Szàmotokra mennyire sértő ha egy baràt lemondogat programokat?
Pont ezért sosem szervezek olyan programokat, amik nem valósulhatnak meg ha a másik nem jön el. Úgyis tudom, hogy 1-2 nappal a program előtt amikor csörög a telefon, ő írt éppen, hogy lemondja. Megyek x helyre, ha akar jön.
Ugyanúgy kerülöm a beülős találkozók szervezését, tudom, hogy ha 10 fő megígéri, hogy jön, eljön 2...
Az egyetem alatt volt csak, hogy zavart, mert a szakdolgozatomat egy ugyanilyen tanárral írtam. Nem volt neki jó, hogy emailben átküldöm és átnézi, személyes találkozót akart, amit mindig eltolt másik napra, természetesen pár órával a konzultáció előtt.
Itt azért volt bosszantó, mert a szakdolgozatommal semmit sem haladtam így, megállt az egész folyamat, de most az hogy egy ismerős azt mondja, hogy jön velem és mégsem és egyedül kell mennem, nem egetrengető.
5, szerintem a találkozók úgy jók, ha mindkét fél akarja és egy igaz barátságban nem is kérdés, hogy a szombat délután kettő órára megbeszélt kávézásra elmegy mindkét fél.
Ha ez nem törtenik meg, ott a programokat folyamatosan lemondó félnek valami gondja van a kapcsolattal, én ezt tapasztalom.
Én is ismerkedtem már meg nagyon szimpatikus emberekkel, akik nagyon aranyosak voltak, akikkel jól éreztem magam, de akikről néhány találkozó után kiderült, hogy van egy súlyos problémája, ami a kapcsolatunkra is kihat.
Hidd el, nehéz határozott nemmel leépíteni valakit, akiről tudod, hogy alapjáraton nem egy energiavámpír és nagyon aranyos, de az utóbbi időben hajlamos arra, hogy olyanokat mondjon, ami az önbizalmadat roncsolja vagy leamortizáljon, szomorú vagy a találkozók végére és ő észre sem veszi, hogy ilyen ember.
Leépíteni nem akarom, mert ahogy írtam, aranyos, kedves, ráadásul bennem van a harc os, hogy megsérteni sem akarom, de ha bálaszthatok egy barát között, aki nem szomorít el meg egy barát között, aki elszomorít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!