Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért vonzom be a pszichopata,...

Miért vonzom be a pszichopata, szociopata, nárcisztikus agresszor típusú embereket?

Figyelt kérdés
Tisztességes szerény családból származom. Én és testvéreim is mind a ragadozó, pszichopata típusú embereket vonzom az életembe és nem értem, hogy miért.
okt. 21. 11:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak egyet tudok tanácsolni, hogy olvass olyan könyveket, ami transzgenerációs traumákkal foglalkozik, hogy kiderítsd, hogy miért történik ez veletek. Plusz vizsgáld meg azt, hogy a te gondolkodásod mennyiben másabb, mint a szüleidé.

Amire leginkább fókuszálsz, azt fogod bevonzani.

okt. 21. 11:37
 2/10 A kérdező kommentje:

1

Köszi. Amit megfigyeltem a szüleimen, hogy nagyon igyekeznek elkerülni a rossz embereket, nagyon gyakran azt gondolják, hogy a többi ember rosszindulatú.

De akkor nekünk miért nem adódott át ugyanaz az óvatosság és miért mindig bántalmazó pár és barát jut?

Ezt nem értem.

okt. 21. 12:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szüleid konfliktuskerülők és tuti, hogy régen volt egy nagyon rossz tapasztalatuk, ha abból indulnak ki, hogy "nagyon gyakran azt gondolják, hogy a többi ember rosszindulatú.", amit nem dolgoztak fel, nem zárták le. Attól, hogy valakinek volt egy rossz tapasztalata, még nem kell mindenkit rossznak elkönyvelni.

Ti ezt vettétek át. Annyira görcsösen akartak a szüleitek elkerülni rossz embereket, hogy a rossz-ra fókuszáltak, és a végén mégiscsak bejött, csak éppen nem ők kapják meg, hanem ti.

okt. 21. 12:37
 4/10 A kérdező kommentje:

3

De ez úgy hangzik mintha a szüleink küldenénk ránk a pszichopatákat amiért félnek tőlük és rájuk gondolnak. Ez kicsit paranormálisnak hangzik.

Holott szerintem inkább a mi habitusunk, hibáink azok amik ezt előidézik. Vajon túl jól neveltek vagyunk amiért célpont vagyunk a pszichopatáknak, nárcisztikusoknak?

okt. 21. 12:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, abban a légkörben nevelkedtetek, hogy féljünk mindenkitől, mert mindenki csak rossz lehet. És ez ívódott belétek. Tudat alatt ezt vonzzátok be a jelenlegi életetekben.
okt. 21. 12:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert otthon félni tanultatok. A rossz embereket a félelem szaga kilométerekről bevonzza. Ne szó szerint értsd a szagot, a viselkedésre, személyiségre értsd. Tisztességes és szerény helyett nem sértésből, de inkább a gyáva szót használd a szüleidre. Inkább él dermedten mint hogy néha egy-egy csatát megvívna, kiállna magáért. Még egyszer, nem sértésnek szántam, csak nézd meg erről az oldalról is. Ti pedig tudattalanul azt remélitek az elsőre erősnek vélt emberekről, hogy mellettük majd biztonságban lesztek. Mire rájöttök, hogy valójában tőlük kell félnetek már szereztetek is még egy bizonyítékot arra, hogy valóban veszélyes a nagyvilág.
okt. 21. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Magamból indulok ki, szóval, kérlek, ne vedd magadra, csak azért írom ezeket le, hátha mégis hasznos lesz vagy neked, Kérdező, vagy valaki másnak:

egy időben én is rendszeresen ilyen embereket vonzottam be, akik sajnos több esetben is közelebbi "barátok" lettek. Azonban ez amiatt történt, mert egyszerűen lerítt rólam, hogy nem voltam elég határozott, a "bocs, hogy élek" mentalitás is eléggé szembetűnő volt, ahogy az is szépen érződött rajtam, hogy semmilyen értelemben, semmilyen tekintetben nem tudtam magam megvédeni. Az ilyen embereknek meg pont, hogy az olyanok, mint én akkor, a kedvenceik.

Szóval lehet, hogy tudatalatt vonzod be őket, mert sokat agyalsz ilyeneken, erre fókuszálsz, vagy az is lehet, hogy a kisugárzásodban van valami, mint pl. ami nekem is régen, amivel szimpatikussá válsz a fentebb taglalt embertípusoknak.

okt. 24. 11:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Nincs olyan hogy bevonzod a nárcisztikust! Ez netto áldozathibáztatás!
okt. 24. 19:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A 6-os válaszoló nagyon jól leírta, szerintem is érdemes erre így tekinteni.
nov. 21. 23:44
 10/10 anonim ***** válasza:

Régen én is az ilyeneket vonzottam be, méghozzá azért, mert alapból visszahúzódó, csendes személy vagyok, és ehhez hozzájárult, hogy nem voltam határozott, nem álltam ki magamért egyszerűen nem tudtam megvédeni magam és nem állítottam határokat. És az ilyen "predátorok" az ilyen gyenge láncszemet keresik, mert úgy gondolják azt lehet irányítani, uralkodhatnak felette hisz könnyen elnyomható.

Én azóta sokat fejlesztettem magam, megtanultam nemet mondani és nem hagyom, hogy elnyomjanak, azóta nem is vonzok be ilyeneket!

nov. 21. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!