Ha valakivel összefutok az utcán és azt mondom, hogy "régen találkoztunk", ezzel kifejezem azt, hogy már vártam hogy lássam, hogy látni akartam?
11, nem tudom megmondani, nem voltam ott!
Ha tudod valamely elérhetőségét, megírhatod neki, mennyire örülsz, hogy összefutottatok. Mi szoktunk ilyet csinálni.
Mondjuk erre jobb lett volna a "régen találkoztunk, örülök, hogy látlak" :)
Én múltkor összetalálkoztam valakivel, akit régen láttam, de azt sem mondta, hogy "szia". Ennél jobb a "régen találkoztunk" is.
A ki nem mondott dolgokból a másik vagy azt olvassa ki, amit szeretnél, vagy nem. Leginkább nem. Nem tudhatod meg, mert nem látsz a fejébe, ahogy ő sem a tiédbe és nincs viszonyítási alapja, hogy te hogyan gondoltad. Titkosítva kommunikáltok, csak éppen nincs megfejtési kézikönyvetek a titkosítás dekódolásához. A helyes megfejtés csak a te fejedben létezik.
Mindenki a saját gondolkodása, reményei, vágyai, kételyei, bizonytalanságai, félelmei alapján értelmezi a hangsúlyokat.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb esetben az emberek nem képesek az ilyen dolgokat egyformán értelmezni. Még az egyértelmű mondatok egyértelmű értelmezése sem mindig megy, nemhogy a ki nem mondott utalásoké.
Te azt gondolod, hogy abban a "rég láttalak"-ban benne van minden érzésed. Ő viszont egyáltalán nem biztos, hogy bármi mást kihall, mint annyit, hogy "rég, hát rég, ez van". Akár úgy is gondolhatja, hogy azért mondtad, hogy rég nem láttad, mert utálod és de jó volt ez így. Vagy épp bármi más is lehet, mert nem tudhatod, hogy mi jár a fejében.
Ha azt akarod, hogy úgy értse, amit mondasz, ahogyan gondolod, akkor fogalmazz egyértelműen. Mondd ki, hogy hiányzott, vártad már a találkozást! Mondd ki, hogy szeretnéd újra látni, hívd el valahova! Enélkül nem tudhatja biztosan, hogy akarsz tőle valamit és nincs mire reagálnia.
Ráadásul, ha te nem hívod el valahova, más meg igen, akkor mással fog elmenni, hiszen veled nem tud, mert te nem is hívtad.
Ne félj tőle, hogy megtudja, mit érzel! Viszonozni csak így tudja, ha megtudja. Ha nem mered felvállalni az érzéseid, akkor sosem fog kiderülni, hogy tudja, akarja-e viszonozni.
Az meg kudarcra van ítélve, ha csak csendben epekedsz és nem mutatod ki az érdeklődésed, mert így semmi nem lesz belőle és előbb-utóbb jönni fog valaki más, aki mer nála kezdeményezni és elhódítja tőled. Még akkor is, ha egyébként örülne, ha kezdeményeznél. Mert ha nem kezdeményezel, akkor minek várjon rád? Ha jön más, akkor ő fog nyerni akkor is, ha te is nyerhetnél.
Nem kell persze ajtóstól rontani a házba. Nem kell rögtön elsőre, beszélgetés nélkül szerelmet vallani. Csak éreztesd, hogy érdekel, hívd el, hogy találkozzatok, beszélgessetek, töltsetek együtt időt, aztán úgyis kialakul, hogy mennyire nyitott. Ha egyszer elutasít, akkor lehet hogy csak az időpont nem megfelelő. Kérdezz rá, hogy máskor nyitott-e. Ha többször is elutasít, akkor kérdezz rá, hogy van-e értelme próbálkoznod, vagy inkább felejtsd el.
Ajánlom figyelmedbe ezt a pár film jelenetet:
https://www.youtube.com/watch?v=K1_-kS1N3KY
https://www.youtube.com/watch?v=xw35En0ER5A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!