Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mitől lesz valaki teljesen...

Mitől lesz valaki teljesen közönyös?

Figyelt kérdés

Majdnem 20 éves barátságom szakadt így meg. Ha találkozunk teljesen olyan, mintha el akarna kerülni, közönyös, mintha nem érdekelné, nem beszéltük meg, részéről olyan, mintha haragudna, nem értem pedig ez egyáltalán nem jellemző rá, nagyon ragaszkodó volt, mindig meghallgatott, támogatott, mély barátság volt. Mitől válik valaki ilyenné?

Nők vagyunk, 28 évesek.

2024. aug. 9. 13:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember tükröt tart a másiknak. Én például azért vagyok közönyös a barátommal és ha utcán találkozunk, már csak köszönök neki és ennyi - mert amikor párja lett, onnan tojt rám és akkor talált meg,ha a kis lelkét vigasztalni kellett volna,mert szakítottak éppen.
2024. aug. 9. 13:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Rád unt. Vagy tettél valamit, amiről csak te meg ő tudhat.
2024. aug. 9. 14:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan az, mint az első. Aki évekig eltűnik, majd visszajön és azt hiszi minden folytatódik tovább, az álomvilágban él.
2024. aug. 9. 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én például egy hasonló barátságban - 24 éves történet - azért váltam hasonlóan közönyössé és sértetté, mert mikor jeleztem felé, hogy úgy érzem, lazul a kapcsolatunk és ez nekem rossz, akkor nem vett komolyan, flegmán lerázott.

Neki szerintem fel se tűnt, hogy bántó volt, nekem akkor nagyot szúrt, és úgy döntöttem, hogyha neki ennyire nem fontos a barátságunk, nem hiányzom neki, akkor én se fogok erőlködni. Ez van.

Eltelt fél év, neki szerintem továbbra se tűnik fel más, minthogy "olyan, mintha el akarnám kerülni, közönyös vagyok, mintha nem érdekelne".

Szóval lehet nálatok is hasonló, tettél-mondtál valamit, ami neked fel se tűnt, hogy megbántottad vele, eltávolítottad magadtól. Természetesnek vetted a ragaszkodását, támogatását, és talán nem viszonoztad eléggé?

2024. aug. 9. 14:37
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Mentális problémák

Kapcsolati, családi problémák

Sok csalódás

Boldogtalan élet, megkeseredettség

Valamilyen tragédia

2024. aug. 9. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

"Aki évekig eltűnik, majd visszajön és azt hiszi minden folytatódik tovább, az álomvilágban él."

Én jártam így. Valami megtört, meghalt bennem. Olyankor már keserű szájízzel jár minden mozdulat.

2024. aug. 9. 15:19
 7/11 anonim ***** válasza:
38%
Például az, amit most tesz a honvédelmi tárca a saját embereivel, tökéletesen alkalmas arra, hogy közönyössé, demoralizálttá tegye még az eddig legelvakultabb, hűségesebb katonákat is.
2024. aug. 9. 16:10
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

7. Pedig a kis Schobert Norbika pont most megy tartalékos kiképzésre.

Amúgy úgy vannak vele, először a hús-vér emberek pusztuljanak világszinten, aztán jönnek a robotok, kiborgok.

2024. aug. 9. 23:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálam pl az váltotta ki, amikor egy kedves ismerősömmel próbáltam fenntartani a kapcsolatot, érdekelt, hogy mi van vele, de kb úgy reagált mindig, mintha az lenne a legszörnyűbb dolog az életében, hogy én ráírok néha, hogy hogy van. Úgy voltam vele, hogy ha azért érzi magad rosszul, mert érdeklődök, akkor nem fogok, mert azt szeretném, ha jól érezné magát.

Én ugyanúgy kedvelem most és szeretném tudni mi van vele, de tiszteletben tartom a reakcióját (bár tisztességesebb lett volna ha megírja, hogy hagyjam békén). Az, hogy valaki közönyt mutat, nem feltétlenül jelenti, hogy közönyös.

2024. aug. 12. 11:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A leírtak alapján imponált neked a ragaszkodása, de ő, mint ember, nem érdekelt téged. Ha csak feléd változott a viselkedése drasztikusan, de amúgy éli tovább az életét, akkor valami ütősnek kellett történnie. Pl. mondtál vagy csináltál valamit, ami megbocsáthatatlan. Az is lehet, hogy neki mondtak valamit rólad. Mindenesetre ha nem kérdeztél rá, hogy történt-e valami, akkor még azt is mutatod felé, hogy örülsz, hogy nem kell vele kapcsolatot tartani és neked ez így jó.
2024. aug. 13. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!