Egy barát az mindig csak másodikhegedűs lehet ugyanis az első az embereknek a párjuk, a barát az lényegében csak egy pótlék, kiegészítés lenne?
Nekem az az első, akivel együtt élek, és az a párom.
Ettől még nem másodhegedűs a legjobb barátom. De neki is van élete. Nem azért vagyunk barátok, mert unatkozunk és a másiktól várjuk, hogy megoldja az életünket.
És valóban nem lehet rangsorolni. A barátaimmal nem szexelek, nem élek együtt, nem közösen hozzuk meg az életünk nagy döntéseit. Nem lehet összehasonlítani a két fajta kapcsolatot.
15
Lehet annak kéne igazat adni, akivel egyetértesz. Már ha van saját véleményed.
ma 13:29 #15
Hát oké, én erre nem lennék hajlandó. Legfeljebb megpróbálnám elrángatni a páromat vagy leállítani a vitát, ha komollyá válik és hülyeséget csinál, de biztosan nem adnék neki igazat nyilvánosan, ha nincs igaza. Egy barát ellen pedig fixen nem fordulnék, ha a barátnak van igaza. Szerintem ez a fajta vak lojalitás toxikus, én se várnám el senkitől. Ha nincs igazam, akkor tudni akarom.
Jó vàlaszok.
Egyetertek a 3-sal akinel nincs hierarchia az az nem kategorizal az nem viselkedik igy fokent pedig nem hangoztatja a parja vagy a csaladja a legfontosabb megha igy is van hanem idejehez merten tesz a barataiert is.Nemelyik ember nagyon lekezelo kijelenteseket tud tenni ilyenkor es gunnyal,erzeketlenul odavagja ki a fontosabb,ahelyett hogy probalnà ereztetni,tenni erte hogy fontos a masik jol belevag.Ez sok kapcsolat megszakadasat okozza.Asszertivitas nulla.Azt is tapasztaltam akik hierarchiat allitanak mas dolgokban is erdek emberek.
A 10.is jol irja onmagunk szamara kell a legfontosabbak legyunk.Hogy masokkal jol banjunk eloszor magunkkal kell jol banni Es egy kapcsolatban is ha a masik nem akar valamit attol mi még megtehetjuk es forditva is igy van.Ha akaratom ellenere mondok le valamirol az kesobb valamilyen formaban kiutkozik.
"Tiszta szívemből kívánom az ilyen embereknek akik így gondolkoznak hogy csalják meg hagyják el és legyen egyedül barátok nélkül öregkorába és emiatt gyogyozzon be"
Ahogy az almát nem lehet hasonlítgatni a körtével, bár gyümölcs mind a kettő, ugyanúgy a kedvesem és a barátom nem azonos kategória és nincs versengés a kettő közt. Én nem amiatt barátkozom, hogy vénségemre annyira bolond leszek, hogy elüldözöm magam mellől a társamat.
És mivel én nem félek a magánytól, van elég barátom. Nem akarom sem mindenáron, sem görcsösen. Ezért maradnak tartósak a barátságaim, és ezért tartós a házasságom is. Nincs benne ez a görcs, sem az állandó méricskélés, hogy melyik a fontosabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!