Mennyire működhet egy baràtsàg ha màs dolgokra helyezzük a lényeget az életben?
Szerintem ti már régen nem vagytok barátok, csak a közös ismeretség meg a biztonság tart össze benneteket (elvégre már mindent is látott rólad a másik). Én vagy megpróbálnám ezt megbeszélni vele, vagy elengedném a dolgot, mert jelenleg a leírtak alapján csak kölcsönösen egymást bántjátok beszólásokkal meg különféle toxikus játszmákkal.
Nekem volt egyszer ilyen, ott az volt a menetrend, hogy ezer éve ismertük egymást, minden napot együtt töltöttünk évekig (iskola). Aztán elkerültünk egymástól, mindenki más városba ment egyetemre, új ismerősöket, új, más közegeket szerzett. Emiatt teljesen megváltozott az értékrendünk, eltűntek a témáink, egy idő után csak ilyen béna emlékezgetés volt már. Utána kezdődött ez a rész, ami nálatok, hogy nem értettük egymást meg rendesen, más dolgokra fókuszáltunk, mindenről eltérő véleményünk volt és elkezdtünk emiatt ilyen kicsi dolgokban piszkálódni ont ilyen passzív-agresszívan ahogy ti is. Szépen lassan már nem volt jó érzés keresni egymást, egyre ritkábban tettük, ameddig teljesen meg nem szűnt.
Nagyon fájdalmas időszak volt, de nem hiszem, hogy volt más lehetőségünk. Örülök, hogy vége lett, mert bár nehéz volt elengedni ezt az embert, de tudom, hogy egyszerűen megszűnt a kapcsolatunk, hogy számomra az értékrendje elfogadhatatlan és neki is az enyém.
Keress másik barátokat.
Barátság nem arról szól, hogy mindenben egyet kell értenetek hanem arról, hogy az eltérések ellenére jól kijöttök.
1-es mindent nem lattunk egymasrol.Nem mindig volt egy szinten a baratsag.De a kozos utak nem jok egymassal es nem hogy csak a tobb naposak de mar az egy naposak sem.Ezt leszamitva is nekem nem tetszik a maro gunyos hangnem es mint mondtam nem komoly dolgokra,hanem
jelentektelen dolgokon akad ki,szol ellensegesen.Jol irod sz eltero gondolkodasmod is lehet az oka a piszkalodasnak,tovabba a serult igenyek a programoknal,amikhez nincs kedvem.Itt az a gond o menne es nincs nagyon kivel,en meg nem akarok es akkor megy a szarkazmus
ha nem rogton akkor a kovetkezo talalkanal.Vagy hiv olyan helyekre ahol voltam kirandulni akkor regen en hivtam oda nem tudott,nem akart jonni.En mar ott voltam akkor,most ahhoz nekem nincs kedvem.Meg nincs kedvem kimenni olyan helyekre ahol tomeg van es erre is ment a gunyos valasz jaj,nem kellene annyira kerulni az embereket.Nem is amit mond hanem a mod ahogy mondja.Az ilyen emberre mondjak utalatos termeszete van.
3-as igen a tisztelet hiany is...mikor par eve nem volt munkam,nem mondta konkretan de sokszor hangoztatta azokat akik nem dolgoznak.Fogalma se volt rola mennyit kerestem a munkat mire lett.O hogy talaljon szakmajaban elment ket helyre es elcsuggedt hogy nem jott ossze.Es az ilyen beszel.Nekik ott a csaladi gazdasag onnan jutott erre- arra hiaba mondta hogy nem.A tanulmanyaimra is celozgatott abban az idoben,evekben szinten a munkabol kifolyolag es mit hoz az elet tavaly o is beirta azt az iskolat.
"tisztelet hiany is..."
Nem. Csak az. Nem az a baj, hogy nem ért egyet, vagy másként gondolkodik, hanem hogy basztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!