Ha valakivel összefutok az utcán és azt mondom, hogy "régen találkoztunk", ezzel kifejezem azt, hogy már vártam hogy lássam, hogy látni akartam?
Komolyan, milyen tanárok tanítanak manapság? Ilyen egybites mondatot se képesek a mai fiatalok értelmezni.
Nem, kérdező, ebben a mondatban mi utal szerinted arra, hogy te már vártad a találkozást az adott személlyel?
Sok múlik a hangsúlyon. Felénk a "rég láttalak" amolyan beszédindító dolog, lehet benne mögöttes "örülök, hogy végre látlak" tartalom, de szerintem ez nem annyira általános.
(ha valamit nem tudnak értelmezni a fiatalok, az nem rögtön a tanárok hibája)
Egészségetekre! 🙂
Nem tudhatjuk, hogy a másiknak mi hogyan jön át. Szerintem egyre szájbarágósabbak az emberi viszonyok. Az lett volna a tuti, hogy azután, hogy "régen találkoztunk" azt is mondod, amit ez neked jelentett: "vártam már, hogy lássalak". Ezt már csak az nem érti, aki nem tud magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!