Miért nem kíván ő is nekem boldog születésnapot?
Van egy barátom (jó ismerősöm), akivel már három éve nem találkoztam, de online tartjuk a kapcsolatot. Én mindig boldog születésnapot kívánok neki, de ő nekem soha.
Ezt miért csinálja?
Boldog szülinapot! Amennyire tele van a fejem én is simán elfelejtem a szülinapokat, pont most írtam valakinek késve egy köszöntést. Ezeket a szülinapi emlékeztetőket meg nem nézem a Facen.
Főleg azért sem, mert már egyesek szerint bűn, hogy fel merjük köszönteni, mert úgyis csak azért tesszük, mert a Fb emlékeztetett. Mintha ő fejből kenné-vágná az 500 ismerőse szülinapját...
Nem ma van, pár hete volt, de azért köszi. Nem Facebook-ozunk amúgy.
Most azon gondolkozom, hogy ha nem írnék neki a szülinapjára semmit, akkor biztos csodálkozna, hogy mi történt, miért nem írok? Egy hét múlva lesz az övé.
Nekem is van egy ismerősöm, akivel már 5 éve nagyon jóban vagyok.
Fogalma sincs, mikor van a születésnapom, pedig sokszor felemlegetésre került már. :D én felköszöntöm névnapja alkalmából, szülinapjára még csokit is szoktam neki adni, őt meg teljesen hidegen hagyja az enyém :D De attól függetlenül nagyon jó barátom, bármikor és bármiben számíthatok rá, csak ezek a dátumok. Hát az nem ő sportja. :D
Ezt küldd el neki: "Szia! Szeretnék egy dolgot megbeszélni veled. Először is szeretném leszögezni, hogy nem sértésnek szánom, amit írok. Észrevettem, hogy az utóbbi években, ha jött a születésnapom, nem köszöntöttél fel és sajnos idén is elmaradt a köszöntés. Szeretném megkérdezni, hogy van e bármi probléma. Tettem bármi rosszat, amivel május 25-én úgy érzed, hogy nem szeretnél inkább felköszönteni? Ha igen, kérlek beszéljük meg."
Ha erre azt reagálja, hogy csak elfelejtette, rossz a dátumokban, de igyekszik a jövőben, köszöntsd fel majd a szülinapján. Ha jövőre is elfelejti, akkor ne köszöntsd fel. Kommentár nélkül. Ha rákérdez, akkor írd, hogy bocsi rossz vagy a dátumokban.
Ha azt írja, hogy nem egy nagy szülinapozós, nem érzi fontosnak, hogy felköszöntsön, akkor megírod, hogy "Óhh értem. Akkor június 11-én nekem sem kell fáradnom a köszöntéssel. Bocsi, hogy eddig kellemetlen helyzetbe hoztalak azzal, hogy felköszöntöttelek!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!