Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit kezdjek ezzel a szituációv...

Mit kezdjek ezzel a szituációval? Nagyon rosszul érzem magam

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok. Középsuliban 2. osztályos. Amikor tavaly szeptemberben ebbe az új suliba jöttem minden tökéletesnek tűnt, összeállt köztünk-fiúk között egy 5-6 fős nagyon szoros baráti társaság ami kisebb problémák mellett tökéletes fennállt. Viszont ahogy kb mindenhol, itt is voltak erősebb- és gyengébb baráti viszonyok a társaságon belül. Nekem az 5 másik srác közül az egyik a legjobb barátom lett abszolút, jelenleg is biztos vagyok benne hogy ez örökké fog tartani, 99%-ban hasonlítunk. Ezzel nem is lenne baj, de a többiek a társaságban elkezdtek furán viselkedni. Lettek más barátaik is, egyre inkább lesz*rtak minket ami természetes és érthető, de amikor már direkt eltitkolnak bizonyos dolgokat hogy mi ne tudjunk róla pl. hogy elmennek közösen valahova akkor már kicsit túl messzire mentek. Nehogy azt higyjétek hogy mi rosszat tettünk volna, szimplán csak vagy direkt vagy nem már szinte nem hívnak sehova. Még most is létezik ez a társaság, de kb csak az iskola falain belül. Ki lehet mondani hogy fake friend az összes.

Összegezve, 1 év alatt a csodás rózsaszín-ködből, amibe elhittem hogy körül vagyok véve barátokkal, eljutottam oda hogy a legjobb barátom az aki abszolút mellettem van, avagy 1 igaz barátom van. Ha ír valaki messengeren, mindig tudom hogy ő. És én nem így képzeltem el a középiskolás életet. Én viszonylag a “menő srácokhoz” tartozom, sőt jól is nézek ki, tehát ha csajozni, bulizni akarnék menni azzal se lenne baj. Hogy találjak barátokat? A suliba megvan mindenkinek a maga társasága. Még annyit hozzátennék, hogy ezek a “fake friendek” akikről szó van, emberként se viselkednek valami normálisan, nagyon bunkók, egoisták, önzők. Arról nem is beszélve hogy az egyetlen közös hobbijuk az agyuk szivacsosra ivása hetente legalább egyszer. Nagyon egyedül érzem magam

nov. 9. 20:07
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
A mai vilagba inkább annak orulj hogy 1 baratod van
nov. 9. 20:46
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen átérzem mert velem is kb ugyanez volt. A mi osztályunkban is voltak társaságok, mindenki elhitte hogy ez így milyen jó, csak útközben kiderült, hogy mégsem, mert az egyik fele idióta a másik meg kétszínű. Én azt mondanám, hogyha te nem szeretsz abban a társaságban lenni nem kötelező. Beszélj erről a legjobb barátoddal, es igazából orulj hogy te találtál egy ilyen embert. Akivel nem érzed jól magad azt felesleges magad mellett tartanod, engedd el. És hidd el hogy hacsak egy, de igaz barátság sokkal többet ér mint sok ember akikkel fele annyira sem vagy jóban. Olyan meg van, hogy valakivel csak a sulin belül vagy el, az is természetes és egyáltalán nem baj. Legyél nyitott, próbálj meg másokkal is barátkozni, menj el szórakozni ha szeretnél, de ha nem az se baj. Csak érezd jól magad és ne azzal fogalkozz hogy hány darab barátod van amíg az igaz barát

Valakitől aki ezt már átélte

nov. 9. 20:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy szívesen lennék velük mert tudnak jóarcok lenni meg sokkal izgalmasabb mint 2-en lenni. Mindenkinek már komplett kialakult baráti körei vannak én meg ehhez képest sehol. Nincs egy társaságom akikkel elmehetnék bárhova… már csak azzal nyugtatom magam hogy egyetemen amúgy is idegen környezetben nulláról kell kezdenem az ismerkedést, majd akkor kell összeszednem magam
nov. 9. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

De ha ők nem akarnak veled lenni akkor engedd el, ne akarj egy olyan csapat része lenni akik nem akarnak téged közéjük. Próbálj meg keresni másik társaságot, vagy „csináljatok” egy sajátot, ismerkedjetek másokkal.

