Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is érzett már így, hogy...

Más is érzett már így, hogy lehet ebből kijönni?

Figyelt kérdés

29 éves nő vagyok.Borzasztóan fájnak a régi emlékek, hogy azok már csak emlékek és nem lehet újra élni őket. Elvesztek a gyerekkori barátságok, olyan barátok akikkel együtt nőttünk fel. Valaki megházasodott valaki meg éli a saját életét, hiányoznak. Van olyan akivel tartom a kapcsolatot,de már nem ugyanaz :'( Más generációban is születtem mint ez a Z generáció.így azt érzem, hogy a világ is teljesen megváltozott. Hiányzik a régi életszemlélet amilyenek voltak az emberek.Barátságokat sem olyan könnyű kötni...

Belebetegszem :'(

2024. jún. 20. 21:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Keressél párkapcsolatot és akkor kevesebb energiád lesz ilyeneken agyalni.
2024. jún. 20. 21:25
 2/15 A kérdező kommentje:
Van párkapcsolatom
2024. jún. 20. 21:26
 3/15 A kérdező kommentje:
Az az egyedüli boldogság az életemben
2024. jún. 20. 21:27
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideje folyamatosan ezt élem meg. Nagyon más volt a régebbi világ, és ugyan próbálok a jelenkorhoz alkalmazkodni, de olyan szinten lélekpusztító napról napra megtapasztalni amilyenné az emberek közötti hozzáállás vált, hogy egyre inkább úgy érzem hogy a legjobb lenne teljesen elhatárolódnom tőlük. Ez az egész kamu tökéletesség hajszolás, maszkok és álca, hazugságok, műboldogság, filterek, hogy a látszat a minden, nem éljük meg a pillanatot csak befotózzuk és már töltjük is fel az internetre mert csak ez számít hogy mások mit látnak belőlünk milyen képet... Az eldobható és lecserélhetővé vált emberek, legyen szó bárkiről, a legkisebb hiba esetén selejtként kezelni a másik felet. A mérthetetlen önzőség, egoizmus és empátiahiány. A felelősségvállalás és kompromisszumok teljes hiánya, elméletben felnőtt emberek elvárják hogy a másik fél toleráljon nekik mindent, miközben a legkisebb megbeszélnivaló kritikára összeomlanak és kifordulnak magukból. Hogy divat lett az üres flegma zombi fej. Divat lett a nagyképűség, a másik lenézése a semmire. Divat lett a teljesen materialista szemlélet, a többséget már nem érdekli a lélek vagy a gondolatok, csak az anyagi javak, az üres felszínes szórakozás és a testiség, abból is lehetőség szerint a legfelső polc, amiért aztán bármit elkövet hogy megszerezze.

Egyébként úgy élem meg, hogy próbálom a régi jó dolgokat életben tartani, és visszahozni magamnak a jelenbe. Sajnos ez a legtöbb ember esetében már nem járható út, mert ők is eléggé megváltoztak, ahogy az élethelyzetük is. De nagyon sok másfajta érték igazából összegyűjthető még manapság is, ha nyitott szemmel jár az ember, és kellően tudatos is hozzá. Néha úgy élek a jelenben, mintha egy régi korszak lenyomata lennék. De igazából én ezt már egy percig se bánom, sőt egyre inkább tudok azonosulni vele.

2024. jún. 20. 22:00
 5/15 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Nagyon köszönöm válaszod szívemből szóltál
2024. jún. 21. 07:12
 6/15 anonim ***** válasza:
Neked is haladni kellene előre az életutadon (legalább mentálisan), aztán akkor nem keseregnél a múlton. Ráérsz ilyen gondolatokkal foglalkozni az elfekvőbne majd.
2024. jún. 21. 07:33
 7/15 anonim ***** válasza:

A 4-es valaszolo nagyon jol kifejtette.Ezzel en is igy vagyok nekem egy baratsag elvesztese faj ami talan nem is volt az...de meg mindig nagyon megvisel.Lattam sz elobb egy fenykepet rola es ma kulonosen sziven utottek a regi emlekek. Lassan kilenc honapja hogy megszakad illetve o szakitotta meg.Pont olyan dolgok amiket a 4-es is irt a felelosseg es a kompromisszumok hianya a legkisebb kritikara is osszeomlik amikor en kertem beszeljuk meg a dolgot mert volt egy nem teljes konfliktus rendezesunk es mikor irtam neki az en igenyeimet es erzeseimet is figyelembe lehetne venni es van amit meg nem tisztaztunk inkabb a megszakitast valasztotta hogy ne kelljen szembenezni onmagaval.Valami miatt mrg mindig faj az egesz...bar tudatositottam magamban hogy ez talan mar nem helyrehozhato,sok mindennel lett terhelve ez a baratsag abban hibaztam nem szoltam idoben es nem alltam ki magamert,elobb veget lehetett volna vetni egy nem oszinte alapokon levo baratsagnak.Igy visszagondolva ez az o reszerol nem volt oszinte.Egy folyamatos rossz belso erzes van bennem ,hallhatnom kellett volna erre mar regebben.Nem igy alakultak volna a dolgok.

Amugy meg minden olyan felszines ebben a vilagban es mikor sok minden tortenik,rossz valami miatt rajovok hogy nincsenek is barataim akikhez fordulhatnek.Akik vannak talan nem is azok es kifejezetten idegesitoek ezek a kapcsolatok amikor nekem rossz es osszejonnek a dolgok.

2024. jún. 21. 09:37
 8/15 anonim ***** válasza:
Ami megbetegi az az, ahogyan gondolkozol, hagyd abba, mert ezzel generálod azt ami csapdában tart. Tele vagy negativ futó programozással, ezek állandóan bekapcsolnak a tudatalattidban ezeket kell szépen kigyomlálni, mert mindig táplálod ezzel azzal, igy nem lehet boldogan élni.
2024. jún. 21. 10:53
 9/15 A kérdező kommentje:
És hogy tudom magamból "kigyomlálni" ezeket ?
2024. jún. 22. 06:01
 10/15 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom mit rinyàlsz. Jó dolgod van. Van egy párod. Nekem senkim nincs az életben. Hihetetlen egyes emberek fel dél fogják milyen szerencsések.
2024. jún. 22. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!