Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan szerezzek barátokat?

Hogyan szerezzek barátokat?

Figyelt kérdés
Gimis lány vagyok, most megyek tizedikbe. Tavaly óta járok ide, de még barátokat nem igazán sikerült találnom, pedig szeretnék. Lehet közrejátszik az is, hogy kicsit visszahúzódóbb, csendes típus vagyok :(. Az a baj, hogy az osztályomból már kialakultak a baráti körök, szóval igazából senkinek nincs szüksége rám, de valahogy valahova mégis be kéne illeszkednem mert nem akarom hogy még 3 évig szinte egyedül legyek :(

júl. 22. 14:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Gimiben én se barátkoztam, helyette inkább neten tettem, bár tény, hogy akkor kicsit nyitottabbak voltak erre az emberek, ma már így is nehéz. Aztán suli után összejártunk, szünetekben együtt mentünk akár ottalvós programokra. Egyszer önkényesen meg is hosszabbítottam a tavaszi szünetet egy nappal, mert úgy tudtuk csak megoldani az ottalvós programot, hogy az már belelógott a suliidőbe.
júl. 22. 14:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Sajnálom hogy így érzed, de tök jó, hogy szeretnél tenni ellene! :)

Szerintem próbálj meg kapcsolódási lehetőségeket keresni velük - közös sorozatokat, filmeket, hobbikat. Próbálj meg aktív lenni az iskolai életben - ha vannak szakkörök, délutáni programok menj rájuk. (A legtöbb általános iskolai és gimis barátságomat nekem az határozta meg, hogy anyukám elküldött valamilyen szakkörre és az együtt töltött idő összekovácsolt a szintén szülőileg odadelegált gyerekekkel.) Ne görcsölj rá, csak próbáld magad jól érezni velük és esélyes, hogy egyre inkább jóban lesztek.

Amúgy másik tippem - amit én kihagytam gimiben, de a mai napig bánok - az az hogy nem csináltam semmit iskolán kívül. Szerettem ott lenni, de korlátozta a lehetőségeimet. Pedig jó lett volna új hobbikat, érdeklődési köröket és a velük járó embereket is megismerni. Például az én iskolámban kevés kulturális program volt, ezért csak az egyetemen találtam rá különféle kulturális lehetőségekre - könyvklub, múzeum, újfajta zenék és koncertek, művészeti projektek, írás -, amiket imádok, sőt ezzel kapcsolatos lett a munkám is. Szóval lehet, hogy a te közösséged máshol van, nézz szét sok helyen, próbálj ki sok dolgot.

A gimi különösen nehéz hely, de egyébként utána rögtön jobb lesz minden (vagyis más). Szóval szerintem legyél bátor és nyitott mindenre! <3

júl. 22. 14:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Néha erőszakosnak kell lenni.Bár pasi vagyok ,de mégis 5 haveri köröm volt,nyilván nem egy időben 40 éves koromig. Az első kisgyerekoromtól 12 éves koromig,aztán 12 koromtól-20 ig a második. De az egyik haveri körbe szó szerint bereőltettem magam,mert a többiek rockerrek voltak én meg a house zenét szerettem,de mégis elfogadtak.Tehát legyél talpra esettebb csajként is és hidd el meg is lesz az eredménye(mondjuk tegyél valami olyat amivel valamelyik körnek felhívod a figyelmét)de lehetőség szerint ne az életed kockáztatásával-példa: ne szelfiz a ház tetején,vagy hasonlók.
júl. 23. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!