Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Áldoztál olyan emberre baráti...

Áldoztál olyan emberre baráti szeretetet, akire tudtad, hogy valójában felesleges? Mi volt a mozgatórugója a dolognak?

Figyelt kérdés

Miért foglalkozunk olyan emberrel, akiről tudod hogy kár, nem érdemli meg?

Te mégis sokáig áldozol rá a drága idődből, reménykedve: találsz viszonzást mégis. Hogy mégis érdekli egyszer majd, hogy mi van veled. Aztán persze nagy nehezen felocsúdsz: nem érdekli semmi ami veled kapcsolatos. Esély sincs rá. Bónuszként nem is érti, miért vársz tőle dolgokat viszont. DE, amikor az érdeke úgy kívánja, megtalál téged. Ha nagyon unatkozik, bedobja nem e találkoztok, nem e mehetne át hozzád? Akkor még képes megkérdezni azt is, hogy mizu? Természetesen a válasz abban az esetben sem érdekli. Szóval csak a saját érdeke mozgatja, semmi más.

Ti is jártatok már így? Hányszor sétáltatok már be a f.erdőbe önként?

Én most nagyon berágtam egy ilyen "kedves ismerősre" vagy talán inkább magamra, hogy miért pazaroltam rá a drága időmet, amikor tudtam, hogy semmire sem számíthatok.

Sajnos nem az első ilyen ember az életemben, akire elpocsáltam az időt, a szeretetemet.

szept. 25. 08:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
Lehet hogy eleinte kedvelt téged, aztán rájött hogy kétszínű és gerinctelen vagy és jobb veled vigyázni
szept. 25. 08:52
 2/17 A kérdező kommentje:
S te hogy jutottál erre a lehetséges magyarázatra mindabból amit írtam?
szept. 25. 09:08
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Mi az, hogy "áldoztál szeretetet"? Ha kedvelek, szeretek valakit, azért nem várok el semmit cserébe, az nem lenne szeretet! Igen, volt már, hogy rosszul esett, ha kiderült, hogy nekem volt fontos a kapcsolódás neki nem, vagy hogy az ő részéről tényleg nem szeretet volt, hanem csak kihasznált, szórakozott, imponált neki az érdeklődés stb. Ettől még én nem fogom szégyellni az érzéseimet, csak csendben visszahúzódok. Nincs olyan, hogy elpocsékolt szeretet, ha ilyet érzel, akkor te voltál önző és érdekember, elvártál valamit és amikor nem kaptad meg, akkor nem színlelted tovább a fránya nagy szeretetedet.
szept. 25. 09:32
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem úgy neveltek, hogy jó tett helyébe jót várj, de nem feltétlen onnan fog jönni a jó, ahol segítettél. Már egy ideje érzem, hogy a világ igazságtalan és nem pont így működik, de valahogy mégse tudom a fentieket kiírtani magamból.

Mindig bízok benne, hogy na, most fogom azzal az emberrel jól érezni magam vagy csak megsajnálom és beáldozom magam, hátha értékeli valamilyen "magasabb erő" - ha egyáltalán létezik...

szept. 25. 10:49
 5/17 anonim ***** válasza:
59%

#4 A "megsajnálom és beáldozom magam", vagyis ha csak eljátszod, hogy szereted, szerintem egy hitvány hozzáállás, a másik fél elárulása.

Ha kiderül, hogy valaki nem az igazi arcát mutatta, kihasznált, vagy csak le se tojt, nyilván megszakítod a kapcsolatot. Fáj egy ideig, ha te nem érdekből kötődtél hozzá, de nem tudsz mit tenni. Előre sajnos nem tudhatod. Én is csalódtam többször is. Sajnáltam magam többször is. De a szeretetem kimutatása (ha valós érzés) bárki felé nem gondolnám, hogy "pocsékolás". Még az is lehet, hogy egyszer az a másik ember rádöbben, hogy mennyi szeretetet kapott és mennyire nem volt képes normálisan lereagálni. És talán egy következő embernél már fog tudni korrigálni.

szept. 25. 11:32
 6/17 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as...

