Hogyan szerezzek barátokat?
Sajnálom hogy így érzed, de tök jó, hogy szeretnél tenni ellene! :)
Szerintem próbálj meg kapcsolódási lehetőségeket keresni velük - közös sorozatokat, filmeket, hobbikat. Próbálj meg aktív lenni az iskolai életben - ha vannak szakkörök, délutáni programok menj rájuk. (A legtöbb általános iskolai és gimis barátságomat nekem az határozta meg, hogy anyukám elküldött valamilyen szakkörre és az együtt töltött idő összekovácsolt a szintén szülőileg odadelegált gyerekekkel.) Ne görcsölj rá, csak próbáld magad jól érezni velük és esélyes, hogy egyre inkább jóban lesztek.
Amúgy másik tippem - amit én kihagytam gimiben, de a mai napig bánok - az az hogy nem csináltam semmit iskolán kívül. Szerettem ott lenni, de korlátozta a lehetőségeimet. Pedig jó lett volna új hobbikat, érdeklődési köröket és a velük járó embereket is megismerni. Például az én iskolámban kevés kulturális program volt, ezért csak az egyetemen találtam rá különféle kulturális lehetőségekre - könyvklub, múzeum, újfajta zenék és koncertek, művészeti projektek, írás -, amiket imádok, sőt ezzel kapcsolatos lett a munkám is. Szóval lehet, hogy a te közösséged máshol van, nézz szét sok helyen, próbálj ki sok dolgot.
A gimi különösen nehéz hely, de egyébként utána rögtön jobb lesz minden (vagyis más). Szóval szerintem legyél bátor és nyitott mindenre! <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!