Az meg hogy tudnak jó arcok lenni… hát majdnem mindenki tud az lenni de azért nem mindegy. Az meg hogy kinek milyen baráti társasága van… azt te nem tudhatod. Lehet más azt gondolta rólatok a kezdetekkor hogy ti milyen jó társaság vagytok aztán most meg hol tartotok…

nov. 9. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg pont azért nem hívnak már és azért távolodtak el tőletek, mert ők mások, nincs meg közöttetek az összhang annyira és ezért nem akarnak veletek lenni sulin kívül. Lehet azt is érzik, hogy lenézed őket ("nagyon bunkók, egoisták, önzők, az egyetlen közös hobbijuk az agyuk szivacsosra ivása"). Nekem amúgy úgy tűnik, hogy te sem tekintesz rájuk valódi barátként, csak azért zavar a dolog, mert szeretnél egy nagyobb baráti társaság tagja lenni. Azt kéne elfogadnod, hogy ha tényleg ilyenek, akkor jobb is, ha nem velük lógsz, nem kár értük.

Azzal meg nincs semmi baj, ha most csak egy igazi barátod van. De ha többre vágynál, nyithattok más baráti társaságok felé is, nem baj, hogy már kialakult csoportok vannak. Ha van még aki szimpatikus az osztályból, akkor érdemes nyitni felé/feléjük. Ha meg nincs, osztályon kívül is tudsz barátkozni. De ha ez inkább csak a népszerűségi sztátuszodról szól, akkor érdemes elgondolkodni, hogy ér-e ez ennyit és kell-e erőltetni.

nov. 9. 22:11
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

" de amikor már direkt eltitkolnak bizonyos dolgokat hogy mi ne tudjunk róla pl. hogy elmennek közösen valahova akkor már kicsit túl messzire mentek. "

.

Nem mentek ők messzire.

Természetes, hogy az embernek nem csak egy baráti köre alakul ki,

hanem több szálon, több is.

Lehet: volt osztálytársak; volt lakóhelyi gyerekkori; egyetemi; munkahelyi; hobbi klub, stb.

Nem vagytok összenőve, sem beszámolni, sem pedig téged, benneteket hívni nem kötelesek.

A barátságról való felfogásoddal van baj. De ahogy lassan felnőtté értek, ez is meg fog változni.

Nem tartoznak neked, nektek sem beszámolni, sem elszámolni.

Akármilyen jó haverok/cimborák/barátok vagytok is.

Amúgy az is abszolút normális, hogy körön belül kialakulnak

egyik-másik között szorosabb kapcsolatok. Sőt törvényszerű, és ezt így is kell fogadni, kezelni.

nov. 9. 23:23
 7/9 anonim ***** válasza:
54%

6#-os vagyok.

Amúgy meg észreveszik, hogy te kilógsz közülük, és őket is feszélyezi.

Nem kitagadnak benneteket, hanem nem is jut eszükbe, hogy hívjanak,

mint ahogy másokat sem.

Ők nem a te világod.

Csak azért, hogy többen legyenek körülötted, nem érdemes ragaszkodni.

Csak időpocsékolás.

nov. 9. 23:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alkesz nyomikat le kell szarni
nov. 10. 01:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Szóval van egy tök jó barátod, te meg mégis azon bánkódsz, hogy az alkeszok nem hívnak el téged is lerészegedni? :-OOO

"ha csajozni, bulizni akarnék menni azzal se lenne baj. Hogy találjak barátokat?"

Mondjuk úgy, hogy ne csak használni akard a lányokat, "csajozásra", hanem próbálj velük is barátkozni, hátha köztük találsz még jó barátot (és akkor abból később akár több is lehet, nem csak "csajozás", hanem komoly kapcsolat - de erre csak akkor érdemes majd gondolni, ha barátnak beválik, másképp semmi értelme).

nov. 10. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!