyzést fogok kapni. Remélem azért lesznek olyan válaszok is, amelyek közelebb visznek a lehetséges megoldáshoz.
Én a barátnős résznél csak arra tippelek, hogy a barátnőjével akart beszélgetni és ezért nem ment oda először. Lehet azt súgta, hogy ő az a férfi akivel haza szokott járni, de most nem megy oda. Lehet azért is volt kimért., mert udvariasságból odaköszönt, de ennél többet akkor nem akart, mert épp mással volt.
A legközelebbi rideg stílusa meg lehet az aktuális hangulata. Nekem sincs kedvem mindig beszélgetni úton a munkába, néha csak szeretnék zenét hallgatni, olvasni, bambulni ki a fejemből és engem is zavar, ha meglátok egy ismerőst és látom hogy jön felém.
Szerintem mindenkinek az életében vannak emberek, akikkel adott helyzetben adott körülmények között kommunikál, elviccelődik, de összességében mégsem fog jelenteni számára semmit az illető.
A boltos nénivel is mindig elviccelődöm és köszönök neki az utcán, de mondjuk baráti társaságban vagyok éppen akkor nem fogom odahívni magunk közé, mert nem az ő társaság lesz a prioritás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!