Igen, időt fordítottam rá, én rengetegszer érdeklődtem a hogyléte felől. Ő nem tett fel kérdéseket. Nem kaptam viszonzást. Vártam volna? Igen, jól esett volna, hiszen én is ember vagyok, érzésekkel. Ennek ellenére, hogy semmit sem kaptam, én továbbra is érdeklődéssel voltam irányába. 4 év így ment el. Már rég beinthettem volna, ha azon múlik mit kaptam vissza! Tegnap volt egy beszélgetésem vele, amiben nem is tagadta, hogy magyarán leszar mindent ami velem kapcsolatos. Nem cáfolta meg egy szóval sem, hogy nem így van. Oké. Tudatosítottam, elfogadtam, hogy tőle ennyi. De nekem részemről vége, többet engem sem érdekelnek az ő dolgai. Tudod, létezik olyan, hogy KÖLCSÖNÖSSÉG (és ne keverd össze az érdekkel, mert nem ugyan az)! Itt nem volt kölcsönösség.

S igen..., berágtam. Mert ne akarjon hozzánk eljönni unalomból sem, ha lényegében arcomba mondta, hogy nem érdekli őt a mi dolgaink, a hogylétünk meg úgy tulajdonképpen semmi. Ja, hogy csak hozzánk tud jönni, mert nincs más haver meg barát?

Majd most megérzi a hiányt, ha eddig nem értékelte a dolgokat. Mostantól nem "erőltetek rá" semmit.

szept. 25. 11:42
 7/17 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es, 5-ös hozzászóló

Egyet értek azokkal amit írtok.

De én nem eljátszottam, hogy kedvelem, mint barátot. Nekem nem volt semmi olyan hasznom ebből az egyoldalú "baráti" kapcsolatban. Még annyi sem, hogy megkérdezett hogy vagyok.

Egyszerűen voltak hasonlóságok, egyet tudtam vele érezni dolgokban. Szerettem is volna kicsit segíteni, tudom nem kérte. Volt hogy megbántott - nem egyszer, észre sem vette, én pedig túl lendültem mindig a dolgokon. Nem is tudtam rá haragudni sem igazán. Annyira volt velem foglalkozva, ha én meséltem valamit, na reagált azért valamit, nem sokat. Most lehet a csalódás miatt kicsit túlzóan fogalmaztam, de kicsit rosszul érint amikor te őszinte szeretettel törődsz valakivel aki az arcodba mondja, hogy hát őt nem érdekled. Akkor kicsit igen is úgy érzi az ember, hogy tök felesleges volt minden. Mert akkor miért is irkál még most is? Mert írt és természetesen csak magáról... Azt se vette észre, nem is gondolja, hogy megbántott. Mert nem kérdez ugye. De én már nem reagálok neki.

A 3. ember akivel így jártam. Tudom, hogy az én problémám, nem az övék volt. Én szerettem volna jó barátok lenni, ők velem nem. Nem voltak az én embereim.

szept. 25. 13:41
 8/17 anonim ***** válasza:
Nem azért segítünk valakinek, mert viszonzást várunk. Hiszek Istenben, és Jézus Krisztusban, és szeretek segíteni, ezért segítek. Nem várok viszonzást. A legjobb úgy segíteni, ha nem is tudja, hogy segítettél neki.
szept. 25. 23:16
 9/17 anonim ***** válasza:
Ezt úgy értem, hogy segít, de ne dicsekedj el vele.
szept. 25. 23:19
 10/17 anonim ***** válasza:
51%

Ha valakinek segítesz, akkor te kötelező viszonzást vársz? Vagy kötelezően a barátodnak kell lennie? Ahányszor segítesz valakinek, annyi barátod lesz? Egy ismeretlen személy az utcán, akinek semmi köze hozzád, csak segítesz, ha bajban van, és csak nem kötelezed, hogy barátod legyen?

Menj többet emberek közé, beszélgess, segíts, de ne kérj viszonzást, ne is várj, de ha kapsz, annak örülj, és köszönd meg.

szept. 25. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!