Csináltunk egy házibulit pár nappal ezelőtt két haverommal. Az összes piát szinte én vettem, és még kértek tőlem húszezer forintot, mondván nem elég a pénzük a pizzára. A kérdésem az lenne, hogy azt a huszast vissza kelle adják nekem, vagy sem. Mert hát együtt fogyasztottuk el. Válaszokat előre is köszönöm
LOL. Legközelebb írjatok szerződést, ha ennyire nem tudjátok eldönteni, kinek mennyi pizza jut.
2024. júl. 23. 08:30
2/23 anonim válasza:
Ha pénzt kértek akkor nyilván vissza kellene adniuk. De valószínűleg nem fogják.. Nem is értelek téged, hogy minek adsz úgy pénzt, hogy nem beszéled meg előre, hogy mi a terv..
Én azt mondom, hogy ebből te már semmit sem fogsz látni. Akinek nincs pénze pizzára vagy alkoholra az nem fogja megadni a tartozását később sem.
2024. júl. 23. 08:30
3/23 anonim válasza:
Ezt akkor kellett volna megbeszélni.
2024. júl. 23. 08:40
4/23 anonim válasza:
ez egy bonyolult kerdes. es megbonyolultabb a valasz.
Mekkora volt az a pizza 3 embernek vagy mennyi, hogy 20e legyen? Ha te adtad nekik a 20e-t, hogy pizzi-mazzizzatok es vettek pizzat es befaltatok oket, akkor nem hinnem, hogy vissza kell kerni pont a 20e-ft ot.
Ha veszel lakast 120 millioert, tied lesz, te tulajdonod, visszakered a 120 milliot?
A masik egyebkent, hogy a maradek $$$-t viszont illett volna odaadni. De gondolom azt meg eltoltak egymas kozott vagy valami.
2024. júl. 23. 08:46
5/23 anonim válasza:
Hát igy lenne etikus ha már a te pénzedből itták le magukat. Nekem nem lenne pofám a kaját is veled kifizettetni igy! Kb az jön le, hogy csak potyáztak egyet rajtad. Többet nem buliznék velük az fix!
2024. júl. 23. 08:46
6/23 anonim válasza:
Én lehet, hogy megemlíteném, ha szóba jön a következő buli, hogy akkor most fizessenek ők, mert legutóbb te fizettél. A reakciókból úgyis látni fogod, hogy csak lehúztak vagy korrektek és teljesen jogosnak tartják, hogy a következő az ő terhükre megy.
Egyébként majdnem minden baráti társaságban van egy jószívű dilis, akit a többiek lehúznak 🙄
2024. júl. 23. 08:53
7/23 anonim válasza:
Mindegy, hogy mi lenne az igazságos. Általában az ember, ha pénzt ad ki, azt nem látja viszont. Én mindig így vagyok vele. Ha adok nem szoktam vissza várni, mert ha valakinek nincs ilyenre pénze, annak általában sosincs... Ha viszont szerencséd van, akkor következő alkalommal, ha lesz, akkor majd állják ők. Te ne fizess bele semennyit se. Ha így nem jó nekik, akkor házibulizanak ketten a saját pénzükből ezután.
2024. júl. 23. 08:54
8/23 A kérdező kommentje:
Én azt gondolom, hogyha már én vettem a piákat, ami nem olcsó mulatság volt, körülbelül 50,60 ezer forint, akkor max amit kölcsön adok külön azt vissza kellene adják. Ráadásul úgy adtam oda a 20-ast hogy vissza adják, ez előre megvolt beszélve. Ma szóba hozom nekik lássuk lessz e valami eredménye, és ha nem hajlandóak vissza adni, akkor ennyi volt és majd rendezzenek következőre ketten házibulit, mert én nem fogok velük közösen, ennyi.
2024. júl. 23. 09:03
9/23 anonim válasza:
Korrekt és jó hozzáállás! Kivancsi vagyokmi lesz majd. Írd le holnap, köszi!
2024. júl. 23. 09:07
10/23 anonim válasza:
Lehetne annyi eszed, hogy csináltok egy elszámolást!
Pia: 50 ezer
Kaja: 40 ezer
Egyéb: 30 ezer
Ezután összeadjátok és osztjátok az emberek számával.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!